Epidurál a nespavé bábätko

domculik
10. okt 2018

Ahojte, nedavno som citala clanok o tom, ze epidural moze mat neskor vplyv na spanok babatka, a to v takom zmysle, ze babatko cassto nedokaze pokojne prespat 2-3 hodinky do nasledujuceho papania, ale ma 20-minutove spankove useky. Zaujimalo by ma, ci mate takuto skusenost tie ktore ste mali epidural ?

meluela
10. okt 2018

@domculik obe deti spali strasne a celkovo boli narocne .. pri prvom som mala epi, pri druhom nie 🙂

katren
10. okt 2018

@domculik mala som 3x epidural a deti spali upl e normalne...teda pre niektorych nenormalne, lebo od narodenia prespia celu noc...

beky1813
10. okt 2018

Epi som nemala a dieťa nespava v noci dobre a to má 8 mesiacov. Prvá to isté.

pininka
10. okt 2018

Asi to nebude tym, prvy dvaja spali otras, pri jednom som mala celkovu narkozu, pri druhom spinal. Pri tretej tiez spinal a ta spala super.

tahomi
10. okt 2018

Mna by zaujimalo akym mechanizmom ma epidural ovplyvnit spanok dietata? latky co sa podavaju do epiduralneho priestoru su uplne mimo dieta, tak ako?

misinka0611
10. okt 2018

Nemyslím si ze Epidurál ma na to vplyv :D Urcite ti nápisu ženy ktore ho mali a ze dieta nespí, ale nápisu ti aj ženy ktore ho mali a dieta spi.. moj je ukážkový. Dnes napr. spal od 08:00 - 12:00 +- pár minút a to ma rok uz.

veronikastrickova
10. okt 2018

@domculik ja som mala epi a maly spal takmer stale, bol kludne babatko a aj teraz je taky

pralinkaa
10. okt 2018

Epi som nemala a drobec spal presne tych 20 min ktore spominas. Takze myslim ze epidural nema vplyv na spanok. Pri druhom si epi uz asi dam.

lejka01
10. okt 2018

Mala som epi a maly spal bez problemov...doteraz je to tak😉...epi urcite aj pri druhom porode / bodaj by bol rychly a nepotrebovala by som 😂/

lubi40
10. okt 2018

@domculik 2x epidural, prve dieta spalo bez problemov od narodenia 3-5 hodin, druhe som musela na krmenie buditn leby by spalo aj 8 hodin

matta308
10. okt 2018

Hovadina 😂 prvý pôrod s epi, dcéra je dodnes ten typ, kde ju položím tam spi, má 8 r 😂 ďalšie dva bez epi a synovia nespia poriadne, majú plytký spánok.

domculik
autor
10. okt 2018

Zeny tak to mam pocit z vasich skusenossti ze ten epidural posobi skor na spanie ako proti ! 😃. Ja teda tiez mam prveho bez eda a spal dost malo, druheho s eda a spi lepsie, hoci 3-hodinove cykly boli iba na zaciatku 🙂

ankare
10. okt 2018

Rodila som bez epi a syn ma hrozný spanok.

pehavcek
10. okt 2018

bez epi a dva roky spava zle. Ked bol malinky tak 20 minutove spanky.Teraz je to lepsie. Budi sa len 5 krat za noc :D Mam pocit, ze ta studia je cela naopak

majka238
10. okt 2018

ja si myslim ze epi nema nejaky zasadny vplyv na spanok deti. ja mam dve deti, jedno s epi, druhe bez a spanok mali obidvaja strasny, nekonecne uspavanie a potom 20-30minut spanku. Starsia dcera prespala celu noc priblizne v 4 rokoch a mladsi ked mal necele 3.

simsalabim
10. okt 2018

@domculik prva dcera bez epi - uvrestany nespokojny nespavec. Druha s epi - mile spokojnucke babo ( plakala minimalne, niekedy presli aj 4 dni co nezaplakala), spala tak normalne, ani vela ani malo.

andrejka1974
10. okt 2018

Pri poslednej som mala a ta spi nádherné pri predošlej som nemala a ta re ala do roka aj pol dna každý deň od 14.00 do 2.30

monismie
10. okt 2018

osobne si nemyslim, ze by mala mat epiduralka nejaky zasadny neskory vplyv na spavost babatka. ako moze sa stat, ze sa nejak moze na babatku prejavit, no je to ozaj potom taky ojedinely pripad

janage
10. okt 2018

@pehavcek tiez tak pri prvej. Obe deti bez epi. Prve otrasny nespac, druhe pohodickaaa.

domculik
autor
10. okt 2018

Casto to ocividne byva tak, ze ak, tak prve je vacsi nespac ako druhe... aj ja to tak mam 🙂

tamaris
10. okt 2018

@domculik Pri prvom porode som mala epidural a pustili mi plodovu vodu. Syn mal problemy so spankom, spal velmi malo a bol aj ostal aktivnejsi v porovnani s rovesnikmi. Druhy porod bez epiduralu a bez spustania plodovej vody cize uplne prirodzene a bez liekov a synov spanok takmer bez tazkosti. Je taky pokojnejsi v porovnani so starsim synom. Nasa pediatricka v tom vidi suvislost a epi neodporuca. Ale tazko povedat co je to kvoli tomu...

trashpanda
11. okt 2018

Ja som mala epi a malý bol po narodení nespavec. Ale nie takým štýlom, že krátke spánky - skôr dlho dlho nespal a potom, keď zaspal, dlho spal (ale oproti tomu deficitu vlastne nie dosť dlho). Podľa mňa sú deti proste rôzne a to aj v oblasti spánku. 🙂

janynkaaa
11. okt 2018

Pri dcerke som mala epi a spala celu noc od 2m .
Pri syncekovi som nemala a spanok hroza a des 😊

rakywanda
11. okt 2018

Mala som epi a dcéra spala ako dudok, ako ja. Sestra nemala a keď prišla na návštevu, všetci sme sa dekovali čo to jej dieťa revalo nonstop.

kathy93
11. okt 2018

Ja som mala síce cisársky a spinal ale malá má 2mesiace a spí úplne normálne v noci a cez deň niekedy spí hodinku niekedy dve záleží veľa od dieťaťa.

lulistek
11. okt 2018

Ja som nemala epidural ani pri jednom a obaja od narodenia slabi spáči. Potom ked uz mali len jeden spanok , dcerka spavala len hodku na obed a syn da niekedy aj tri

guiseppinka
11. okt 2018

Pri prvej som dostala epi na oddychnutie si a uvolnenie s tym, ze mozno rozbehne porod, kym sa to rozbehlo, tak za par hodin ucinok epi vyprchal a mala sla von uz bez epi. Isla pokojne, pomalsie - odkedy mi praskla voda a sestricka povedala, ze rodime predli skoro 2.5 hodiny. Narodila sa uplne kludna, neplakala, rozkukavala sa a prvykrat sme ju poculi plakat po 2.5 mesiaci. Spala 2 dni vkuse a treti len parminutove spanky. V noci spala krasne. Druha sla neskutocne rychlo, ledva dobehli sestricky a ako babo vedela prespat relativne dobre, teda v noci 3 4 razy hore a potom vdaka zubom sme niekedy hore aj 100x. Cize u mna plati, ze druha spi horsie ako prva

spuntikmathiasko
11. okt 2018

@domculik syn mi takto spaval a nemala som epidural, ale narodil sa akutnym cisarskym. Dcera spavala vyrazne lepsie, ale nie ze by prespala noc a dalsi syn spi kedy sko chce. Ani pri jednom som nemala epidural.

saxana000
11. okt 2018

Moja bola praveze extremne spava..
Rodila som s epiduralom .

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre