Dobrý chcela by som poradiť ohladom dýchania pri pôrode.
Toto je moje druhé tehotenstvo, ale po pravde zabudla som aka je ta spravna technika dychania. Pri prvom som sa docitala o prvej druhej tretej dobe pri kontrakciach v nejakej knizke. Uz si nepamatam ani na nazov, a teraz som z toho uplne mimo a mam strach ze nebudem vediet spravne dychat a tym padom si cely porod pokazim. 🤦 Vedeli by ste mi poradit, ako teda na to?
Dakujem
@zapalkazapalkova ano ale viem ze som normalne citala o tom ze napr v 1.dobe porodnej sa dychannadych a pocitas do 4 (dajme tomu to je len priklad lebo si to moc nepamatam) a vydychnpocitas dlhsie dajme tomu do osem....a potom druha doba porodna a zas nadych vydych a do kolko...atd
Neviem ani ja na kolko sekund, ale vzdy dlhsi vydych, mne este pomahalo stat a len sa pohupovat a pomaly dychat, takmer som potom necitila kontrakcie, tiez ale az pri druhom porode, drzim palce ❤️
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@majka185 podla mna ide o to,ze hlavne dychat a nezadrziavat dych. Ak dychas hlboko, viac sa ukludnis a ide pekne kyslik aj babatku. Ak dychas prilis plytko si akoby v strese a babatko nedostava tolko kyslika. Podstatne je dychat aj pocas kontrakcii - menej bolia 🙂