Môžem porodiť dvojičky prirodzene. Som 3 mesiace po pôrode a z pôrodu mám traumu no osud to zariadil tak, ze som znovu tehotná. Je možné rodiť prirodzene? Alebo automaticky sa robí cisársky rez?
@sankysa1 pri dvojičkách sa nerobí automaticky sekcia, rodia sa aj prirodzene. Jedine že by si mala aj terez sekciu a po 3 mesiacoch si opäť tehotná a ešte s dvojičkami, to by asi prirodzene neriskovali. Ale uvidíš ako sa to vyvinie, pôrod je nepredvídateľný, pri viacpočetnom tehotenstve duplom. Držím ti palce aj bábätkám 🧡
@mamina0078 samozrejme že sa to dá... Kontrakcie sú rovnaké ako s jedným, tým že sú detičky menšie tak podľa mňa to je jednoduchsie resp.dvakrat žena vytlaci bábo, čo môže byť len na jedno zatlačenie
@sankysa1 fuhaa... No vôbec sa neboj nie je to taká tragédia ako sa môže zdať. Pri dvojičkách je to niečo iné keďže sú dve v jednom brušku sú jednoducho menšie. Takže ak nebudeš mať nejaké komplikácie a budeš vládať tak nevidím dôvod na sekciu.
Veď kľudne sa porozprávaj o tom so svojím gynekológom. 👍
@bajka16 gynekológ mi len povedal veď uvidíme 🤷♀️ čo ma nepotešilo obe pôrody som mala prirodzené druhý bol komplikovanejší a preto by som nechcela ísť do cisárskeho keďže mám strach čo by ma zase čakalo 🤦🏼♀️ v mojom okolí dvojičky iba cisárskym tak preto sa pýtam či je možné aj prirodzene
@sankysa1 u nás v PD tak porodila jedna žena dokonca doma tiež to mal byť jej tretí pôrod.. Posielam link.. https://myhornanitra.sme.sk/c/22283336/mlada-ma...
@sankysa1 tak jasne ako aj keď máš jedno bábo vždy do poslednej chvíle to môže byť sekcia.. záleží ako budú otočené ako bude pôrod postupovať. A prečo sa tak bojíš sekcie?
Podľa mňa ti pomôže nejaka predporodna príprava..ale skôr pre to že by ťa to ukludnilo psychicky a pripravilo na všetko čo sa môže stať. Skús.
@sankysa1 tu je to cele https://www.noviny.sk/slovensko/495888-na-tento...
Ja nepoznam ziadne prirodzene porodene dvojky uz asi 5 rokov. Ale vzdy to bolo tak, ze nahle zacali nejake komplikacie a hlavne jedno dieta byva mensie vacsinou. Ale tak uvidis ako to vypali. Vacsina co poznam bola max 37tt a boli to mensie babatka. Drzim palce
@sankysa1 ahoj, ked som rodila pred rokom a pol, tak tam bola jedna maminka, myslim ze je aj tu na mk, co porodila dvojicky prirodzene. Velmi zalezi od toho v akej budu polohe, ci budu obe spravne otocene a tiez aj to ci bude mat kazde vlastny plodovy obal a este mnoho inych faktorov. Cize je to mozne, len je to velmi individualne. Alebo sa moze stat, ze prve pojde prirodzene a druhe sa zle natoci a bude musiet ist sekciou.
Kamoska rodila prirodzene trojicky.
Ono je to o tom, ze pri dvojickach zvyknu byt komplikacie ku koncu, tak sa rozhodnu pre cisarak, niekde rovno cisarak a niekde sa da aj prirodzene.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Je to možné ale ja idem na sekciu... Som prvorodicka a neviem, či by som dala dvojičky prirodzene keď ani osobne neviem, čo presne ma čaká