Ahojte, viackrat som uz pocula, ci priamo od mamiciek s dvojickami alebo dokonca aj od sestriciek, zevraj dvojicky dozrievaju v maternici skor ako napr. jedno babatko. Je mi jasne, ze vacsina tehotenstiev s dvojickami konci predcasne t.j. pred ukoncenym 37tt, ale nejak si neviem vysvetlit fakt, preco by boli napr. dvojicky narodene v 35 tt zrelsie, ako jedno babatko narodene v rovnakom tyzdni 🤷. Snazila som sa najst k tejto teme nejaky odborny clanok, no zial bez uspechu a celkom ma to zaujima, ci je to naozaj nejako vedecky podlozene alebo je to iba taky "mytus". Dakujem za vase prispevky.
to, že sa tehotenstvo končí skôr, je možno pravda, lebo deti majú menej miesta a maternica je viac namáhaná. Ale pochybujem, že deti sú v čase narodenia zrelšie, ako jedno-deti narodené v rovnakom týždni.
Ja som to počas tehu s dvojčatami počula minimálne od 2 gynekológov, jeden z nich mi na to len povedal, že príroda to tak zariadila 🤔 neviem ti tiež odporučiť žiadne odborné články k tomu. No môžem ti povedať, že jednému z mojich dvojčat po pôrode v 34tt naozaj nič nechýbalo. Zato s nami boli na JISke detičky aj ,,staršie,, a boli na tom veru horšie. Možno náhoda, možno lekári čo mi to hovorili, mali naozaj pravdu.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
V živote som to nepočula.