Dula pri pôrode

jadasena
21. aug 2020

Ak tu má niekto skúsenosť, podľa akých kritérií ste si vyberali dulu ku pôrodu?

karpina
21. aug 2020

Aj Nela Pocisková mala dulu pri pôrode a dopadlo to tak, že porodila v aute. Neuznávam to.

ruzasipova
21. aug 2020

@jadasena Mala som pri prvom porode pred 5 rokmi. Na jednej strane bolo fajn, ze bol so mnou niekto aj tam, kam muza nepustili a poradil mi aj o 2 noci, ze este nemusim ist do porodnice, ze mam cas 🙂 Na strane druhej, pre mna osobne bola pritomnost cudzej osoby v tak sukromnej chvili ako je porod rusivym elemntom. K druhemu porodu som uz dulu nechcela.

jadasena
autor
22. aug 2020

@ruzasipova chápem, presne aj preto sa pýtam, že je to zvláštny pocit zdieľať taký moment s niekým cudzím. Koľkokrát ste sa stretli ešte pred pôrodom? Ja som rozmýšľala, že by som si vybrala dulu, ktorá by mi bola riadne sympatická a skúsila sa s ňou stretnúť viackrát, aby som nemala dojem, že je cudzia.

ruzasipova
22. aug 2020

@jadasena Práveže asi len raz sme sa predtým videli.

jadasena
autor
22. aug 2020

@karpina wow, to som nevedela. Povedz mi, prosím ťa o tom viac. To bola vina duly, že rodila v aute?

karpina
23. aug 2020

@jadasena https://www.cas.sk/clanok/681092/sokujuce-detai...
Na vine bola dula, Nelu presviedčala, že má ešte čas a .. nemala. Je toho plny internet, jeden članok som ti poslala.

jadasena
autor
24. aug 2020

@karpina ďakujem

richelina
24. aug 2020

@jadasena ja som mala Dulu. Stretli sme sa viackrát, vybrala som si ju podľa sympatickosti cez net, dohodla stretnutie a sadla mi. Dôverovala som jej a práve s tým mám dosť veľký problém. Pomohla mi s výberom pôrodnice, Mne napríklad pri prvých 2 pôrodoch bol muž skôr na obtiaž, vôbec ma nepodržal, skôr som cítila z neho strach a pod.,sama som bola vystresovaná keďže prvy pôrod bol tazsi a pri druhom som zas bola dlho bez dcerky. Dula mi pomohla od bolesti v tehotenstve, prebrali sme prípravu na porod a bola mi veľkou oporou pri pôrode. Prvýkrát v živote mi bola cudzia žena veľmi blízka. Bola láskavá, milá. Primár komunikoval s ňou, aby som mala kľud a mohla sa sústrediť. Napr. pri prvých dvoch pôrodoch som zažila fakt hnusne PA a pri prvom aj doktora..
A ona sama sa bála aby som neporodila doma, takže sme šli skôr do pôrodnice. Aj keď napríklad niekde ťa nechcú prijať pokiaľ nemáš kontrakcie pravidelne tuším po 5 minútach. Takže tak

xjakubikovak
24. aug 2020

@karpina ahoj, v tom článku je napísané ze sa jednalo o lakracnu poradkynu nie o dulu co je podstatný rizdiel podla mna a vobec by som nebrala v uvahu taketo bulvarne clanky, kto vie ako to v skutocnosti bolo. Ha som mala tiez dulu pri porode ale ked mi zacali kontrakcie tak som jej to dala vediet a ona mi dala svoje odporucanie ale vzdy bolo rozhodnutie na mne, aj som spravila podla seba (porodnica bola 1h cesty) a volala som jen ked sme yz boli na ceste. Ja som s tou svojou nemala az raky super vztah lebo som si ju vyberala neskoro a vsetky uz boli obsadene a kedze som mala v podstste aj rychly porod tak o nejakej extremnej pomoci od nej nemozem hovorit ale som rada ze ram bola 🙂 citila som sa istejšie, bol tam sice partner cely cas ale chcela som niekoho kto ovlada nejake uvolnovacie techniky . Stretla som sa snou 3x pred porodom a boli sme u nej aj na predporodnej priprave.
Vyberaj zavcasu aby si si naslu taku co ti fakt sadne🙂

karpina
24. aug 2020

@xjakubikovak Videla som video - rozhovor s Pociskovou, kde sa jasne vyjadrila, že to bola dula aj popisala ako vznikla táto situacia. Hladať ti to nejdem, ak chceš nájdi si. Autorke som napásala svoj názor na to, ona sama uzná, čo bude pre ňu najlepšie.

karpina
24. aug 2020

@jadasena https://sarm.pluska.sk/celebrity/takto-pokracuj...

Aj tu je výpoved Nelinho manžela.. Sama sa rozhodni a nedaj na hlúpe reči. A mala by si vedieť aj klady aj riziká duly pri pôrode.

xjakubikovak
25. aug 2020

@karpina nechcela som oznacit teba ale autorku. Ja som o tomto nelinom porode citala uz všeličo a zda sa mi ze v jednom clanku ju dokonca obhajovala ze to nebola jej chyba. Ja som dulu pri porode mala 🙂 a nevidela som tam.žiadne rizika, vo vsetkom som mala hlavne slovo.ja a to mi hovorila aj ona ze moze mi.povedat svoje odporúčanie resp ako.sa to bezne robi ale ak ja citim.ze to chcem inak tak to tak mam spravit. A ak Nela citila ze uz sa to blizi tak mala ist do nemocnice nieje nesvojpravna.

karpina
25. aug 2020

@xjakubikovak To je v poriadku, je dobre, že si napísala aj svoju skúsenosť, čím viac sa autorka dozvie, tým lahšie sa jej bude rozhodovať.

jadasena
autor
26. aug 2020

@richelina Ďakujem za zdieľanie. Môžem sa opýtať, prečo máš problém s tým, že si jej dôverovala? Ja mám skôr strach z toho, ako by bola prijata zdravotníckym personálom v nemocnice. Nie všetci lekári a sestry majú radi duly. Aspoň to som zatiaľ vyčítala z rôznych fór, a podobne.

jadasena
autor
26. aug 2020

@xjakubikovak áno, aj ja som si všimla, že v jednom z tých článkov je spomínaná laktačná poradkyňa a nie dula...ako spomínaš, ten pocit istoty je podstatný.

richelina
26. aug 2020

@jadasena zle som to napísala. Mám problém komunikovať s cudzími ľuďmi a dôverovať im. Musí mi niekto fakt sadnut. Ona mi odporučila nemocnicu kde s primarom spolupracuje a je naklonený k prirodzeným pôrodom. Bola so mnou aj pri prvom stretnutí s ním, aby som napríklad na nič nezabudla. Rozumel mi, co, prečo ako chcem. Vysvetlil, čo je dôležité, čo nie zasa z medicínskeho hľadiska, jeho. Myslím, že raz tuším sestričky tak povedali že to je ta s dulou ale inak som nevnímala žiadne čudné pohľady a podobne. Sú už viac menej zvyknuté.

karpina
26. aug 2020

@richelina Ona jej bola laktačna poradkyňa, ked porodila syna, začali si rozumieť a boli v kontakte. Dohodli sa, že jej bude pri druhom pôrode dula. To že je laktačná poradkyňa sa nevylučuje s tým, že má odbornosť aj ako pôrodná asistentka (dula). Ved dievčatá logicky, načo by mala pri pôrode dohodnutú laktačnú poradkyňu. Mimochodom, tieto informácie máte uvedené v druhom linku, ktorý som postla do tejto témy. Zastávala sa jej,, z dôvodu, že boli priatelky, ale manžela to riadne vytočilo a nedával si servítku, ved ohrozila jeho manželku a dieťa.

richelina
26. aug 2020

@karpina zle ste označila, ja som písala svoju skúsenosť nie to, čo mala/ nemala Nela. Ani neviem čo sa stalo a v podstate ma to ani nezaujíma. Ja mám dobrú skúsenosť so svojou. 🙂

karpina
26. aug 2020

@richelina Ano pardon, chcela som označiť @jadasena. Ospravedlňujem sa.

johar
22. apr 2021

@richelina Ahoj, prosím Ta, nevedela by si mi poslať na tu Dulu kontakt? Aspoň meno nech si ju mrknem na nete? Pôsobí aj v Bratislave? Ďakujem. Pa

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre