Druhý vyvolávaný pôrod

eliss94
31. jan 2024

Caute. Osud tak zariadil , že aj moj druhý pôrod musí byt vyvolavany. Zajtra ma majú hospitalizovať a zaviesť najpr ten balónik a potom , ak tak prostin … môj prvý vyvolavany bol umučenie … 36 h… je druhý ľahší ? Prosím, máte skúsenosti ? Som zúfalá

natalia2007
31. jan 2024

@eliss94 prvy skoncil prirodzenym porodom? Ak ano, druhy trva kratsie.

mamatroch
31. jan 2024

@eliss94 ja som mala vyvolavane vsetky tri, inak by som bola s prvou tehotna snad doteraz 🤣 druhy bol trosku dlhsi, ale zato menej bolestivy a len styri stehy, na druhy den som uz v pohode sedela v tureckom sede (prvy 4,5 hod, druhy 6 hod.), treti najkratsi a bez sitia (1,5 hod).
Neboj sa, zvladnes to a coskoro mas babo pri sebe... Manzel alebo niekto blizky Ti bude robit spolocnost?

miadi
31. jan 2024

Mala som druhy s balonik a potom oxytocin a bolo to super ( prvy bol 37h od zaciatku kontrakcii) a tento bol 4h od podania oxytocinu tlacila som len 9minut . Citila som sa super ze kludne by som tak rodila aj hnet druhy den 😁

selest
31. jan 2024

Prvy sice nebol vyvolavany ale bol hrozny a dlhy. Druhy vyvolavany, tiez balonom, a kebyze mi pasy neukazu ze rodim tak ani neviem. Bezbolestne a rychle. Drzim palce

eliss94
autor
31. jan 2024

@natalia2007
@mamatroch
@miadi
@selest
Ženy veľmi vam ďakujem. Potešili ste ma , lebo dnes som sa skoro zrútila … prvý bol vyvolavany pôrod - strasne spomienky a teda som fakt nečakala , že bude nutne to zopakovať … ale sekciu nechcem , tak zbieram odvahu ❤️ ďakujem

eliss94
autor
31. jan 2024

@miadi prosím a ako dlho si ten balónik mala zavedený ?

eliss94
autor
31. jan 2024

@mamatroch ďakujem ❤️ manžel , ale až keď ma prevezú na pôrodnú sálu … som zvedavá o koľkej to bude … 12:30 mám príjem

miadi
31. jan 2024

@eliss94 Hlavne klud . Ver tomu ze to bude lepsie ako minule a nepanikar. Drz sa v dobrej nalade. V najhorsom si das epidural a nebudes trpiet .

maryetta
31. jan 2024

Prvy porod sice 28hodin. Skoncil akutnou sekciou.
Druhy porod od kedy mi dali prostin tak 20hodin. Ale z toho ze sa nieco aj dialo tak 6hodin.
Treti porod od prostinu 10hodin. Ale samotne kontrakcie 3hodky.
A teraz som mala stvrty porod. Od prostinu 8hodin. A nejake dve hodky od prvej kontrakcie kedy som zacala sledovat intervaly.

miadi
31. jan 2024

@eliss94 balonik mi dali vecer sli sme domov s tym ze rano mame dojst do nemocnice.. lahla som si kychla a balonik zo mna vyletel. Myslela som ze som to pokazila 😅Mala som ho tak cez hodku .. sla som spat a rano v nemocnici som bola na 5 otvorena., papierovacky krvne testy to nieco trvalo .. ked som konecne dostala izbu bolo 11h a potom mi hodinu nevedela midwife prasknut vodu az zavolala z druhej izby kolegynu a ta ju hnet praskla .. potom mi dali oxytocin.. dala mi ho tak postupne Cize som nemala ziadne bolesti kontrakcie.. az ked sa slo tlacit ale bolo to skor ako Strasny tlak ako ked mas rotavirus a nevies ci to z teba vyleti vrchom ci spodkom . Len v tomto pripade vies ze jedine spodkom 😂v kolkatom tt si ? Nedavno tu pisala kocka ze jej dali balonik v 36tt a nic potom sla domov na 3 dni a potom nakoniec rodila tusim sekciou .. ak by si mala sekciu nic si z toho nerob . Hlavne nech je male vonku zdrave . Niekedy to inak nejde.

eliss94
autor
31. jan 2024

@miadi áno, bola som si dať urobiť ešte odbery koli EPI…ach. Ďakujem za podporu a za podrobný opis

eliss94
autor
31. jan 2024

@maryetta opýtam sa od veci , ale po sekcii ti dovolili rodiť spontánne 3 x ?

maryetta
31. jan 2024

@eliss94 ano tak. Prva bola sekcia. Dalsie tri porody prirodzene 🙂 aj vyvolavane-ale len polovicu tablety davali. Nastastie zabrala. Nechcela som dalsiu sekciu. Ze radsej vyskusam co sa da robit.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre