Druhý pôrod - vaše príbehy

21. dec 2022

Ahojte baby.. o paar týždňov ma čaká môj druhý pôrod a preto by som si rada prečítala niake pekné príbehy o tom vašom pre pozitívne a psychicky dobré nastavenie.. ďakujem vám ❤️🙏

martinka13
21. dec 2022

Oveľa rychlejsí (5 hodín od prvej kontrakcie), jednoduchší záver. Úplne som vedela spolupracovať so svojím telom. Syn dcére pripravil cestu 😀
Pre mňa krajší ako prvý

diaalex
21. dec 2022

Bohužiaľ môj druhý pôrod nebol práve pozitívny 😐 lekárka ma poslala domov, lebo som bola otvorená len na 4cm a mala som sa vrátiť keď budem na 8 😐 došla som po hodine späť na 6cm, zahlásila že epi nestíham a keď som jej povedala, že už musím tlačiť tak mi povedala nech tlačím, ona ešte musí odrodiť mamičku ktorú tiež takto poslala domov, ostala som tam s manželom a pôrodnou sestrou a vrátila sa keď už sestrička kričala, že ide von hlavička. Prezliecť sa nestihla od predchádzajúcej mamičky a rukavice si tiež nestihla vymeniť …
Držím palce aby tvoj bol krajší 🥰

malicka_mysicka
21. dec 2022

Moj druhy porod bol ako z reklami na porod, bol tam manzel, vedela som co ma caka, hudba, vela sme sa smiali, mala som super lekara zazmluvneneho, mala bola za 2 hodky vonku, krasny zazitok. Prajem ti tiez krasny druhy porod.

lubina
21. dec 2022

druhy porod bol super rychly. Dcera sa narodila 4 dni po termine, ale bolo to velmi rychle, ze mi vecer odtiekla voda, vyrazili sme do porodnice, prisli sme tam a do dvoch hodin bola mala na svete 🙂. Ani sme si nestihali vsetko dookola uvedomovat a zrazu bola s nami. Za mna druhy porod ovela lahsi a rychlejsi ako prvy. Bola to krasna skusenost a navyse dcera sa narodila dva dni pred Vianocami, tak to bol aj nas najkrajsi darcek.

autor
21. dec 2022

@martinka13
@diaalex
@malicka_mysicka
@lubina
Ďakujem vám ženy 🙏
Môj prvý pôrod bol naozaj hrozný a dlhý ale nebála som sa lebo som nevedela čo ma čaká ... Teraz sa bojím lebo viem čo ma čaká ... Snažím sa v hlave nastaviť že to proste zvládnem a že to bude rýchle 🙏

rhodesian
21. dec 2022

Prvý pôrod od začiatku kontrakcii 16h
Druhý pôrod 8h.
Veľmi škaredý prístup personálu, o epidural som ich musela takmer na kolenách prosiť, celu dobu napojená na kyslík, doktor s nepritomnym pohľadom ruka strčená vo mne, kukal sa von oknom a kričal aká som neschopná porodiť vlastne decko.
Nechal ma veľmi dotrhat.
Placenta mi vrástla takže som ju nedokázala porodiť, tak na mňa kričal že som tak neschopná že nielen že dieťa za mňa museli "porodiť iný", ja nedokážem ani placentu porodiť 🙈 musel ma uspať a vyčistiť, dieťa vzali do inkubátora a priniesli mi ho až 8h po pôrode 🙈
Za mňa príšerný pôrod.

Držím ti palce aby si zažila lásky plný, ohľaduplný a krásny pôrod ❤

cutinka2
21. dec 2022

@autorka. Verim, ze druhy bude jednoduchsi a snad aj pekny zazitok to bude. U mna tak isto druhy prebehol ovela lepsie, este aj o 9 dni skor. Ale aj som sa pripravovala, aniball, naparky, masaz hradze este aj datle som jedla 😅 a hlavne som vedela, ako spravne dychat. Psychika spravi urcite vela, treba sa nastavit, ze to bude krasne a rychle.
Drzim moc palce ❤️

chadkroeger
21. dec 2022

@malicka_mysicka ako si zazmluvnim lekára? to len proste pridem k nemu do ambulancie a sa dohodneme? Aj ked toho lekára nepoznám?
Chcela by som si totiž zazmluvniť ale vobec neviem ci to nejde iba po známostiach.

autor
21. dec 2022

@rhodesian ďakujem ti❤️❤️
Presne taký som mala ja prvý... Bola som mladá mala som 18.. správali sa ku mne ako k handre... Doktor sa vo mne šparal ako v krave a blbé narážky či nemôžem dýchať tichšie a také...

panda21
21. dec 2022

Môj druhý bol také vyliečenie z prvého 😊 kontrakcie začali o 10:00 úplná pohoda, sadli do auta a smer Čechy. Zapísali sme sa v pôrodnici, vypisali papiere a išli na hotel, kde som bola nonstop vo vani 😁 o 17:00 začali poriadne kontrakcie, išli sme do pôrodnice. Tam mi už pripravovali izbu s vaňou 😍 celý čas sme boli samy dvaja s manželom, vlastná kúpeľňa, gauc, posteľ, vaňa. Aromaterapia, hudba, masáž 🤭 nikto mi nič nedával na urýchlenie, žiadny oxitocin, prepichovanie vody, klistir. Zakaždým pri vstupe klopali na dvere, sepkali aby neznicili intimco. Rodika som vo vode, v podrepe, dcérka sa narodila do mojich rúk 😍 úžasná PA čakala, dokým dotepe pupocnik (dala mi to aj skontrolovať dotykom), a potom 3h bonding koža na kožu 🤗 porodila som o 23:26 a na druhý deň o 10:00 sme už išli domov (keby je detský lekár, ktory môže prepustiť malú, išli by sme domov hneď zo sály). Tento druhý pôrod je môj najväčší zážitok, neskutočný, vždy sa usmievam keď si naň spomeniem 😍 bohužiaľ, prvý pôrod mi pokazili slovenské standarty a "milé" sestričky a lekárky..

chadkroeger
21. dec 2022

@panda21 bývate blízko hraníc?

dominikamacakova
21. dec 2022

Kamoška porodila asi za 1,5h od prvej kontrakcie. Čiže super 👍

autor
21. dec 2022

@cutinka2 ďakujem ❤️ áno ale ako som si všimla tak má fakt veľa žien skúsenosti zo zlým personálom na Slovensku... Človek sa aj nastaví a chce porodiť v kľude a pohode ale prídeš do nemocnice a tam to hneď začne tie sestričky pohľady nadávky narážky... Mrzí ma že tie ženy niesu tak pochopené pretože ja verím že pekné pôrody existujú len to musí byť všetko zohraté.. aj personál aj psychika a prostredie🙏

autor
21. dec 2022

@panda21 tak to je naozaj krásne a dokonalé 🙏 bodaj by mala každá žena krásny a kľudný pôrod prajem to každej pretože naozaj nerodime každý deň.. tak keď už nech je to krásny zážitok pre všetky ❤️

autor
21. dec 2022

@dominikamacakova tak to si aj ja prajem tak rýchly pôrod 😍

zuzu1304
21. dec 2022

Ja som sa druhého pôrodu tak bala že som posledne týždne nespavala. O 23:00 som sa zobudila ze mi treba na veľkú, potom ešte raz, potom som sa prechádzala po obývačke síce s bolesťami ale krasne predychatelnymi, 00:15 sme vyštartoval do pôrodnice, tam zaparkovať, covid testy, vyšli sme na 4. Poschodie na saly, tam ma pozreli, pichli vodu a do 5 minut ( o 1:15) bol maly na svete... vysnívaná filmová rychlovka

autor
21. dec 2022

@zuzu1304 áno aj posledné týždne už nespávam a hlavne rozmýšľam nad pôrodom každý jeden deň 24/7 už mi s toho fakt šibe ... Na jednej strane sa neskutočne teším že konečne budem mať malú pri sebe a že to budem mať už za sebou a na druhej strane neskutočný strach ... Ja len keď idem na poradňu do nemocnice tak sa začnem klepať 🤦🏼‍♀️

kikiballa
21. dec 2022

Nádych a výdych. 😁 Viem som hrdinka,keď už mám po tom 🤪 ale správne naladenie psychiky je naozaj dobrý začiatok. Ja som sa tiež bála,lebo syn sa narodil hodinu od prvej kontrakcie a skoro som porodila na chodbe. Večer som umývala synovi zuby, keď mi zrazu išlo kríže roztrhnúť. Potom to začalo vystreľovať do brucha každé dve minúty 😬. Ok. Ideme. Prišla som do pôrodnice a takeeee zlaté baby mali službu,že hneď pohodová atmosféra tam vládla. Vraj iba 4cm ( tu mi slza vyšla,že saaakra budem tu dlho, bolo 21.20 muž aj so synom odišli a mňa dali na pôrodny box,že keď ma bude mala tlačiť aj mimo kontrakcie mám ich zavolať. Len čo odišli, ledva som sa došuchala k dverám,že reku mala asi už ide. Oni na seba kukli,že veď teraz to boli 4cm. A vieš čo? Za ďalších 5minut bolo po všetkom. Pamätám si ako mi pôrodná asistentka kričí,že veď otvorte oči.😁😁😁 A mala už bola na mojom bruchu. Taká rýchlovka,že som si ani nevšimla kedy vyšla von 😁😁😁😁 naozaj ti držím palce. Pokojne tak môžeš porodiť aj ty.

autor
21. dec 2022

@kikiballa waau tak to je veľmi pekný príbeh 😍 bodaj by to tak bolo aj u mňa 🙏

panda21
21. dec 2022

@chadkroeger cca 70km od hraníc. V Uherskom hradišti sme boli za cca 1,45h 😊

lenusik296
21. dec 2022

Tak môj druhý pôrod jednoznačne búra všetky mýty a strašidelnom príchode na svet ! Bol skutočne krásny! Zvláštne a možno neuveriteľné, ale aj také pôrody existujú 🙂Určite zohrala veľmi dôležitú úlohu aj moja psychika 🙂 4 dni po termíne som mala kontrolu, presne v deň mojich narodenín. Hups, otvorené na 6, bez nejakej výraznej kontrakcie... zvláštne, ale tak verila som im :D mali ešte 2 rozbehnuté pôrody, nechcela som žiadne zásahy, pokiaľ bolo všetko ok. Bol pri mne muž, anjel v tele sestričky, lekár, celé to bolo také pokojne. Áno, posledné 3 kontrakcie som veru cítila, vtedy som vlastne pochopila, že rodím a môj najvzácnejší narodeninový darček bol s nami. A to mal teda nad 4kg a 57cm. Bez oblbovákov, šitia, párminút bolesti a bol pri nás ♥ sám lekár povedal, že cestou do práce si želá aspoň jeden takýto pohodový pôrod, keď ide všetko samo a bez komplikácií. držím palce !

autor
21. dec 2022

@lenusik296 naozaj veľmi krásne.. rada čítam takéto príbehy 🙏🌈

selu11
21. dec 2022

Ja som sa pred prvým pôrodom nebála, nevedela som čo to bude obnášať, potom prišlo do tuhého a ja som stále hovorila, že veď jedno dieťa stačí. Pôrod vyvolávaný, dlhý... Šitie skoro hodina bez umrtvenia.. no .. Ale časom som sa vrátila k myšlienke na druhé dieťa, popravde bola som zo seba prekvapená, že som sa opäť nebála.
Pôrod bol bez manžela a napriek tomu bol dokonalý. Naozaj krásny zážitok, každej žene by som taký pôrod želala 😉
Lekár mi po pôrode poďakoval, že som to všetko dala ako pani 😅 Smial sa, keď som povedala že za dva dni by som mohla rodiť opäť.
Tak držím prsty nech ti to dopadne rovnako! 💪

autor
21. dec 2022

@selu11 ďakujem ti ❤️.. pre mňa bol tiež prvý pôrod veľmi zlý a povedala som si že druhé už nikdy v živote ale po čase keď som vydela tie malé babetká tak som túžila ešte po jednom.. no a nakoniec nám to vyšlo na prvú šupu a za paar týždňov už rodím.. tak ja len verím že to dopadne oveľa lepšie ako po prvý krát a že si aspoň raz za život zažijem krásny pôrod 🙏

selu11
21. dec 2022

Ja som si hovorila, že predsa nemôže mať jedna žena dva zlé pôrody 😁 Najlepšia kamarátka rodila týždeň predomnou, tiež druhý krát, tiež dokonalý pôrod. Tá mi zaželala, nech ho mám rovnaký ako ona, ja to želám tebe, bude to taká reťazovka, dúfam že splnená 😉
Užiť si potom to bábätko dve hodiny na tej sále, vedieť kde je sever... To je úplne iná káva.
Ja som rodila pred rokom a stále z toho čerpám energiu, naozaj. Drž sa, nech všetko dobre dopadne, pozitívne myslieť a čoskoro si užívať najkrajší povianočný darček.

birika
21. dec 2022

prvy bol v pohode, druhy bol uplne super...doma som predychavala od obede nepravidelne kontrakcie, pravidelnejsie zacali cca o 22,00, otak sprcha, obliekla som starsiu dcerku, obliekla som sa ja, isli sme peso do porodnice - kratka cesta uz so zastavkami trvala skoro hodinu a o 00,05 sa narodila dcerka

katica06
21. dec 2022

Môj prvý pôrod trval nekonečných 15, xxl5hodín, celú noc som prebdela, poobede pri samotnom pôrode som bola neskutočne unavená, nevládala som ani tlačiť. Nemocničný personálu bol ku mne milý. Placente sa.dlho nechcelo von, stratila som veľa krvy. Dr má kvôli tomu viac krát skontroloval , aj sono robili.
Oproti tomu druhý trval ani nie štvrtinu, šlo všetko ako po masle.

autor
21. dec 2022

@selu11 ďakujem si zlatá 🌹🙏

autor
21. dec 2022

@birika ja mám našťastie nemocnicu 5 min od domu a aj preto sa budem snažiť byť čo najdlhšie doma 🙏

minutka
21. dec 2022

@chadkroeger spytas sa daneho lekara ci by to bolo mozne. On bude len rad. Ma z toho €. Oficialne

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre