Ahojte, je možný druhý prirodzený pôrod, ak po prvej akútnej sekcii boli problémy s jazvou - infekcia, hnisanie, dlhé hojenie? Alebo je to automaticky ďalšia sekcia?
Aky mas resp. budes mat rozostup medzi porodmi? Ako vyzera jazva teraz, uz je OK? Resp. nie je keloidna, skareda, zhrubnuta? Nebolia ta zrasty? Kolko po porode si uz citila, ze jazva je ok? Je to 8 vrstiev sitia a hoji sa to aj 12 mesiacov...
Bude to treba zvazit s lekarom. Vypocuj si aj viac nazorov napr. v porodnici naklonenej prirozdenym porodom po sekcii (nielen nazor svojho gynekologa). Prave prirodzenym porodom sa tymto moznym pataliam s dalsou jazvou vyhnes... ale mozno ti tam len zaniesli daku infekciu. Kamoska mala zrasty a velke bolesti, myslela si, ze automaticky sekcia. Nakoniec sa v 2. tehotenstve jazva opat ponatahovala a zrasty "zmizli"... podarilo sa prirodzene.
Chapem , ze mas obavy o pevnost jazvy. Ja som do toho sla s tym, ze ak by jazva praskla, tak lekari budu vediet rychlo reagovat. Nakoniec vsetko dopadlo ok... mala som 2 roky medzi porodmi, ale jazva pekna, rychlo sa mi hojila.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ako kde a záleží aj od rozostupu medzi 2 porodmi