Ahote maminky, je tu niektora maminka co sa po druhy krat opakuje poloha KP? Prve dve deticky boli dole hlavickami uz od 6 mesiaca ale tretie bolo kp a teraz pri stvrtom je maly zase KP je to vobec mozne? Mate nejaka z vas skusenosti s polohami kp za sebou? Mne doktor vravel ze je mala sanca ze kp sa zopakuje,ale ako vydim tak ano ☹ som nestastna uz nechcem sekciu, je mozne ze sa este babo otoci? Mam zle skusenosti a mam velky strach lebo mala sa mi neotocila a bojim sa ze uz ani tento drobec sa neotoci ☹
Ahoj.ak ti to pomoze,tak podla mna ma este chvilu cas a mne sa maly otocil az v 37 tyzdni a to mi tyzden predtym hovoril,ze je mala pravdepodobnost,ze sa otoci a stalo sa.aj viem asi ako😀
ja som porodila obidvoch chlapcov koncom panvovým..obidva pôrody boli bez problémov ,obidva som porodila normálne bez sekcie... 🙂 pri prvom doktor aj zistil ,že ide KP ,ale akosi na konci už tomu nevenoval pozornosť a pri druhom mi aj spravili odbery ,prípravu na operáciu ,ale ja nechcela cisárskym...dieťa malo byť aj malinké a ke´d som prvé porodila normálne ,tak som aj to daľšie chcela .A pôrod prebehol veľmi super .Mala som pri sebe viac doktorov .
@iwi9 no hadam ma casu a otoci sa ale ja citim ze nie,asi preto lebo aj pri malejsom to citila ze sa neotoci a naozaj sa neotocila a dokonca jej prepadla nozicka a tak bol nutny a surny cisarsky aby nedoslo k vyklbenym nozickam no a sekciu by som nechcela kedze mam trombozu a mozu sa vyskitnut problemy pocas narkozy 😒
@adulikka To naozaj? 😨 Chlapcekov si rodia kp? Cize ani tebe sa druhy neotoci? a to ti dovolili rodit kp a zvlast chlapcekov? To pocujem prvy krat,kedze chlapcekov je velke riziko koli poskodeni semenikov. A aku si mala polohu? ja pri malej kp a pri tomto mam kp-nozicky. lebo su 3 polohy kp
obidva KP...pri prvom to zistili tesne pred pôrodom...a pri druhom...no boli opatrní...prešla som si predoperačné vyšetrenia ... dr bol odborník na KP a ja verila ,že všetko dobre dopadne . 🙂
hlavičky obidvoch som mala hore pri žalúdku...tak som sa ich veľmi veľa už dopredu nahladkala po hlavičke... 🙂
obidvaja išli zadočkom . mne skúšal dr v nemocnici aj pretočiť rukami na bruchu bábo ,ale nedalo sa...no nezmení sa to ,veď uvidíš...skús sa porozprávať doktorom tvojím o normálnom pôrode...ja isto nechcela sekciou...bábo bolo aj malé...porozprávať sa treba ,povedz mu ,že nech ti spravia predoperačné vyšetrenia...že by si skúsila bez sekcie rodiť...a toto ako vidím budeš mať už 4 pôrod ,nie si prvorodička ,už vieš čo ťa čaká... 🙂
@adulikka ze sa mi nepretoici uz? lebo keby ano ano tak by uz davno sa otocil ako moji chlapci ☹ neviem kde si rodila ty ale tu u nas v martine to asi nepojde,kp a chlapceka urcite mi povedia ze ked sa nieco skomplikuje nebude to ich problem ale moj a nozickami sa rodit neda,iba zadockom alebo hlavickou.u vas sa da? nechceli ti spravit sekciu, ? vies ja neviem kdo ma odrodi, ked to namna pride a ja pojdem do nemocky tak ma odrodi ten kdo bude mat sluzbu
@dianka3 neviem do akej miery to pomaha ale čítala som ze dieta ma najlepší predpoklad k samootočeniu , ked zena robí tzv macací chrbat niekolko krat denne , s miernym naklananím dopredu a dozadu ,, nakolko hlavička je tažšia ako telíčko tak mu k tomu pomaha gravitacia v tejto polohe, skus , drzím palce 😉
ja som rodila v martine dievčatko kp pred 16 mesiacmi,bola nožičkami.dokonca som prišla aj s kontrakciami,aj otvorená dosť,druhý pôrod a nechceli ani počuť o normálnom pôrode.tobôž nie chlapček.podľa mňa ti to nedovolia,ale prajem ti aby ti to dobre dopadlo.tebe povedali že po cisaraku môžeš rodiť aj normálne?mne hned tam na príjme povedali že viac to normálne nepôjde.iné komplikácie som nemala,iba to kp
@dianka3 K tomu tureckému...moja malá sedela tiež v tureckom a naviac mala rúčky dvihnuté pri hlave..takže ani nešla zadkom, ale nohami...
Ahojko, ja som tiez mala obidvoch Kp..a kedze druhy bol chlapec a ani nebol nejaky velky rozdiel vekovy od poslednej sekcie ani sa ma nepytali rovno sekcia....tak drzim palce nech sa otoci, hoci niekedy nechcu nechat rodit normalne aj ked je otocene dobre ak predchadzajuca bola sekcia a neubehlo dost casu, kvoli prasknutiu..
a koľko času musí prejsť aby mohol byť nasledujúci pôrod normálny?2 roky alebo viac?
@mircalla no ale moji chlapci boli uz otoceny od 5 ci 6 mesiaca dole hlavamia kedze mala sa mi neotocila a zaujala taku polohu tak citim ze ked sa ani on neotocil doteraz tak sa uz neotoci, ved on sem tam iba pokopka,posibrinkuje a dost cele dni spi a nie to aby seste otocil ☹ A ty si to aj citila ked sa otocil? co si preto robila aby sa otocil? ja viemze mne stale nic lebo citim kopance tam dole
@martinaz22 tak ty si rodila normalne? 😅 aj ked bola v tureckom ako moj?
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
ja sa v tom nevyznam, ale este mas dost casu, nie? citala som ze existuju nejake techniky ako baby otocit.... a mas zle skusenosti so sekciou? drzim palce aby to dopadlo podla predstav a hlavne nech ste obaja zdravi