Druhý pôrod do 2 rokov od prvého

ivka21
18. máj 2021

Žienky je pravda, že telo si ešte pamätá prvý pôrod po takom čase, ešte su tie väziva uvoľnené a je ľahší pôrod? Aké máte skúsenosti?

katika1811
18. máj 2021

@ivka21 mala som lahsi druhy porod ale bolestivejsi a rodila som po 3 rokoch 🙂 ale bez nastrihu a poranenia 🙂

darja27
18. máj 2021

To keby tak niekto vedel.....kamarátka to cca tak nejak stíhla lebo tiež v to dúfala a opak bol pravdou 😐takže musíš skúsiť 🙂 naozaj to neposudi nikto

kveova
18. máj 2021

@ivka21 Rodila som vcera, syn ma 1rok 7 mes 🙂 a myslim si ze to tak naozaj je 🙂 hoc velmi bolestive kontrakcie, otvarala som sa velmi rychlo aj ho rychlo vytlacila 🙂 kamosky co tak rodili hovoria presne toto iste... ale bolest ta neminie zas nerataj ze tam budes citat knihy na sale 🙂 ale vcerajsi porod top💪😂 manzel zhodnotil ze takych porodov dam este 10😂😂 mala som ho chut zhodit zo stolicky ked som mala kontakciu 😂 este vdaka za epi 🙂

martina1201
18. máj 2021

@ivka21 rodila som druhýkrát keď mal starší rok a 4 mesiace a kontrakcie boli silnejšie. Tretí pôrod bol po 1 roku a 9 mesiacoch a žiaľ skončil pre neotváranie sa a zle ozvy cisárskym.

nevenka
19. máj 2021

Tak moj prvy 3,5 hodiny od prvej kontrakcie, prenasala som 8 dni. Druhy po 21 mesiacoch, prenasanie 4 dni, hamilton 3x, trval 5 hodin a bol bolestivejsi, ale nenastrihli ma, ale na povodnom siti z prveho porodu som mala hematom a to bolelo ako cert zo 2 mesiace urcite. A hemoroidy k tomu. Treti bol po 5,5 roku od druheho, vyvolavany tyzden pred terminom kvoli zdrav. komplikaciam, vyvolavany tak, ze mi vypustili vodu a do 45 minut bol maly vonku, bolestivost az poslenych 20 minut intenzivna, teda to finale. Ale otvorena som bola na 3 uz pri prichode do porodnice, po vypusteni vody hned na 7 a to uz potom malo rychly spad.
Ale co hodnotim ako lepsie, je spustenie mlieka pri druhom, tak nejak postupne to prislo a nemala som tak naliate prsia naraz ako pri prvom a tretom. Ale to bolo aj tym, ze druhe dieta salo hned ako zivot a hned ako sa prsia nalievali, tak priebezne pilo. Prve a tretie sa nevedelo prisat, fakze to bol boj.

ivka21
autor
19. máj 2021

@kveova presne môj syn má toľko a termín nám za necely mesiac 🙂 tajné dúfam ze mi to pôjde lepšie ako prvý pôrod

guizui
19. máj 2021

ja mam medzi detmi rozdiel 17m, porovnat lahkost porodu uplne neviem, pretoze prvy bol vyvolavany, druhy nie. Ale je pravda, ze v druhom som sa zacala skor otvarat (ale zase nie priskoro), takze ma prijali 2 dni po termine s tym ze som bola na 5cm, ale nemala som ziadne bolesti, to bolo super 🙂 po prepichnuti vody sa bolesti rozsupli, slo to ale rychlo a teda syn mal 4690g a 56 cm, a dali sme to bez nastihu, bez epi 🙂

kiki68
19. máj 2021

No my asi chystame ze este bude asi druhe do tych cca 2,5 roka. Uvidime ako to vypali. Vraj telo si pamata, lebo na krcku a maternici uz nastali zmeny tym prvym. Ale to mas tak, ze co vsetko moze do toho prist. Cize zarucene to neni, ale skoro kazda mala ten druhy kratsi a asi viac zena vie do coho ide.

karmen118
19. máj 2021

Ja mám medzi deťmi dva roky a pár dní rozdiel, prvý vyvolávaný - neotvárala som sa, trval 7 h a druhý som mala veľmi rýchly, ledva som došla do pôrodnice do 45 min som rodila, aj s kontrakciami, čo som predýchavala doma, trval druhý pôrod necelé 4 hodiny. Ešteže máme blízko pôrodnicu 😅.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre