Žienky je pravda, že telo si ešte pamätá prvý pôrod po takom čase, ešte su tie väziva uvoľnené a je ľahší pôrod? Aké máte skúsenosti?
To keby tak niekto vedel.....kamarátka to cca tak nejak stíhla lebo tiež v to dúfala a opak bol pravdou 😐takže musíš skúsiť 🙂 naozaj to neposudi nikto
@ivka21 Rodila som vcera, syn ma 1rok 7 mes 🙂 a myslim si ze to tak naozaj je 🙂 hoc velmi bolestive kontrakcie, otvarala som sa velmi rychlo aj ho rychlo vytlacila 🙂 kamosky co tak rodili hovoria presne toto iste... ale bolest ta neminie zas nerataj ze tam budes citat knihy na sale 🙂 ale vcerajsi porod top💪😂 manzel zhodnotil ze takych porodov dam este 10😂😂 mala som ho chut zhodit zo stolicky ked som mala kontakciu 😂 este vdaka za epi 🙂
@ivka21 rodila som druhýkrát keď mal starší rok a 4 mesiace a kontrakcie boli silnejšie. Tretí pôrod bol po 1 roku a 9 mesiacoch a žiaľ skončil pre neotváranie sa a zle ozvy cisárskym.
Tak moj prvy 3,5 hodiny od prvej kontrakcie, prenasala som 8 dni. Druhy po 21 mesiacoch, prenasanie 4 dni, hamilton 3x, trval 5 hodin a bol bolestivejsi, ale nenastrihli ma, ale na povodnom siti z prveho porodu som mala hematom a to bolelo ako cert zo 2 mesiace urcite. A hemoroidy k tomu. Treti bol po 5,5 roku od druheho, vyvolavany tyzden pred terminom kvoli zdrav. komplikaciam, vyvolavany tak, ze mi vypustili vodu a do 45 minut bol maly vonku, bolestivost az poslenych 20 minut intenzivna, teda to finale. Ale otvorena som bola na 3 uz pri prichode do porodnice, po vypusteni vody hned na 7 a to uz potom malo rychly spad.
Ale co hodnotim ako lepsie, je spustenie mlieka pri druhom, tak nejak postupne to prislo a nemala som tak naliate prsia naraz ako pri prvom a tretom. Ale to bolo aj tym, ze druhe dieta salo hned ako zivot a hned ako sa prsia nalievali, tak priebezne pilo. Prve a tretie sa nevedelo prisat, fakze to bol boj.
ja mam medzi detmi rozdiel 17m, porovnat lahkost porodu uplne neviem, pretoze prvy bol vyvolavany, druhy nie. Ale je pravda, ze v druhom som sa zacala skor otvarat (ale zase nie priskoro), takze ma prijali 2 dni po termine s tym ze som bola na 5cm, ale nemala som ziadne bolesti, to bolo super 🙂 po prepichnuti vody sa bolesti rozsupli, slo to ale rychlo a teda syn mal 4690g a 56 cm, a dali sme to bez nastihu, bez epi 🙂
No my asi chystame ze este bude asi druhe do tych cca 2,5 roka. Uvidime ako to vypali. Vraj telo si pamata, lebo na krcku a maternici uz nastali zmeny tym prvym. Ale to mas tak, ze co vsetko moze do toho prist. Cize zarucene to neni, ale skoro kazda mala ten druhy kratsi a asi viac zena vie do coho ide.
Ja mám medzi deťmi dva roky a pár dní rozdiel, prvý vyvolávaný - neotvárala som sa, trval 7 h a druhý som mala veľmi rýchly, ledva som došla do pôrodnice do 45 min som rodila, aj s kontrakciami, čo som predýchavala doma, trval druhý pôrod necelé 4 hodiny. Ešteže máme blízko pôrodnicu 😅.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@ivka21 mala som lahsi druhy porod ale bolestivejsi a rodila som po 3 rokoch 🙂 ale bez nastrihu a poranenia 🙂