Ahojte som teraz druhorodicka a kazdy ma strasi ze sa druhy porod je kratsi ako ten prvy.. pri prvom od prvej Kontraktie po narodeny dcery som rodila 6 hodin ja mam strach teraz ci to so porodnice stihnem.
Moja otazka je ze ci ste naozaj Mali kratsi prvy ako ten druhy porod?
Ja som mala, pri oboch mi začali kontrakcie okolo polnoci, syn sa narodil 21:00 a dcéra 7:00, prišla som do pôrodnice 5:30 otvorená už na 8 CM a rovno pôrodná sála 😊 tak u mňa naozaj druhý pôrod o dosť rýchlejší ale aj intenzívnejší
Už mňa druhý pôrod o 5 hodín dlhší ako prvý.
Mne pri oboch odtiekla plodova voda. Odvtedy prvy 7 h, druhy 3 h. Mne to cca sedelo. Trosku som v strese, co bude teraz pri tretom 🙂
Áno, VÄČŠINOU je druhý pôrod rýchlejší, ale zase neni to pravidlo. Aj na internete nájdeš, že prvá doba pôrodná u prvorodičiek trvá v priemere 10 – 12 hodín, u viacrodičiek 6 – 8 hodín. A väčšinou to ženy poteší, nie ze majú strach 😃 ale chápem, bojíš sa, aby si stihla prísť do pôrodnice.
Sú ale prípady, že druhý pôrod je o niekoľko hodín dlhší, je to proste individuálne.
Napr mam kamošku, prvé dieťa porodila za 4,5hod, druhé za 3hod, tretie za 4,5 hod. Takže áno, mala rýchlejší druhý pôrod, ale zase len o niečo kratšie.
Vôbec sa s tým nestresuj, toľko ľudí ťa ešte bude "strašiť" toľkými informáciami, svojimi zážitkami a príbehmi, resp bude "radiť" co a ako robit/nerobiť, že radšej nepočúvaj. Sústred sa na bábo, teš sa na jeho príchod, prihováraj si, že všetko pôjde pekne podľa plánov, že všetko v kľude stihnete. Keď začnú kontrakcie, tak pôjdeš do nemocky hneď, nebudeš čakať, že sa ti dovarí perkelt na sporáku 😃
@bolarazjedna prvá 5,5 h a druha 2,5 h 🤔 u mňa to sedelo ze druhe išlo rýchlejšie
No ja 3 a 4 ...obe po 5h v nemocnici. U kazdej je to inac ale urcitw je to lahsie.
Je to individualne, prvy som mala 3,5 hodiny a druhy 5 hodin, bol dlhsi, tie dalsie 2 boli kratke, ale to boli vyvolavane predcasne kvoli vysokemu tlaku, takze tam odpadala ta otazka, ci stihnem. Tedaaa...trpla som, aby som stihla vyskocit na porodne kreslo 😅🙃.
Ale nechapem, naco stresuju zenu pred porodom, prvorodicku stresuju, druhorodicku, v kuse volakto musi deptat druhych, to nechapem...🙄
Prvy porod- kontrakcie od 13., narodila sa o 21. Druhy porod, voda odtiekla okolo 11,. o 16 bol vonku.
Bol dlhsi
Aj mne to všetci hovorili a vždy som mávla rukov. Prvý syn sa narodil po asi 3 hodinách v pôrodnici. Kontrakcie som tiež nemala dlho.
Druhý syn sa takmer narodil v aute 😀 Úplne prvá kontrakcia keď som upratovala kuchyňu okolo 17.00 a narodil sa 19.20 V aute cestou do porodnice som mužovi kricala, že ja cítim hlavičku 😀 nezabudnem ako so mnou v pôrodnici leteli na sálu a doktor ma prosil aby som neporodila vo výťahu.
Prvý pôrod 5h od prvej kontrakcie, druhý 12h od prvej kontrakcie
U mňa cim viac porodov tým ťažšie a dlhšie...čiže neplatilo
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Prvý od kontrakcií 1 hodina. Druhý 3,5 hodiny.