Snažila som sa nájsť odporúčania, aký minimálny čas by mal prejsť medzi prvým bábätkom a nasledujúcim, ak bolo rodené cisárskym rezom. Niekde som našla, že by mali ubehnúť aspoň dva roky od pôrodu po otehotnenie. Pred ďalším otehotnením mám rešpekt, no mám túžbu dať synčekovi súrodenca.
Mne hovorili rok
@katkamatka7 aj mne lekar po roku povedal, ze uz ano
@katkamatka7 mne dvaja lekari vraveli ze dva, ale zrejme je to riadne individuálne..ja osobne by som rok cakala určite, nakoniec mame dva nez sa podarilo.
mne u kocha bolo ppvedane ze od porodu k porodu by malo prejst minimalne 18mesiacov. ono zapezi aj aku mas jazvu hojenie atd
Prepáč ale čo si robila keď si mala 25?
@olli456 Študovala a neskôr zarábala.
@katkamatka7 Daj si skontrolovat jazvu na ultrazvuku a sup sup do snazenia sa
@katkamatka7 v tohto veku by som dva roky nečakala, ani nemusíš otehotnieť okamžite. Počkala by som 9 - 12 mesiacov od pôrodu a išla na to 🙂 dva roky sú optimum, ale rok stačí z hľadiska bezpečnosti.
@katkamatka7 ja so prvy krat rodila v 37 a odporucali mi rok po porode pockat na dalsie snazenie...
@olli456 👎👎👎
Rodila som do roka po cisárskom a druhý pôrod bol prirodzene. 😊
@katkamatka7 ahoj, každý doktor ti inak povie...mne po prvom v nemocnici povedali rok, môj doktor dva a po druhom sa ma už na sále pýtali že kedy sa vidíme zas...švagrinej v NZ zabili až tri roky...ako vravia vyššie, treba sa ísť dať vyšetriť a podľa toho
@katkamatka7 otehotnela som po 9-10 mesiacoch. Medzi detmi mam 1,5 roka. Ziadny doktor to neriesil, vsetko bolo v poriadku
Aj mne vraveli ze aspon dva roky, ale ja mam velke deti aj jazva bola dost velka a hoci medzi prvym a druhym je rozdiel 4 roky, bol problem.
@jarnajar sna nemyslíš vážne, ved každý má počúvať svojho Dr, každý má iný organizmus a nie chod do toho, Dr videl jej jazvu, videl ju zvnútra snáď jej vie poradiť fundivaneksie. Mne 36 povedala pri tretej sekcii, že nedherne zahijene jazvy, všetko prebehlo hladko, napriek tomu mali strach pred sekciou, že sa môžu zacatvzozchadzat predošlé švy atď.. Mne v 36 povedali, kľudne po idealntrichbrokoch môžem 4 a kamarátke 32 ročnej po tretej povedali, že ma šťastie, že to zvládli, takže.. Základ je počúvať doktora a nie Anku z MK ktorá povie chod do toho, lebo suseda mala po 12 mesiacoch a je ok🙏😉
@katkamatka7 daj na Dr.
@katkamatka7 a kľudne aj po 40 ak sa na to cítiš.
@katkamatka7 mam 43 a normálne ešte rozmýšľam, čím ďalej tým viac😉
@katkamatka7 mne Dr povedala ze najskôr po roku ďalšie tehotenstvo. Ideme na vklad rok a pol po sekcii.
@katkamatka7 druhe skoro v 36r VBAC (vekovy rozfiel medzi nimi 2,5r). Moja hrana bola 35r teda tak som to mala v hlave nastavene ja. Stihla som to iba preto, ze sa narodilo 3t skor. Druhy porod rychly a bez problemov.. 😉 Mysli pozitivne.
@maciatkolulu nikde nepíše, že jej dr. radí počkať špeciálne dlho, ak áno, tak som to prehliadla. Všeobecné odporúčania sú jeden až dva roky.
@jarnajar vždy odporučí lekár na základe stavu pacienta a nie všeobecne, takže počúvať doktora, mne povedali tri roky.
Ahoj,ja dom rodila v 36 r.cisarskym a dr povedal,ze rok nesmiem byt tehotna...behat som zacala 4tt po sekcii,7tt som sla preteky na 10km a 5 mesiacov po sekcii kosicky polmaraton...behat som.prestala 6 dni pred porodom.Tehotenstvo nie je choroba a ak je sekcia dobre spravena,netreba sa bat dalsieho tehotenstva a ani sportu.Po roku mozes smelo otehotniet...
Tehotenstvo po 40tke? Ano,mam 41 a planujem dalsie 2 deticky...aj moje obe babky porodili svoje posledne deti v 45tke...
Otazka mamiciek..kde som.bola v 25tke?...vydata a bezdetna...mali by sme respektovat,ze kazdy mame inak nadelene zivotne bremena a cesty...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tak isto mne vraveli doktori, ze minimalne 2 roky. Druhy cisársky bol pre mna lahsi ako prvy.