Druhá sekcia po 5 rokoch

mamulik10
4. dec 2022

Ahojte mamičky. Ako ste zvládali rekonvalescenciu pi 2 sekcii? Bolo to lepšie horšie ako pri prvej? 🙈 Dakujem

terezka1947
4. dec 2022

@mamulik10 po druhej horšie. Ale možno aj preto,že som musela s bábätkom rovno do detskej nemocnice a fungovať tam 3t. Doma by to bolo iné.

beata_k
4. dec 2022

@mamulik10 Druha lepsia. Vedela som do coho idem, co a ako treba robit.

galganka
4. dec 2022

Druhá lepšia, tretia najlepšia.

euka210
4. dec 2022

@mamulik10 lepsie

petulik1991
4. dec 2022

@mamulik10 po 2 hodinach od sekcie som lietala po klinike ako kobylka a hľadala potajomky niečo podzub 😂 fakt! Prvá bola hrozna, bolestivá a dlhá rekonvalescencia. Ale tá druhá, to už som vedela do čoho idem, ako a čo prebieha, aké su bolesti a pod. Ja som bola úplne funkčná už pár dní po 🙂

riskoh
4. dec 2022

Po druhej oveľa horšie,týždne som sa nevedela dať na poriadok ,pri prvej som bola fit na 4.den

zuzikak
4. dec 2022

druha ma viac bolela ale spamatala som sa ovela rychlejsie akoby telo vedelo, ze doma mam dalsie dieta okolo ktoreho treba riesit, tak som tolko nelezala 😀

dominika126
4. dec 2022

@mamulik10 zotavenie po 2.lepsie. možno to bolo tým,že som vedela čo ma čaká,už som vedela ako vstávať a hlavne som musela byť rýchlo fit,keďže som mala deti v inkubatore a chcela som chodiť za nimi. Bolesti možno porovnateľné ale oveľa kratšie.
Akurát len samotna sekcia a bolesti bezprostredne po....pri 1.spinalku, bolesti boli, ale znesitelne. Pri 2.celkova anesteza, ale tie bolesti boli šialene. Fakt som o sebe dobrých 24 hod.ani riadne nevedela. Pre mňa masaker,ale možno to súviselo aj s inými problemami, čo som mala.
Ale ako vravím,pri 2.som sa potrebovala dať kvôli deťom rychlejsie dokopy a hlavne ma ďalšia dcéra čakala doma.

beata_k
4. dec 2022

@petulik1991 Po 2 hodinach od sekcie???

lavanda84
4. dec 2022

@mamulik10 Tretia bola najhoršia a štvrtá oveľa lepšia.. evidentne je to individuálne..po tretej som cvičila podľa mamacore a tak..tak aj fyzioterapeutka aj ja si myslím, že vďaka tomu som bola po štvrtej rýchlejšie a ľahšie v pohode

petulik1991
21. dec 2022

@beata_k áno, možno nie presne 2h po, ale v rozpätí 2-4h po, už si nepamätám presne, čas vtedy inak ubieha. A mala som samozrejme spinalnu analgeziu. Po prvej sekcii som sa nevedela ani postaviť z postele a po druhej som bola čiperná, až sa sestričky divili. Dokonca som nepotrebovala ani nič od bolesti na druhý deň. Sestrička len dvíhala obočie, keď podávala lieky mamičke vedľa mňa, ktorá mala sekciu predomnou a ja som len poznamenala "mne nemusíte, ja som ok" :D prvá sekcia pre mňa, čo sa týka rekonvalescencie, bola oproti druhej 100nasobne ťažšia

beata_k
21. dec 2022

@petulik1991 Nooo tak ani 4 hodiny. Najskor po sekcii postavia po 12 hodinach. A ak aj opomeniem prah bolesti, tak 2 hodiny po sekcii si ledva citis nohy, nie to este aby si behala jak kobylka a hladala nieco pod zub.

petulik1991
21. dec 2022

@beata_k máš pravdu, prepáč, teraz som sa zamyslela a spätne si vybavila detaily. Sekciu som mala o 13stej a keď som behala po klinike, tak bolo ticho a tma, čiže to bolo niekedy v noci. A rčite po viac ako 4h, konkrétne v Kochu stavaju na nohy po 8-12h, tak to bolo v tomto rozpätí. Ten čas vyššie v komentári som prehnala, až sa hanbím 🤭😂 Omluvam sa. Ale každopádne, bola som na nohy veľmi rýchlo z vlastnej vôle lebo som vedela, že pohyb
aj napriek bolestiam, je najlepšia cesta k rýchlemu zotaveniu

miriter
Odpoveď bola odstránená
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre