Dovolili by ste, aby vás pri pôrode fotili?

vladko58
16. sep 2011

Dovolili by ste, aby vás pri pôrode fotili?

nice202
16. sep 2011

nie

zuzikkaa
16. sep 2011

@vladko58 nie,,to je uz trochu uchylne 😒 😒

adunka73
16. sep 2011

ne!!

irriss
16. sep 2011

zalezi z jakych duvodu a pro jake ucely....

Pokud bych mohla nekomu"pomoci" svym porodem a zachycenim "problemu ci Stesti" objektivem, tak proc ne...

martuska75
16. sep 2011

Podľa mňa budete mať s manželom/ partnerom pri pôrode iné starosti ako sa vyfocovať. Mne by to teda určite vadilo, ale je to podľa mňa len na vás. Ak chcete - obaja tak nič zlé na tom nevidím. Kamoška má pôrod dokonca na kamere, ale teda pochybujem, že by som si to ja púšťala. Mne stačilo ked manžel cakol malinkú ked sa narodila.

len.petra
16. sep 2011

Videla som pár pekných fotiek z pôrodu, samozrejme nie akty nahej mamičky, ale pekne zdokumentovaný priebeh pôrodu na komorne ladených ČB fotkách. Všetko ale záleží od individuálnych prianí maminky a od priebehu pôrodu.

anjelaa
16. sep 2011

ja by som chcela par fotiek ale iba pre osobne ucely, ale to by museli byt odfotene fakt pekne, aby bola pekna pamiatka na prve okamihy babatka a nasledne prvy kontakt s maminkou. a malo by to byt asi take ako pise @len.petra proste pekne zdokumentovany priebeh porodu 🙂

ivka225
16. sep 2011

Nie. Už len voči lekárovi sa mi to zdá divné. Robí si predsa svoju prácu, a to prácu veľmi zodpovednú. Ak by som bola napríklad vodička autobusu a nejaký cestujúci by ma chcel pri šoférovaní fotografovať, asi by to môjmu výkonu veľmi neprospelo.

dani84
16. sep 2011

fotenie pocas porodu nie, po porode prve momenty s babätkom ano

anjelicek26
16. sep 2011

No manzel je pocas porodu na to, aby mi pomahal a nie obskakoval s fotakom a robil fotky toho, ake mam bolesti 😝 A teda na fotku 33cm hlavicky vychadzajucej tam dolu sa urcite pozerat nechcem. Takze tak.

Urcite je krasne mat nafotene fotky dietatka a prve minutky s dietatom, ale nie samotny porod. Ten je o bolesti a väcsina zien sa snazi na neho rychlo zabudnut. Ja osobne by som take fotky nikdy nevytiahla.

zuzanka.j
16. sep 2011

ja chcem aby bol moj manzel pri porode hlavne koli foteniu 😀. ja som taky foto maniak, vsetko chcem mat zaznamenane a velmi by ma hnevalo, keby som nemala fotky z porodu. (samozrejme muz fotil od mojej hlavy). ...a ak bola otazka myslena, ze by ma tam fotil nejaky cudzi fotograf ,tak by velmi zalezalo na aky by to malo byt ucel a ci budem moct niekde vidiet vysledok prace a pripadne sa k tomu vyjadrit...

njonja
16. sep 2011

Ak by to bol moj mm, tak urcite🙂 a ak fotograf, tak len s cenzurou🙂

andreaka11
16. sep 2011

zalezi z ktoreho uhla. mna moj partner fotil. len som nechcela, aby mma fotil z predu. zachytit prve sekundy zivota vasho babatka je krasne. odfotit prestrihnutie pupocnej snury, taketo veci nerobite kazdy den, tak preco si to nezvecnit?

hajanka
16. sep 2011

@vladko58
Nejde o to, ci by zeny dovolili, ale skor o to, ci by chceli aby ich porod bol fotograficky zdokumentovany. A ak by chceli, tak by dovolili 😉
Ja osobne by som chcela mat svoj porod takto zaspomienkovany a na druhej strane, tiez by som chcela byt ta, ktora tieto spomienky na cely zivot niekomu zachyti. Fotim velmi rada a videla som mnoztvo nadhernych fotografii z porodu. Nemusia to byt v kazdom pripade tie najdetailnejsie detaily, ale skor take zachytne body, casovy posun a sled udalosti, momentky, emocie... a nakoniec to nadherne male klbko 😉
To vsak neznamena, ze fotograf nejakym sposobom narusa priebeh porodu, alebo ovplyvnuje pracu lekarov. Urcite v tom momente vsetkych nediriguje, neovplyvnuje.... Fotograf je len ako taky tajny pozorovatel. Technika mu umozni pozorovat z dialky a nerusene zachytavat okamihy. Samozrejme, na prvom mieste je mamicka a kedykolvek bude citi, ze tam toho fotografa uz nechce, staci povedat. Najdolezitejsia je pohoda a atmosfera.

pici
16. sep 2011

@hajanka ja by som chcela radsej fotografa ako manzela pri porode :D

hajanka
16. sep 2011

@pici 😀 som sa musela zasmiat. Preco?

pici
16. sep 2011

@hajanka neviem to konkretne vysvetlil. tak to proste citim. take fotky su nadherne a manzela tam proste nechcem :D

hajanka
16. sep 2011

@pici tak, chapem. Ani ja som manzela nechcela 😉 a on nechcel takisto a vlastne ani nemohol lebo bol v praci 😉

pici
16. sep 2011

@hajanka fotis aj porody?ani moj moc nechce...

hajanka
16. sep 2011

@pici nie, zatial som nemala tu moznost, chcela som sestrin, ale nestihla som to 😉 dobra som nie? 😀
... ale nie, to sa ani nedalo, volala mi presne 3/4 na 12 (polnoc) ze jej "asi" zacala odtekat voda, tak jej vravim do telefonu, ze nech ide do nemocky, ze ja idem tiez, ona ze neeee ved mas kopu casu, tak ja ze ok, ze ked budes mat vsetky papiere vybavene a tak.. tak ma prezvon a pridem. Ona mi vola o jednej v noci, ja ze uz sa obuvat idem a ona ze uz je malicka na svete 😵 noooo..... by ma v zivote nenapadlo, ze prvorodicka a porodi za hodinu, komplet od zaciatku do konca 🙂

pici
16. sep 2011

@hajanka a nafotila by si ?v pripade ze raz to lekar povoli?

hajanka
16. sep 2011

@pici ano chcela by som si skusit, ale len tak nezavazne mozno nejakej kamoske, lebo s tymto este nemam ziadne skusenosti a profesionalne este nefotim, inspiracie mam, casto sledujem fotografov a ich vytvory len prax chyba ..... no snad by nejaka ta fotka vysla 😀

pici
16. sep 2011

@hajanka no ja kym budem rodit, tak uz budes profesionalka :DDDD

hajanka
16. sep 2011

@pici ha! len aby si sa este necudovala 😉 ze skor porodis ako zo mna profi fotografka bude 😀

klara150
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
klara150
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
amiggo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hajanka
18. sep 2011

@amiggo toto nie je fotenie porodu 😉 toto video nema s fotenim nic spolocne, aj ked je to krasne a dojemne, hlavne ked si vsimas aj otecka a jeho emocie 😉

dannaniella
18. sep 2011

ja mám natočený môj pôrod, vidno ako vychádza hlavička, babatko, ako mi ho prikladajú na brucho, je tam všetko celý jedinečný moment narodenia mojej dcéry. a som veľmi šťastná, že to mám zvečnené. je to nádherný dojemný okamih, ktorý sa už nezopakuje. často si ho prehrávam aj teraz. Môj doktor súhlasil bezproblémov s natáčaním, odpovedal na otázky tiež. hehe, ked sme odchádzali z pôrodnice tak sme to hodnotili ako 3dňovú fiestu 🙂

katrinka8
18. sep 2011

@hajanka - tym fotenim bolo asi myslene to, ze tam kdesi v pozadi "blikal" blesk (ak to nebola burka), aj ked fotografa tam vidno nebolo... 😉

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre