Ahojte. Aké ste mali dôvody na sekcie? Nejaké som čítala na nete, ale počula som od kamosiek, napríklad že veľké bábo. Čo mi príde zvláštne, keďže nevedia presne odhadnúť veľkosť a teda viem o pár prípadoch kde normálne porodili aj 5kg dieťa. Môže byť napríklad aj nízky tlak dôvod na sekciu?
Vysoký tlak, vyvolávali mi pôrod, celý deň nič a večer cisarsky
Nizky tlak nie, ale vysoky ano . Ale je tam kopec dovodov, moze to byt nieco uplne mimo tehu ako takeho ( napr glaukom skrz oci a taketo veci, poskodenia chrbtice), psychicke diagnozy. Potom nas deti, co by nezvladli prirodzeny porod skrz nejaku diagnozu zistenu v tehu, pripadne mas priamo komplikacie v tehu, napr placenta praevia. Oni casto niekde od 25tt vedia, ze sa napr situacia nezmeni a planuju sekciu. Ale tak sekcia nie je nic ohromne a prijemne. Predsalen sa tam zachranuju dva zivoty
vysoky tlak.
@kiki68 nie že by som túžila po sekcii. Už mám 2 prirodzene za sebou. Len tak rozmýšľam.
Ja som mala ist sekciou skrz tlak, nakoniec som to dala prirodzene aj s tym tlakom. Len som mala cely cas kyslik, bez toho by som to neudychala.
U mna bola akutna sekcia pre kombinaciu velke dieta, mala panva a hypoxia dietata. Vraj keby skor vedeli, ze bude dieta na mna take velke, tak by nad sekciou rozmyslali skor. Ale neviem, tiez si myslim, ze zalezi od pripadu. U mna dieta proste nepostupovalo porodnymi cestami ako malo a uz sme sa par hodin trapili.
Veľké vaginálne poranenie po 1.pôrode
Nedozrete porodne cesty viac ako tyzden po termine a predosla akutna sekcia
Ja som mala.dceru ,zle otočenu a ešte sa pridala preeklampsia takže urgentný cisársky na Silvestra z toho vyšiel. A syn išiel automaticky cisárskym , keď prvé tak aj druhé rovnako.
Mala som vysoký tlak stále lieky som brala stále na to malý mal 3800g vraj a keď som ho prirodzene porodila mal 4120g a 51 CM nič strašné 😘😉😂 takže musí byť na to poriadny dôvod mňa nechceli dať cisárskym za čo som im aj vďačná
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som mala dcérku koncom panvovým,čiže musel byť cisársky🙂