Dôvod na cisársky rez

10. aug 2024

Co by z vasho pohladu malo byt akceptovane ako dovod na vykonanie cisarskeho rezu?

andrejkap123
10. aug 2024

Porod koncom panvovym pri prvorodicke… a navyse ak to je aj chlapcek, potom operacie chrbtice z minulosti, obrovsky panicky strach z prirodzeneho porodu (taky s ktorym sa nedá pracovat)

anjelicek26
10. aug 2024

Tak čo nás názor - keď je ohrozené babatko, mamička, alebo obaja...

Keď je babatko priečne, ked sedí na zadočku, ked je zamotane v pupocnej šnúre, ked je placenta prinizko alebo cez krcok maternice, ked je slabá jazva po cisarskom predošlom, ked je babatko príliš malé, ked je príliš veľké, ked ma žena panicke ataky s prirodzeného pôrodu, ked počas pôrodu padnú ozvy.. proste vždy keď treba...

tenerifka
10. aug 2024

Z fyzickeho hladiska hocijaka gynekologicka kontraindikacia, z psychickeho uz len to, ze nie si stotoznena s vaginalnym porodom, ze mas strach, uzkost.....

danyelia
10. aug 2024

Nevhodná poloha bábätka, pri ktorej nie je možné porodiť prirodzene a rôzne zdravotné problémy, ktoré by mohli ohroziť zdravie či život matky alebo dieťaťa - rozhodnúť by o tom mal lekár...

janai1
10. aug 2024

@andrejkap123 aký je rozdiel medzi takým pôrodom v pohlaví ?

30katrusa40
10. aug 2024

Preeklampsia , zle uložené bábo, ochorenia chrbtice , srdca ale pri problémoch s obličkami vedia spraviť cisársky, neurologické ochorenia , je toho veľa.

autor
10. aug 2024

@janai1 ano, poskodenie semennikov

janai1
10. aug 2024

@autorka aha, ďakujem za info

nina004
10. aug 2024

U mňa napríklad aj silná tehotenská cukrovka bola indikácia k sekcii

andrejkap123
10. aug 2024

@nina004 mozem sa opytat co to znamena silna tehotenska cukrovka?

barka1
10. aug 2024

Akceptovane? O sposobe porodu rozhoduje lekar. A ten má vsetky kompetencie posudit, ci je možný prirodzeny porod, alebo musí být CS. Ja som mala vcestnu placentu a prirodzeny porod bol fyziologicky nemožný. Aj ked som samozrejme oň velmi stála.

autor
10. aug 2024

@barka1 si v zlej teme. Tu to nie je o nazore lekara, ale ako to vidia zeny.

nina004
10. aug 2024

@andrejkap123 pichala som si skoro 30j inzulínu, na ktoré som vôbec nereagovala. Syn bol veľmi veľký ,tak 38+0tt mi naplánovali sekciu.

andrejkap123
10. aug 2024

@nina004 tak to áno. Suhlasim. Chcela som sa opytat lebo vela ludi pouziva spojenie “silna cukrovka” zle. Ja som 37tt momentalne a picham si vyse 55jefnotiek cez den. Kolko mal syn ked sa narodil? Nase ma momentalne uz vyse 3kg. Tiez viac..

svetlonos
10. aug 2024

@janai1
pokial rodis chlapca koncom panvovym, často sa stáva, že sa mu poškodia semenníky, pokial si to dobre pamätám.

nina004
11. aug 2024

@andrejkap123 Odhadovali mu vyše 4kg, ale mal 3850g, ale už keď ho vybrali mal ako následok cukrovky problémy s dýchaním a musel do inkubátora, našťastie sa to rýchlo upravilo.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre