Ahojte mamičky! Otváram tému, ktorá mi vŕta v hlave už istý čas. Čítala som o tom už mnoho, ale skôr ma zaujímajú Vaše skúsenosti. Najmä to, v ktorej nemocnici Vám to umožnili, či bolo treba o to oficiálne požiadať, atď. Plánujeme pôrod v Bratislave - Ružinove. Všetkým Vám za príspevky vopred ďakujem 🙂
Aj ja dom rodila na Kramaroch s tiez mam pozitivnu skusenost, porodnik s tym nemal ziadny problem a snuru nakoniec prestrihol manzel
ano, nechali dotepat, rodila som v zahranici. preco rozmysat o siti ked existuje epino a aniball?
@yetta Ahoj dotepať pupočník Ti nechajú v každej pôrodnici a dajú Ti ho pri tom aj na bruško ak budeš chcieť. Robí sa to však LEN vtedy ak je dieťa po vybavení dobré. Ak by sa stalo, že sa nechytá po narodení strihá sa okamžite a všetky bláznivé nápady tipu pôrodný plán, bonding idú bokom. Nepoznám lekára, ktorý by pri dnešných strelených ľudoch čakal čo i len o pár sekúnd viac.
Dotepanie pupočníka a dávanie ešte špinavého bábatka na telo matky je dnes už skôr štandard
@niki101988 Ďakujem za info, snáď bude všetko OK. Ako prvorodička veľa o takýchto veciach neviem.
Ďakujem aj Vám všetkým za príspevky a želám aby ste mali zdravé detičky 🙂
@yetta Dobrá rada nerob si pôrodný plán aby si nemusela byť sklamaná ak Ti niečo nevyjde. Pôrod je náročná vec, ak si zazmluvníš pôrodníka je potom dobré dohodnúť sa s ním čo by si chcela a čo nie. Je milé ak Ťa nemusia nastrihávať, ale isto je to menej ako sa nechať roztrhnúť dieťatkom. Cielený nástrih ak ho je treba robia v mieste na to vhodnom ale trhanie to sa nesmerovať nedá. Je však pravdou, že pôrodník ako pôrodník, vidím pri dosť pôrodoch, že ak žena spolupracuje a o hrádzu sa starala aj počas tehotenstva lekár jej počas pôrodu pomože a zaobíde sa to aj bez nástrihu ak nie je lenivý
niki lenze dotrhanie spravidla nie je takeho rozsahu ako nastrih. potrhanie je v najslabsich miestach kdezto nastrih ide aj do svalov v kazdom pripade
@niki101988 podla mna porodny plan je dobra vec aj na to aby si sama zosumarizovala co chce a co rozhodne nechce. lebo na sale moc casu na rozmyslanie nebude
Mudr Cunderlik, bol zazmluvneny
@zuzuliak1981 mudr. plank, nebol zazmluvneny, mal akurat sluzbu. ale poznal ma uz z rizikovej poradne.
@keziah ako dlho trvá dotepanie, alebo je to individuálne?
@zuzuliak1981 zrejme je to individualne, priznavam, uz si to moc nepamatam, ale mohlo to byt tak 5, max. 10 minut
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@yetta dotepanie pupocnika som mala v porodnom plane a porodnik to respektoval bez akychkolvek poznamok. rodila som na kramaroch.