Ahojte baby. Prvé dieťatko som porodila akútnou sekciou(zle ozvy,tak musel hneď po vyvolavacke von). Teraz čakám druhé bábo a rada by som rodila zas cisárskym. To,že bolo prvé cisárskym,to asi nehrá rolu, lebo pôrod bol pred 7 rokmi. No mám nenormálne kŕčové žily(až po rodidla) a taktiež aj Diastazu ...myslíte, že pôrodnik bude súhlasiť s cisárskym? Sú to dostačujúce indikácie na cisársky? Prosím reči typu, že prirodzený pôrod je lepší si odpustite 🙂pýtam sa na niečo iné 🙂
Niekde robia po 1.automaticky druhý cisarsky
Ja som mala sekciu 2010, a 2020 sa ani nepýtal ako chcem, sám povedal, že sa prikláňa k sekcii.
Sekcia 2014 a automaticky aj 2020
Záleží asi aj od toho kde budeš rodiť, možno aj od konkrétneho pôrodníka. Samo o sebe, čo píšeš podľa mňa, nie sú automaticky indikácie k cisárskemu rezu. Napr v TN rodia baby po cisárskom bezne druhý pôrod prirodzene.
Ja som po sekcii necelé 3 roky a tlačia ma do prirodzeného pôrodu, kamoška po roku tiež druhý pôrod prirodzený, takže nie je to pravidlo, že sa prikláňajú lekári k druhej sekcii.. každopádne čítala som tu veľa tém, kde baby vyslovene chceli sekciu tak zašli za psychológom a ten im vystavil papier v tom zmysle, že majú panický strach z prirodzeného pôrodu a stačilo im to k sekcii
Záleží kde budeš rodiť. Tu v TO by sa ani nepýtali a rovno rezali či si rok lebo 15 po cisárskom. A túto za rohom v PE by ta isto nabádali na prirodzený. Tak si vyber dobrú rezaciu pôrodnicu 😀
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som rodila prve cisarskym a v pohode som sla na druhy, nemala som ziadne indikacie, pockali sme s dr do terminu porodu a ked sa nkc nedialo, dohodli sme sa na sekcii, ziadny problem.