Ahojte mamicky. Caka nas cisarsky rez, pretoze mala je opacne otocena. Cisarsky bude s epi a mozno aj s dopichovanim epiduralky dalsie dni kvoli bolestiam. No neviem si to predstavit, ze mam zavedenu hadicku niekde v chrbte dalsie dni po cisarskom. Ako teda budem lezat? na boku? je to lepsie s tym dopichovanim, alebo vytrpiet si tie bolesti po cisarskom? Dakujem za odpovede a vase skusenosti..
@fragola21 ja som rodila prirodzene s epiduralom a kanylu som potom mala este zavedenu v chrbte 3 dni...vobec som ju necitila, normalne lezis aj fungujes, akurat mi prizvukovali, ze si nemam po sprche chrbat velmi drhnut uterakom, aby som si ju nevyvbrala... 😉 urcite je to fajn, aspon sa ti vzdy nacas ulavi...akurat ked to dopichnu, musis este 20 minut lezat na chrbte, aby to dobre zaucinkovalo...na to som ja vacsinou cas nemala, lebo setsricka prisla ako naschval vzdy ked mi najviac plakalo babo
@fragola21 ahoj, ja som mala rozbehnuty normalny porod s EPI, ktory nepostupoval, tak mi nakonic dopichli silnesiu davku anestetik a museli mi robit cisarsky rez. Ako pisu baby, ta hadicka je tenka, necitila som,tusim po cisarskom reze mi ju vytiahli. Bolel jedine ked mi zavadzali EPI, potom uz bolo vsetko ok 😉 Drzim palceky, nech sa dari 😵
Dakujem velmi pekne.. nevedela som si to predstavit, ci mi to nebude vadit zo zadu na chrbte.. viem ze je to super vec, lebo ma to usetri bolesti po cisarskom. Uz o tyzden ma to caka a na internete je o tom malo informacii, tak potom dam aj ja svoju skusenost 🙂
Ja som mala planovanu sekciu so spinalom. Predtym som nevedela co je to bolest hlavy. Teraz trpim hroznymi migrenami. Bolo mi povedane, ze to sa po epi a spinaloch stava. Bolest po sekcii je nic oproti tomu.
Oblbovaky v epi prechadzaju aj do materskeho mlieka. Urcite by som si nenechala dopichovat epi len kvoli bolestiam. Naozaj sa to da prezit.
@fragola21 ja som mala neplanovanu sekciu s EPI. Vytiahli mi ju hned po zakroku. Proti bolesti mi este do vecera isli infuzie a potom sa nas sestricka chodila pytat, ci nechceme nieco proti bolesti. Ja som nepotrebovala nic. Bolo to v pohode .. Takze ked to zhrniem: Mala sa narodila cca o 14tej a rano som uz bola bez infuzii. O dopichovani proti bolesti cez EPI som este nepocula.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@fragola21 ahoj,ja som rodila 3x cisarskym a z toho 2x epid. ked som mala bolesti tak mi sestra vpichla injekciu od bolesti a bolo to v poho,ale tie bolesti nie su az take strasne,podla mna sa to da vydrzat