Domáci pôrod - aké sú vaše skúsenosti?

sunny_g
28. dec 2020

Ahojte maminky, prosím o vaše skúsenosti a rady ohľadom domáceho pôrodu.
Čo je potrebné vopred zariadiť?
Aká je legislatíva u nás?
Na čo dať pozor?
Aké sú plusy a mínusy?

Ďakujem krásne

eriksonka1234
28. dec 2020

@sunny_g moja sesternica takto rodila v júli doma, cely čas sa na to poriadne pripravovala, mala pri sebe v deň pôrodu dulu a jej asistentku. Samozrejme v prípade komplikácií mala zajednaneho aj doktora. Ona si to veľmi pochvaľovala.

maximilie
28. dec 2020

Maj rozum prosím ta!!!! Keď už chceš riskovať svoj zivot, ok,. Ale neriskuj prosím život bábätka

maximilie
28. dec 2020

Prosím precitaj si tu diskusiu

sayurinka
28. dec 2020

Je tu skupinka Pôrod doma a hypnopôrod. Tam získaš určite informácie. Ďalej sú skupiny aj na FB. Prípadne mi môžeš napísať správu 👍😉💗

nina255
28. dec 2020

@sunny_g nechapem stale MATKY ktore chcu takymto sposobom ohrozovat seba aj to nevinne dieta ! Vy si to vsetky velmi jednoducho predstavujete, ale zaujimalo by ma co budete robit ked nastanu komplikacie ??? Ved sanitka sa k vam tak rychlo ani nemusi dostat a ked hej bude vam to uz prd platne

maresama
28. dec 2020

@nina255 ak to nechapes, tak zrejme o tom nic nevies, len vykrikujes... Matky, ktore sa rozhodli rodit doma, nikoho neohrozuju. Maju o tom nastudovane niekedy aj viac ako porodnici, ktori nevedia nic ine, len zasahovat do prirodzeneho procesu porodu a narusit ho, z coho potom vznikaju tie komplikacie, ktore spominas. Doma sa v drvivej vascine pripadov ziadne komplikacie NEKONAJU, to je specialita porodnic a tamojsich "odbornikov", ktori zvacsa prirodzeny porod nikdy nevideli (vaginalny porod nie je to iste ako prirodzeny bez zasahov). Tak prosim ta, nekydaj na matky, ktore vedia, do coho idu, a maju pri sebe profesionalnu pomoc - porodnu asistentku, niekedy aj dve. Moje dva domace porody boli to najkrajsie, co som zazila, nikto nezomrel, naopak, sme zdrave a spokojne. Prajem vela stastia do noveho roka.

maresama
28. dec 2020

@sunny_g Drzim palce, nech ti vsetko dobre dopadne. Moje dva domace porody boli uzasne a prajem kazdej zene, aby to mohla tiez zazit.

saskia_98
28. dec 2020

@maresama ja ti poviem len tolko, nebyt doktorov čo vedia čo maju pri porode robit a zachovali si chladnu hlavu, nie som tu ani ja ani moje dieta. Ja som pomaly vykrvacala, upadla do bezvedomia po porode, medzi kontrakciami ked trebalo tlacit som odpadavala a syna zachranovali lebo bol priduseny. A toto chce dakto dobrovolne riskovat ? Nie sorry toto nikdy nepochopim..

maresama
28. dec 2020

@saskia_98 nemusis to chapat, to sa ani neda, ked si to nezazila.

leuchtturm
28. dec 2020

@maresama ona zazila to, ze keby rodila doma, tak by nebola ani ona ani babo 😉

maresama
28. dec 2020

@leuchtturm ok, nebudem sa hadat, lebo neviem, ake mala tehotenstvo, ci bola nizkorizikova alebo ci mala nejake predpoklady na komplikacie. Doma rodia zodpovedne nizkorizikove rodicky, u ktorych nie je dovod predpokladat komplikacie.

leuchtturm
28. dec 2020

@maresama len nikdy nevies, ci k tym komplikaciam nepride. Stava sa aj u velmi nízko rizikových rodiciek. Ale kto chce kam, pomozme mu tam. A spoliehat sa na sanitku, ze pride vcas je hovadina, nikdy nevies, co sa stane.

ninusa221
28. dec 2020

Ja by som bola zvedava že keby musiš ist akútne cisárskym co by si robila😊
1. Podla mna zbytocne vyhodené peniaze
2. Kde je istota ze ta to nechytí hocikedy ?
3. Čo ak sa to skomplikuje ?
Celkovo sa bojim rodiť ked budem tehotna nie to ešte doma. 🙈

maresama
28. dec 2020

@leuchtturm ako som uz napisala, doma k takym nemocnicnym komplikaciam v drvivej vascine pripadov nedochadza, lebo ich NEMA KTO vyvolat. Doma prebieha porod prirodzene, nikto donho nespara ako to bezne robia odbornici v porodnici. Precitaj si moj prispevok vyssie, nechce sa mi to tu pisat znova cele.

maresama
28. dec 2020

Ale kto nechce pochopit, nepochopi.

maresama
29. dec 2020

@ninusa221 to je velmi zly predpoklad pre dobry porod, ked sa uz teraz bojis. Porod je hlavne v hlave.

ninusa221
29. dec 2020

@maresama keď je niekto prvorodička tak sa každa bojí.

maresama
29. dec 2020

Viem, ze to zaryte "porodnicorodky" nikdy nepochopia, ale doma sa dieta proste narodi a je to. Nic viac sa nedeje. Na konci si povies - a to je akoze vsetko?

saskia_98
29. dec 2020

@maresama nezazila lebo viac deti mat nemozem a to sa lekari vsemozne snazili, hold sa to vsetko posralo zo sekundy na sekundu a bola som stastna ze su pri mne.

maresama
29. dec 2020

@ninusa221 niet sa coho bat, treba mat spravne informacie a podporu.

maresama
29. dec 2020

@saskia_98 to mi je luto. Neviem to nijako okomentovat, lebo nepises, ake si mala tehotenstvo, ako zacal porod, co robili s tebou v nemocnici...

saskia_98
29. dec 2020

@leuchtturm presne tak a to mi nikto v nemocnici do porodu nezasahoval len ozvy kontrolovali nic viac...

saskia_98
29. dec 2020

@maresama porod ukazkovy, za 3 hodiny sa maly narodil, kontrakcie silne, tehu rizikove kvoli myomom. Ako zacali kontrakcie, zvladala som to a potom som stracala vedomie, ked som upadla do bezvedomia, doktori strihali, sestricky s manzelom sa ma snazili prebrat aj to uz maleho vybrali priduseneho. Ďakujem Bohu do dnes za taky ukažkovy personal jak som mala vtedy pri sebe, lebo nebyť nich, manzel robi 2 pohreby tak akurat..

ninusa221
29. dec 2020

@saskia_98 to mi je ľúto😢

krisbar
29. dec 2020

@maresama - vdaka ze je tu aspon niekto kto vie o com hovori a nezvrhava sa to tu zase na diskusiu ako ide niekto ohrozovat svoje babo.
Problem je imho, ze zeny sa na porod vobec nepripravuju. Ani mentalne, ani fyzicky ani psychicky. Len kricia "snad to pojde lahko", dajte mi epidural, vyberte to zo mna, ved je tam lekar, ten ma zachrani, atd, cize same sa robia pacientkami, ktore potrebuju lekara, nie same seba.

krisbar
29. dec 2020

@sunny_g a dula ti nevie dat info? Minimalne ze ktory lekar ti vypise spravu a ako ho prihlasit na matrike?
Myslim, ze toto by si mala prebrat s nou. Ona bude zohravat dolezitu ulohu.

ninusa221
29. dec 2020

@krisbar noa tak je to nadstavené a najde sa par výnimiek co rodia doma. Samozrejme poznam jednu taku premotivovanu čo už neviem čo od radosti.

zuzudrnda
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre