Ahojte chcela by som sa spytat ci sa tu najde mamicka ktora si robila klystir doma tesne pred porodom. Napriklad 2-3 dni pred terminom kazdy den. Nejde mi o vycistenie ale aj o pripravu aby som vedela co potom cakat 😅 pocula som od znamej ze zacala s tym 4 dni pred porodom a potom v nemocnici uz bola pri tom kludna. Klystir som si nikdy nerobila tak preto by som sa mozno takymto sposobom rada aspon trosku pripravila uz mam doma kupene potrebne veci nan no neviem ci je to vhodne a ci tym nieco nemozem pokazit. Dakujem za rady.
Ja by som to nerobila.. Ani by ma to nenapadlo.. Ja som ho síce stihla není to síce nič príjemné ale zas ani bolestivé len nepríjemné.. Sestra ani nestihla prišla do nemocnice a už bola na 9cm..takze byť tebou ani neriesim
vyber si nemocnicu kde to nerobia. Ak taka na slovensku existuje.
@ledgerka existuje, v Topoľčanoch mi pred 2 rokmi nerobili.
To čo je za nápad? Veď si porušíš črevnú mikroflóru atď atď.
Nemáš sa na čo pripravovať. Klystír ani nemusíš absolvovať, ja som mala kúpenú mikroklyzmu a hotovo.
@natalia1619 nezijem na sk a tu kde som to nastastie nerobia vobec. Preco musi byt slovensko take zaostale 🙈
@ledgerka Nerobili to ani mne a to som rodila pred sto rokmi. Sice som sa prirodzene precistila este doma, ale to v nemocnici nemohli vediet. Beznym pravidlom to urcite nie je
@ledgerka v niektorych veciach suhlasim ze je zaostale 🤷♀️ bohuzial...
Na klystir sa pripravovať nemusíš. Nie je to nič bolestivé, trvá to par minut. Nemám na to žiadne spomienky, ako keď idem na wc a viac na to nemyslím.
Oproti pôrodu to ozaj nič nie je. Nerozumiem, prečo ho niektoré ženy odmietajú. Prva výhoda je, ze sa dieťa nenarodi do fekalii a po pôrode je zas super, že par dni po šití nemusíš na wc.
Robili Mi ho dvakrát, pri dvoch pôrodoch a za mňa teda nič hrozné. Určite to nieje niečo, na čo by si sa mala pripravovať. Radšej masíruj hrádzu, to mi príde lepšie využitý čas. Ozaj sa nemáš čoho obávať
aký zmysel má domáci, ako vieš kedy budeš rodit... vies ako som ja vedela ze budem rodit? zobudila. som sa v noci o 3, ze mi treba na veľkú potrebu, a bola. som asi 4x...kto chodí v noci "kakat" a toľkokrát... do hodiny bola malá na svete 😄
ja som si doma raz spravila klystir. chcela som vediet aka dlha bude doba vyprazdnenia a ci to pojde vsetko na prvykrat von vsetko 😄 neprijemne bolo len zavadzanie, inak uplne v pohode a po nom som sa aj tak lahsie citila. ja som planovala ze ked zacnu kontrakcie, doma si spravim klystir a az ked budu pravidelne kontrakcie pojdem do nemocnice. ale ako sa hovori clovek mieni, Pan Boh meni 😄 prenasala som a skoncilo to cisarakom. takze ti viem len tolko povedat ze sa to da v pohode zvladnut a doma mas aj vacsi klud a pohodu na to. 🙂 ale niektore nemocnice preferuju cipky, tak si to zisti, nech sa zbytocne netrapis.
@mia_von_prag odmietat ho urcite nechcem a ani vyhladavat porodnicu kde to nerobia ako mi bolo vyssie poradene. Len viem ako to vacsinu zien desi preto som chcela vediet ci s tym niekto nema skusenosti z domu. Niektore zeny si to robievaju a nakolko ja som aj v minulosti mala problem s travenim tak som nad touto moznostou rozmyslala uz pred tehotenstvom. Teraz mi to napadlo len ako jednu z priprav 😁 ale samozrejme si necham poradit
@nela6 oooj no ja posledne dni chodim bezne na WC aj 3x a zatial teda sa nic nedeje takze tymto to ja asi nespoznam lebo pokial budem takto fungovat este par dni budem to povazovat za bezne 😁
ale chodíš v noci? o 3...😄 plus som už mala. kontrakcie, len som ich nerozoznala
@mia_von_prag presne tak, mne dali napr. pri pôrode roztok YAL, Nebiem si predstaviť rodiť bez vyčistenia, aj po 12hod po som mala pocit, že zo mňa vyjde aj niečo nežiadúce, našťastie sa to nestalo, ale teda som veľmi vďačná, že mi ho dali a aj stihli dať. Po pôrode ani nehovorím, ako to uľahčuje situáciu..
ale vážne, za mna zbytočnosť... normálne keď ti bude treba, budeš chcieť, tak ti zrobia... zavádzanie je neprijemne, ale zase to nijak neboli abo co, zbytocne to absolvovať odhadom, a možno ani nedosiahnes efekt v deň d
@marselita10 no super, ze sa tu predsalen niekto najde 😁 clovek to mozno ani doma nestihne kedze niekedy ten porod je fakt rychly a pokial mi najskor odtecie plodova voda tak isto uz na klystir mysliet nebudem a budeme letiet do nemocnice ale mat to vyskusane nie je na skodu ak to nie je nijak "skodlive" pre babatko. Sak niektore zeny si to robievaju aj v beznom zivote len nerada by som s tym zacala v tehotenstve kedy je vsetko citlivejsie a treba byt vo veciach opatrnejsia 😁 cipky u nas nedavaju vraj je to ten klasicky pristup z rokov minulych predklonit sa a sup 😁 nedat ani moznost pri tom zenu nechat rozmyslat 😁
@mia_von_prag ja som 7 dni nemusela na veľkú 😄 bolo to ehm super, lebo som mala. kus obavy kvoli sitiu, dodalo to minimálne psychicky efekt
Uplne v pohode. Nebolo to take hrozne ako mi to bolo komunikovane. Poviem ti ze klystir oproti kontrakciam je pohoda jahoda😁horsiw bolo chodit na zachod pocas kontrakcii no alw to ma trapilo najmenej. Pockaj si na klystir v porodnici. Zvladnes to
Chápem ☺️ ja som sa tiež pripravovala na pôrod s Aniballom a masážou hrádze. Citala som si knihy. S tymto si ozaj nerob starosti.
Často ženy pijú od 35. týždňa čaje malinik a lanové semienko. Do porodnice je dobre vziať čaj na podporu laktacie
Držím palce ☺️ nech mas krásny zážitok
@nela6 jasne je to mozne 🙂 mna len napadlo sa spytat ze uvidim ci sa tu najde niekto kto sa pripravuje dopredu nato alebo to proste necham na osud 😁 a asi to teda necham na osud moje telo sa uz zacalo pripravovat celkom dost zjavne 😁
@nela6 😂 ja som sa po pôrode bála aj kychnut, nie ešte ist na wc. Moja spolubývajúca na šestonedeli bola totálne došitá a hovorila, že sa ospravedlňuje, ale bude si na izbe prdiet, ale fakt nechce ísť ešte na wc 😂😂
Ja som prekvapena, kolkym klystir vobec nevadil. Ja som asi divna. Dali mi ho pred oboma porodmi a mne z neho vzdy prislo tak zle... studeny pot, mdloby. Uplne na umretie. Pri druhom porode ma sestricka zbierala zo zeme. To iba mne je z neho tak zle?
@mia_von_prag hehe, veru ani kýchnut som nechcela 😄😄😄, ale 7 dni po porode uz to bolo nastastie ok... pri druhom som nastrih necitila ani minútu, asi je fakt pravda, že ťa koza nejako zhrubne? mala. som ďalší 2,5r po prvom
Ja som sa pred pôrodom doma začala čistiť- 3x má prehnalo a klystír nebolo nic strašné,chvíľku to jasné bolo nepríjemné keď to sestrička zavádzala ale čo ja viem nič strašné 😃
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.