Ahojte, chcem sa vas spytat ako ste riesili prvu navstevu u pediatra po odchode z porodnice (najma co sa tyka screeningoveho testu z porodnice)? Boli sme sa pytat na registraciu este nenarodeneho babatka v Dr.Martinko v BA a bola som sklamana, ked mi povedali, ze bude problem kvoli porodu v CR (chceme ist do Brna), lebo sa vraj tento novorodenecky screening lisi v SR a CR a budeme si musiet obehat vsetko tady prve dni po prepusteni.
ja som rodila v zahranici a ano musela som si tieto skriningy obehat sama a vybavit aj odber z paty.
s poistovnou som problem nemala, do pol roka sa mozu vysetrenia robit na matku. Ale my sme mali za cca mesiac rodny list a hned som ju prihlasila.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Rodila som v CR pred 5 rokmi a nasa pediatricka nic neriesila ohladom vysetreni. Nic sme na SK neabsolvovali. Az neskor klasicka kontrola klbikov. Jedine mi hovorila, ze je problem s platbou. Neviete dieta hned prihlasit do slovenskej poistovne. Aj ked v poistovni potvrdia, ze dieta moze byt vysetrovane na matkinu poistku, tak ze ked by to pediatricka zadala do vykazu na mna, tak jej to realne nepreplatia, lebo system vyhodi moje rodne cislo, ze nemozem patrit podla veku pod pediatricku. Proste jedno povedia, ale realita je ina.