Zaujímala by ma téma domáceho pôrodu, aké máte s ním skúsenosti a čo všetko to obnáša. Najmä aká je potom spolupráca a komunikácia s obvodným doktorom po narodení čo všetko je potrebné riešiť? Taktiež pôrod v pôrodnici ale len v sprievode pôrodnej duly.
Tiez by som neriskovala, ide hlavne o zivot dietatka a nie o moj komfort. Moze sa stat ze vsetko vyzera OK... a nakoniec nebude... A potom co?
Moja sefka pri porode doma skoro zomrela. A to mala najuznavanejsiu cesku porodnu asistentku. V nemocnici si potom len tukali na celo, ked bolo po vsetkom, ci bola normalna, ked chcela rodit doma.
Súhlasím s tým, že domácim pôrodom sa zbytočne zvyšuje riziko, že prípadné komplikácie budú mať závažné dôsledky. Ja keď som rodila tretie, po úplne bezproblémovom tehotenstve, a aj dvoch predošlých bezproblémových a pohodových pôrodoch, nikto by nečakal žiadne komplikácie. A predsa. Malý mal pupočnú šnúru 2xokolo krku a silno sa pridusil. Ak by som nebola v pôrodnici, tak je mŕtvy alebo má závažné následky. Keďže však dostal rýchlu liečbu, je v poriadku. Chvalabohu. Za mňa domáce pôrody nie, ak je možnosť ísť do nemoscnice.
Skúste si naštudovať aj rôzne zahraničné práce 🙂 je mnoho zdrojov a určite nie je jediným zdrojom strach z duší tých, ktorí to nikdy nezažili ;)
nemám rada tieto diskusie, ale aby som trochu vyrovnala vesmír, tak mne zabil strynú pôrodník..piatok večer, ponáhlal sa domov. bratranca z nej vymačkal takým štýlom že do pár hodín umrela na krvácanie v brušnej dutine...a to bol típek zaplatený sukromne :(
teraz po mne lozia deti ale skusim neskôr napísať aj k tomu čo si sa pýtala 🙂 už som sa aj trochu vyšťavila vo vedľajšej diskusii na túto tému😇
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
nepremyslaj nad porodom doma,9 mesiacov cakas na svoje vytuzene,uzasne babatko,ak sa stane nieco doma ,komplikacia,lekar by potreboval pristroje cokolvek moze sa stat nestastie,porodis babatko pod lekarskym dohladom v nemocnici a za tri dni si doma a mozes si ho uzivat cely zivot.Vies my sme to skoro do nemocnice nestihli ak by sme nestretli nahodou zdravotnika na schodoch v nemocnici ktory ma odviezol az na salu a vzburcovali celu nemocnicu mala by zomrela bola zaseknuta,pridusene slaba a mala,ja by som jej doma nedokazala pomoct....... je to len chvilocka a budes mat krasne zdrave babatko.