Dobrý deň, máte niektorá skúsenosť buď osobne alebo od známej v oblasti domáceho pôrodu?

martinellla
11. júl 2018

Zaujímala by ma téma domáceho pôrodu, aké máte s ním skúsenosti a čo všetko to obnáša. Najmä aká je potom spolupráca a komunikácia s obvodným doktorom po narodení čo všetko je potrebné riešiť? Taktiež pôrod v pôrodnici ale len v sprievode pôrodnej duly.

denisa098
16. júl 2018

nepremyslaj nad porodom doma,9 mesiacov cakas na svoje vytuzene,uzasne babatko,ak sa stane nieco doma ,komplikacia,lekar by potreboval pristroje cokolvek moze sa stat nestastie,porodis babatko pod lekarskym dohladom v nemocnici a za tri dni si doma a mozes si ho uzivat cely zivot.Vies my sme to skoro do nemocnice nestihli ak by sme nestretli nahodou zdravotnika na schodoch v nemocnici ktory ma odviezol az na salu a vzburcovali celu nemocnicu mala by zomrela bola zaseknuta,pridusene slaba a mala,ja by som jej doma nedokazala pomoct....... je to len chvilocka a budes mat krasne zdrave babatko.

whatever1
2. aug 2018

Tiez by som neriskovala, ide hlavne o zivot dietatka a nie o moj komfort. Moze sa stat ze vsetko vyzera OK... a nakoniec nebude... A potom co?

najk
2. aug 2018

Moja sefka pri porode doma skoro zomrela. A to mala najuznavanejsiu cesku porodnu asistentku. V nemocnici si potom len tukali na celo, ked bolo po vsetkom, ci bola normalna, ked chcela rodit doma.

zabata
29. dec 2020

Súhlasím s tým, že domácim pôrodom sa zbytočne zvyšuje riziko, že prípadné komplikácie budú mať závažné dôsledky. Ja keď som rodila tretie, po úplne bezproblémovom tehotenstve, a aj dvoch predošlých bezproblémových a pohodových pôrodoch, nikto by nečakal žiadne komplikácie. A predsa. Malý mal pupočnú šnúru 2xokolo krku a silno sa pridusil. Ak by som nebola v pôrodnici, tak je mŕtvy alebo má závažné následky. Keďže však dostal rýchlu liečbu, je v poriadku. Chvalabohu. Za mňa domáce pôrody nie, ak je možnosť ísť do nemoscnice.

sunny_g
2. jan 2021

Skúste si naštudovať aj rôzne zahraničné práce 🙂 je mnoho zdrojov a určite nie je jediným zdrojom strach z duší tých, ktorí to nikdy nezažili ;)

paulaliptaq
2. jan 2021

nemám rada tieto diskusie, ale aby som trochu vyrovnala vesmír, tak mne zabil strynú pôrodník..piatok večer, ponáhlal sa domov. bratranca z nej vymačkal takým štýlom že do pár hodín umrela na krvácanie v brušnej dutine...a to bol típek zaplatený sukromne :(
teraz po mne lozia deti ale skusim neskôr napísať aj k tomu čo si sa pýtala 🙂 už som sa aj trochu vyšťavila vo vedľajšej diskusii na túto tému😇

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre