Ahojte maminky, dnes mám termín a stále nič .... žiadne bolesti, kontrakcie .... len pani doktorka nám dnes povedala že to bude asi "veľké" bábo ... že má už do 4 kg ... pôrod býva vtedy ťažší ?! 🙂 ďakujem
Vobec nemusi byt tazsi...zalezi od obvodu hlavicky,zbytok telicka aj ked je tucnucke tak to uz je nic.
Veď to že som aj dosť vysoká a nikdy som nebola extra chudá vždy tak v norme :D a doktorka ešte dodala že mám dosť širokú panvu tak sa tým upokojujem 🙂
@gabika711 Porodis ani nevies ako lahko,ver tomu..drzim palceky
@gabika711 Sú aj horšie veci ako pôrod. To zvládneš, veď nie si chlap 😀
Neboj nic, poradis....ked som to dala ja...a dokonca dvakrát,,,,drzim palce!
@gabika711 nebojte nič. Sono v tomto týždni je už veľmi nepresné, nakoľko babo je v brusku natlacene, čo to dá🙂 tak sa neznepokojujte. A pokiaľ máte širokú panvu, tak hore ruka ;^)
Ja som rodila 2 x. Syn rovné 4 kg a dcéra 3860. Som vysoká 175 cm. Váha okolo 63 kg. V pohode.
Porodis, hmotnost babatka nie je jedina vec co vplyva na priebeh porodu. Ver si, ze na to mas a pojde to lahko. Ja mam 175cm a vahu tak primerane, siroku panvu a vsetky moje deti mali cca 4kg a slo to.
Neboj, vsetko zvladnes. Stoji to za to. Nasa Adelka mala 3650g, zostala zaseknuta v porodnych cestach, tak mi ju vytlacali, pri com mi zlomili 3 stavce a dodnes nosim korzet. Ale prave dnes som jej povedala, ze by som ju zasa isla porodit s rovnakymi nasledkami. A aj napriek chrbtici na porod spominamv dobrom a uz sa neviem dockat dalsieho 🙂 Drzim palce
@gabika711 to das nemaj boj mne sono pred cca dvomi tyzdnami ukazovalo vahu 4,5 kg. A ked sa mali syncek narodil vazil rovne styri kg a 52 cm meral. Rodila som sekciou nakolko sa mi malinky nezosuval do porodnych ciest. Bola som pri vedomi vsetko som vnimala jasne som ho pocula plakat. No zazitok jak hrom krasny a nezabudnutelny.. Netrap sa vahou babenka aj tak mu vaha este klesne.. Drzim ti palceky nech vsetko prebehne v najlepsom poriadku nech sa ti narodi krasny zdravi uzlicek stastia🍀🍀😁😁
@gabika771 mne pred porodom povedal doktor,ze syn bude mat 4kg.poviem ti skoro ma porazilo 😖 ja meriam 165 a normalne,ked nie som tehotna,tak vazim 49kg.cize siroku panvu urcite nemam.syna som porodila po 4hod od odtecenia plodovej vody.ani ma nestrihali a mala som tri stehy.nakoniec syn vazil 3780kg,ale aj tak dost pre mna 😀
@gabika711 ahoj, neboj sa porodu, porod zvladnes 😉 Ja som dost nizka a aj uzka v panve - porodila som 3 deti (a to som mala lahke porody, bez nastrihu, dotrhania, sitia) 😉 Deticky sa narodili s mierali - prva dcerka mala 3000g a 50 cm, syncek (bol najvacsi a bolo mi povedana, ze vacsie babo by uz muselo ist von cisarskym) mal 3550 g a 52 cm a druha dcerka mala 3300 g a 52 cm.
Drzim palce nech to mas skoro za sebou
Po prve, hmotnost babatka sa neda presne odhadnut, lekari sa niekedy seknu aj o kilo. Po druhe, z vlastnej skusenosti - jedna dcera 3100g, porod dlhy a tazky. Druha 3900g, porod rychly (necele 3hodiny) a lahky.
To zvladnes, moja mala 4380g, isla som prirodzene a ani ma nemuseli sit. (som skor utla ako tlsta ;) )
ja som mala obe deticky okolo 4kg a som skor drobna ako velka. za mna mozem povedat, ze hmotnost deti porod nijako neskomplikovala, iba mozno boli o to bolestivejsie a aj po porode som bola velmi ubolena - myslim brusnu dutinu, dole bolo vsetko v poriadku, zaobisla som sa aj bez nastrihu. neboj sa, zvladnes to 🙂.
ďakujem Vám žienky za všetky komentáre a upokojujúce slová ... som spokojnejšia keď to tak všetko čítam, ste zlatééé !! ďakujem 🙂 😉 😉
Ja som rodila v januari, 3740g,50cm a obvid hlavicky 36cm, porod uplne v pohode ani ma nebolel bol to uplny adrenalin to tlacenie, tie kontrakcie, kym prisli toaky boleli dost a nemala som epidural a dala som to a tyto zvladnes urcite. Nemam siroku panvu, ale mam 180cm, takze mozno aj preto som mala fajn porod🙂
@holubicka28 ... no ja mám 183 cm takže som na tom nejako ako ty 🙂
@gabika711 Pôrod je jedinečná spolupráca medzi maminkou a dieťatkom. Maminka pomôže bábätku a bábätko maminke. Žiadne obavy, na pôrod sa treba tešiť 🙂
@gabika711 moja dcerka 3970 a druha 4120 g pri prvej to bolelo a pri druhej viacej. Cim vacsie dieta tym narocnejsi porod . Drzim palceky. Ja som bola 3 dni po termine a isla som rodit. Nemusis sa bat babo vie kedy ma cas ist von
@fidka79 to je taky preporodny stres a asi sa velmi vela zamyslam uz nad vecami takze mala by som si najst nieco pricom nato mysliet nnebudem.... Ale predsa kazda zena to ma inak ;) takze snad to zvladneme 😉
@kvietok227 no ved toto uz nemam to len nejako vydzrat a nasledne zvladnut 🙂
@petronela1985 svojim sposobom sa aj velmi tesim aj trosku bojim ale strach nemoze prevladat nad radostou samozrejme ;)
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@gabika711 Ak mas siroku panvu ani porod 4kg babatka nemusi byt tazky. Moj maly mal 3,5kg a bolo to tazke, lebo sa ponahlal von a zasekol sa vo mne. Ale neboj bolest je pominutelna a popri tej vstekej radosti ktora ta po porode caka aj zabudnes, ze ta nieco pri porode bolelo