Dnes mám termín a stále nič

gabika711
16. mar 2016

Ahojte maminky, dnes mám termín a stále nič .... žiadne bolesti, kontrakcie .... len pani doktorka nám dnes povedala že to bude asi "veľké" bábo ... že má už do 4 kg ... pôrod býva vtedy ťažší ?! 🙂 ďakujem

michala.s
16. mar 2016

@gabika711 Ak mas siroku panvu ani porod 4kg babatka nemusi byt tazky. Moj maly mal 3,5kg a bolo to tazke, lebo sa ponahlal von a zasekol sa vo mne. Ale neboj bolest je pominutelna a popri tej vstekej radosti ktora ta po porode caka aj zabudnes, ze ta nieco pri porode bolelo

silvia62256
16. mar 2016

Vobec nemusi byt tazsi...zalezi od obvodu hlavicky,zbytok telicka aj ked je tucnucke tak to uz je nic.

gabika711
autor
16. mar 2016

Veď to že som aj dosť vysoká a nikdy som nebola extra chudá vždy tak v norme :D a doktorka ešte dodala že mám dosť širokú panvu tak sa tým upokojujem 🙂

michala.s
16. mar 2016

@gabika711 Tak sa absolutne nestresuj a tes sa na prichod babatka.

pupavka123
16. mar 2016

@gabika711 Porodis ani nevies ako lahko,ver tomu..drzim palceky

juhseverzapad
16. mar 2016

@gabika711 Sú aj horšie veci ako pôrod. To zvládneš, veď nie si chlap 😀

jahodka11
16. mar 2016

Neboj nic, poradis....ked som to dala ja...a dokonca dvakrát,,,,drzim palce!

dobromila1111
16. mar 2016

@gabika711 nebojte nič. Sono v tomto týždni je už veľmi nepresné, nakoľko babo je v brusku natlacene, čo to dá🙂 tak sa neznepokojujte. A pokiaľ máte širokú panvu, tak hore ruka ;^)

martinka13
16. mar 2016

Ja som rodila 2 x. Syn rovné 4 kg a dcéra 3860. Som vysoká 175 cm. Váha okolo 63 kg. V pohode.

zltalienka
16. mar 2016

Porodis, hmotnost babatka nie je jedina vec co vplyva na priebeh porodu. Ver si, ze na to mas a pojde to lahko. Ja mam 175cm a vahu tak primerane, siroku panvu a vsetky moje deti mali cca 4kg a slo to.

katkaos
16. mar 2016

Neboj, vsetko zvladnes. Stoji to za to. Nasa Adelka mala 3650g, zostala zaseknuta v porodnych cestach, tak mi ju vytlacali, pri com mi zlomili 3 stavce a dodnes nosim korzet. Ale prave dnes som jej povedala, ze by som ju zasa isla porodit s rovnakymi nasledkami. A aj napriek chrbtici na porod spominamv dobrom a uz sa neviem dockat dalsieho 🙂 Drzim palce

evittam
16. mar 2016

@gabika711 Súhlasím so všetkými a ešte tak na odlahčenie - ako nám povedala pôrodná asistentka:
"No, dievčatá, nebudem vám tvrdiť, že to bude bez bolesti, ale dnu to išlo určite ľahšie ako to pôjde von". 😀 😀 😀 A neboj, to dáš - dali sme to všetky..... 😉

misel0806
16. mar 2016

@gabika711 to das nemaj boj mne sono pred cca dvomi tyzdnami ukazovalo vahu 4,5 kg. A ked sa mali syncek narodil vazil rovne styri kg a 52 cm meral. Rodila som sekciou nakolko sa mi malinky nezosuval do porodnych ciest. Bola som pri vedomi vsetko som vnimala jasne som ho pocula plakat. No zazitok jak hrom krasny a nezabudnutelny.. Netrap sa vahou babenka aj tak mu vaha este klesne.. Drzim ti palceky nech vsetko prebehne v najlepsom poriadku nech sa ti narodi krasny zdravi uzlicek stastia🍀🍀😁😁

maxiva
16. mar 2016

@gabika771 mne pred porodom povedal doktor,ze syn bude mat 4kg.poviem ti skoro ma porazilo 😖 ja meriam 165 a normalne,ked nie som tehotna,tak vazim 49kg.cize siroku panvu urcite nemam.syna som porodila po 4hod od odtecenia plodovej vody.ani ma nestrihali a mala som tri stehy.nakoniec syn vazil 3780kg,ale aj tak dost pre mna 😀

lulu369
16. mar 2016

@gabika711 ahoj, neboj sa porodu, porod zvladnes 😉 Ja som dost nizka a aj uzka v panve - porodila som 3 deti (a to som mala lahke porody, bez nastrihu, dotrhania, sitia) 😉 Deticky sa narodili s mierali - prva dcerka mala 3000g a 50 cm, syncek (bol najvacsi a bolo mi povedana, ze vacsie babo by uz muselo ist von cisarskym) mal 3550 g a 52 cm a druha dcerka mala 3300 g a 52 cm.
Drzim palce nech to mas skoro za sebou

misel0806
16. mar 2016

@maxiva no klobuk dolu ze si to zvladla.😁

simsalabim
16. mar 2016

Po prve, hmotnost babatka sa neda presne odhadnut, lekari sa niekedy seknu aj o kilo. Po druhe, z vlastnej skusenosti - jedna dcera 3100g, porod dlhy a tazky. Druha 3900g, porod rychly (necele 3hodiny) a lahky.

bluka2
16. mar 2016

To zvladnes, moja mala 4380g, isla som prirodzene a ani ma nemuseli sit. (som skor utla ako tlsta ;) )

le4
16. mar 2016

ja som mala obe deticky okolo 4kg a som skor drobna ako velka. za mna mozem povedat, ze hmotnost deti porod nijako neskomplikovala, iba mozno boli o to bolestivejsie a aj po porode som bola velmi ubolena - myslim brusnu dutinu, dole bolo vsetko v poriadku, zaobisla som sa aj bez nastrihu. neboj sa, zvladnes to 🙂.

maxiva
16. mar 2016

@misel0806 diky,nemala som na vyber 😀

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabika711
autor
16. mar 2016

ďakujem Vám žienky za všetky komentáre a upokojujúce slová ... som spokojnejšia keď to tak všetko čítam, ste zlatééé !! ďakujem 🙂 😉 😉

holubicka28
16. mar 2016

Ja som rodila v januari, 3740g,50cm a obvid hlavicky 36cm, porod uplne v pohode ani ma nebolel bol to uplny adrenalin to tlacenie, tie kontrakcie, kym prisli toaky boleli dost a nemala som epidural a dala som to a tyto zvladnes urcite. Nemam siroku panvu, ale mam 180cm, takze mozno aj preto som mala fajn porod🙂

lulu369
16. mar 2016

@fidka79 😀 😀

gabika711
autor
16. mar 2016

@holubicka28 ... no ja mám 183 cm takže som na tom nejako ako ty 🙂

petronela1985
16. mar 2016

@gabika711 Pôrod je jedinečná spolupráca medzi maminkou a dieťatkom. Maminka pomôže bábätku a bábätko maminke. Žiadne obavy, na pôrod sa treba tešiť 🙂

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kvietok227
16. mar 2016

@gabika711 moja dcerka 3970 a druha 4120 g pri prvej to bolelo a pri druhej viacej. Cim vacsie dieta tym narocnejsi porod . Drzim palceky. Ja som bola 3 dni po termine a isla som rodit. Nemusis sa bat babo vie kedy ma cas ist von

gabika711
autor
16. mar 2016

@fidka79 to je taky preporodny stres a asi sa velmi vela zamyslam uz nad vecami takze mala by som si najst nieco pricom nato mysliet nnebudem.... Ale predsa kazda zena to ma inak ;) takze snad to zvladneme 😉

@kvietok227 no ved toto uz nemam to len nejako vydzrat a nasledne zvladnut 🙂

@petronela1985 svojim sposobom sa aj velmi tesim aj trosku bojim ale strach nemoze prevladat nad radostou samozrejme ;)

misel0806
16. mar 2016

@gabika711 strach je prirodzeny ale pominie vo chvily ked budes drzat v naruci svoj uzlicek stastia... 😁😁

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre