ahojte casto citam o tom ze druhy porod prirodzeny byva ovela rychlejsi ako prvy. chapem ze je to tak kvoli tomu se druhykrat sa vedia tie porodne cesty otvorit rychlejsie lebo uz to raz urobili.
znamena to se ak zena rodi prirodzene po cisarskom je to akoby prvy prirodzeny a trva to tak dlho ako keby rodila prvykrat ? neviem ci rozumiete mojej otazke. dakujem za skusenost a vysvetlenie
nie som lekár, ale podľa mňa záleží na polohe dieťatka a na tom, v akom stave je maternica... určite sa to nedá povedať jednoznačne - že bude to rýchlejšie/pomalšie
Nerozumiem. Je ine ak zena mala sekciu planovanu-ze porod sa jej ani nespustil prirodzene. A ine ak uz len malo chybalo k samotnemu porodu.
Ja som mala prvu akutnu po 28hodinach.
Druhy vyvolavany. Prirodzene. 6hodin.
Treti vyvolavany. Prirodzene. 3hodky.
@juliet86
1 porod - 4.5h od prvej kontrakcie
2 porod - 10 hodin kontrakcie, nakoniec sekcia
Prvy porod sekcia, druhy prirodzeny 5 hodin, treti prirodzený 2 hodiny
Prvy porod akutna sekcia po cca 30 hod, druhy pôrod prirodzene po 9 hod od prvej kontrakcie s slontoncelkom vsetko rychlo, hoci som bola brana ako prvorodička presne kvoli sekcii
Myslim si..ze ano..je to 1. prirodzeny.
okik dakujem vam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Každý pôrod je iný. Kamoška rodila 4x prirodzene a každý ďalší bol horší a dlhsi 😀