Maminky ako to je s dlzkou pobytu v nemocke,ak je vsetko bez komplikacii?Den pred vykonom idem na prijem,dalsi den sekcia a na 5.ty den po sc pustaju domov,alebo az na 6.ty den po sekcii?dakujem
@xtremme mne urobili sekciu utorok rano a v sobotu na obed nas pustili. Komplikacie sme nemali, vraveli mi vraj tam musim byt 4 dni plus den sekcie, taze 5. Rodila som v SNV
5 dni. Den swkcie sa nerata a babo musi mat 4 vizity. A musi byt samozrejme vsetko ok aj s tebou aj s dietatom.
Pri prvom na 4 den, pri druhom a tretej na 5 ale to preto ze dana nemocnica den porodu nepocita za den po porode.
1den prijem, druhy den (stvrtok) sekcia, prepustena v pondelok, dieta prepustene az v piatok (dfnsp) a bolo to na bratislavskych kramaroch
Prosím a koľko dní po sekcii sa dá normálne fungovať? Myslím robiť domáce práce, nákupy atď.
3 a pol dna Antolska. Sekcia v stredu o 17:44 a odchod domov nedela doobeda.
@hedamaria zalezi ako sa bude rana hojit a ako na to bude telo reagovat, mna rana stipala dva tyzdne a myslim si ze cele 6tonedelie nerobit s tazkymi vecami cize ani velky nakup, radsej nech ide muz alebo niekto z rodiny
xtremme
v stredu prijem a vo stvrtok sekcia. Pre komplikacie ma v piatok otvarali znova a v utorok na obed domou
hedamaria
to zalezi ako sa budes citit ty. Ja som s malymi bolestami fungovala v pohode,len najhorsie bolo vstavat z postele. Mozno preto,ze ma otvarali 2x ale urcite by som nerobila nic namahave.
Je to ozaj individuálne.po prvej sekcii má týždeň manžel dvíhal z postele, po druhej som hneď v ten deň chodila, dá sa povedať, že v pohode,akoby ma ani nerezali.druha sekcia bola po roku😁 ale určite sa šetriť, predsa trvá, kým sa hlavne vo vnútri tá rana zahojí, a máš predsa rozum, vieš, čo zvládneš, zas toľko, že rožky s bežným nákupom odnesiem 50m.mi nemôže ublížiť, bábo má tiež svoju váhu,a nosili sme ho, keď plakalo😁 podľa toho rob, ako sa cítiš, každý sme iný, a prah bolesti je iný, a aj tak ti to dieťa bude diktovať, koľko zvládneš 😊držím palce😉
Ja som bola v nemocnici tyzden
V stredu ráno príjem,na obed sekcia v nedeľu má pustili domov, takže 4 dni
@xtremme mna pustili na 3 deň cez Vianoce .
@hedamaria zavisi od toho ktora sekcia a ako si ju znasala. Moja prva v celkovej narkoze cista katastrofa, hrozne zavraty,bolo mi zle a rana priserne bolela. Tak dva tyzdne som bola rada ze viem aspon chodit,maleho mi podaval muz. Druha sekciq v spinalke uplne super, kedze maly skoncil na jiske a nedali mi ho na izbu, na druhy den som uz za nim masirovala po schodoch hore dolu na kojenie. Domov som prisla a robila vsetko, bolelo to iba trochu pri smiechu alebo kychani. Pri tretom opat spinal a opat super rozchodenie za par dni.
1.sekcia na 4.deň domov,2.a 3.na 3.deň domov(deň operácie nerátam). Babo musí byť v nemocnici 72hod po pôrode kvôli skrining.vyšetreniam,ak ste v poriadku,po nich vás môžu pustiť domov.
Znamej robili v pondelok doobeda, domov isla v stredu doobeda , ale nie na Slovensku( cca 2 h.lodou z ineho ostrova)
Fuuuuu to na Sk tak dlho musische track v nemocke aj ked je vsetko v poriadku? A ak je planovana sekcia, preo pre pana jana, den dopredu ist do nemocky? Ja somprisla rano ako kazali na 7dmu, vypisali sa papiere, ubytovali ma, urobili este to a hento a uz som isla na salu. A o 8:25 uz bolo dieta na svete. Domov o dva dni. Keb neboli vsetky tie vysetrenia, co robia dietatu, prepustaciu gyn u mna, tak hadam by som aj hned odklusala. Ked nie su komplikacie, tak naco tam track tyzden?
@hedamaria to je individualne. Ja som na druhy den uz normalne "behala". Mne bolo lepsie po sekcii ako babe vedla po normalnom. Rano o pol 9 sa mala narodila, na obed som uz bola na vlastnej izbe, o 4 poobede ma postavili na nohy. A potom uz sa len skusalo. Cim skor sa zacnes hybat, tym skor budes fit. Po dvoch tyzdnoch som ostala sama (muz isiel na 5 tyzdnov na sluzobku) a fungovala som uplne normalne. Obchody (nastastie len malickosti vramci prechadzky (chalani boli na prazdninach u babkovcov) ), obehla som fotografa, urad-dala urobit cestovny pas malej atd. Vsetko pesichodom.
Najlepsia rad: hybat sa, hybat sa, hybat sa. Cisara som mala tanto prez tromi rokmi, letne dieta je ako dar, mazda den som robila dlheeee niekolkokilometrove prechadzky, to bolo fakt prospesne. Pomalicky ale vela. Ale tase zalezi aj na tom akt bol clovek fit bred tehotenstvom a v tehotenstve. Ja som bred tehotenstvom betala maratony, do 25.tt behavala este niekolko desiatok km tyzdenne. Takze presnu odpoved ti nik neda.
Ahoj xttemme, mne robili cisársky vo štvrtok a v stredu mi dali dole stehy a v ten deň má aj pustili domov.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Ja som isla na treti.