Dlhotrvajúce problémy po pôrode

manifika
28. nov 2011

Ahojte maminky. Akurat dnes sa idem zase objednat k lekarovi, lebo mam stale problemy. Rodila som tento rok v januari. Maxik sa narodil pomocou vakua, mala som nepostupujuci porod. Straaaasne som bola dotrhana, sitie bolo hrozne, strasne bolelo. Na kontrole po 600nedeli mi zistili, ze sa mi ako rekacia na sitie vytvorilo tzv. zive maso, takze som musela ist opat do nemocnice na zakrok, kde mi ho vyrezavali a opat ma strasne zasivali. S manzelom sme prezivali druhe 600-nedelie. Vcera sme sa pokusili opat o styk, ale opat to bolo neuspesne - strasne ma to boli a vobec sa nevie nejako do mna dostat. Mala nejaka mamina podobny problem? Som uz strasne zufala a smutna z toho. Dnes sa objednam k lekarovi opat na kontrolu, nech ma prezrie, ale uz teraz sa jej velmi bojim :(

anjelicek26
28. nov 2011

@manifika - urcite k lekarovi na kontrolu, ked sa manzel do teba nevie dostat, pravdepodobne zasili az prilis. Urcite pouzivajte gely, nech to ide jednoduchsie, dlha predohra. Ale najprv rozhodne lekar. Ak sa potvrdi, ze to prilis zasili, nemusis nutne opät pod noz. Pocula si o baloniku epi-no? Ono je to na rozsirovanie hradze, priprava na porod, ale som si ista, ze by to pomohlo aj pri tomto probleme. Trva to dlhsie - aj mesiac-dva - ale da sa roztiahnut tkanivo aj o 5cm. Drzim velmi palce, mrzi ma, ze ma niekto taketo problemy 😖

manifika
autor
28. nov 2011

@anjelicek26 Gel pouzivame, ale nepomaha. No nic... v sobotu som uz objednana na 11:30 tak uvidime, ale uz sa zacinam bat. Nie som hysterka, ani nic podobne, porod a operaciu som zvladla, ale teraz ma zacina nejako chytat panika :( O tom baloniku om nepocula nikdy......

anjelicek26
28. nov 2011

@manifika - skus bud uvolnena, treba to poriesit, ved si takmer rok po porode.

http://www.epino.de/

p.j.jacky
1. jan 2012

Ja mam troska iny problem.Mne niekolko krat manualne roztahovali krcok maternice.Porod bol neuspesny a museli mi robit akutnu sekciu.Napriek tomu som mala dotrhanu pochvu.Sex mame ok,ale stale ma boli krcok a lonova kost.Tiez ma trapi zlata zila.Kremy a cipky pomozu len na chvilu.Dr hovori ze som ok...tak neviem....Neusedim na stolicke a vecer ked si lahnem a som v klude citim krcok.Mali ste niektora podobny problem?

manifika
autor
1. jan 2012

@p.j.jacky Fuuuuuu tak to mi je luto.... ja tento problem nemam, ale ved to si citala vyssie....momentalne som u lekarky dopadla tak, ze vsetko je pekne zahojene az na to, ze jazva sa m i zahojila tak, ze sa navysila do otvoru a preto ma to boli ked sa o nieco pokusame.... ak to nerozbehame, tak mi urobi ambulantny zakrok - nareze a nezasije... tak uvidime.... no dufam, ze sa tu najde niekto, kto ti poradi trosku....

p.j.jacky
2. jan 2012

@manifika no nezavidim ani tebe....drz sa,hadam sa to zlepsi,ale je normane ze sa ti jazvy vytlacila.Tomu sa hovoria vzrosty.Urobi sa to vzdy po siti.Niekomu menej niekomu viac.Ale ak ti to narezu,co stym potom?Mne sa urobili po cisaraku,ale do vnutra a tlaci ma to niekedy.....a nerozmyslala si nad plastikou?urcite tento oddbor ma citlivejsie zaobchadzanie ako chirurgia...ale to ma len napadlo.... 😉

mercedes290
5. máj 2014

@anjelicek26 mozem sa spytat ako to vyzeransom 3 tt po porode a zrazu sa mi v posve spravili dve vypukle velke bublinky takze do mojej posvy ani prst nevojde...nieco tam mam napuchnute neviem co to ke bojim sa

sendynka01
5. máj 2014

@mercedes290 to je po porode uplne normalne 🙂 ja som si to tiez vsimla, ked som bola zhruba mesiac po porode a strasne som sa zlakla, ale casom sa to stiahlo. Teraz som skoro 9 mesiacov po porode a uz je to ok. 😉 Porod je velky zasah na tele zeny a cez ten maly otvor preslo babo, takze je to cele ubolene a potrebuje cas, aby sa dostalo do takmer povodneho stavu 🙂

mercedes290
5. máj 2014

A kedy to preslo ..ja som uplne zhrozenaaa

euima
11. jún 2014

Ahojte.Mam otazocku.Vlastne ani neviem ci to dobre pisem sem,ci mi niekto odpise.Som 4mesiace po porode a stale som otvorena zo spodu.Vobec som sa nezatvorila.Mam s tym velke provlemy ci uz mi unika moc ked pobehnem...Niekedy ani nestihnem ist na wc lebo to sa same pusti..Uz mam dtoho dost.ked som bola prvy krat po 600nedeliach na kontrole doktorovi som to nespominala lebo som myslela ze sa to uzatvori ze zbytocne hystercim.Ale ono nie a nie...A som objednana na dalsiu kontrolu ale neviem co poradi ...bo aj cvicim snazim sa stahovat stale ale vobec nic.nechapem.Nema nejaka s tym skusenost?

jarkova771
12. máj 2016

Dobry den, vedel by niekto poradit alebo mal podobne problemy?.... Som 7 mesiac po porode, vsetko bolo ok no 6 tyzdn po porode som zacala brutalne krvacat tak ze mi museli robit reviziu maternice teda cistenie v narkoze, po tomto zakroku som stratila i mliecko... Dnes ma dcerka zz 7 m a ja stale nemenstruujem... Na ultrazvuku lekar zistil ze sa mi asi zlepila vnutorna branka krcka a chce mi znova pod narkozou na to pozriet zo sondou a dat tam potom Danu aby sa to viac uz nezlepilo... Mate niektora s tymto skusenost? Vobec neviem co cakat... Dakujem za kazdu radu

vercada9
12. máj 2016

..ja som mala spontánny porod,nastrihavali,vraj musia vždy a zasivana rana po nastrihu bolela v prvých dňoch zrejme viac ako mala,lebo iné ženy este v počas pobytu v nemocnici sedeli ako nic a mňa to bolelo...my sme teda mali 600nedelie pol roka kym to slo ;)

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre