Dlh v Unione a blížiaci sa pôrod

chiara189
20. okt 2016

Ahojte chcem sa opytat. Segra ma dlh v unione. Je zivnostnicka. Uz ma obmedzenu len neodkladnu zdravotnu searistlivost.
Ako to je s porodom. Bude ho musiet platit?

svetluska82
20. okt 2016

@chiara189 manzel tam pracoval a vravi ze nie 🙂

natalym
20. okt 2016

A ten dlh nemôže zaplatiť?

Alebo dohodnúť splátkový?

Myslím, že pôrod je neodkladná, nie?

Neviem, držím palce.

chiara189
autor
20. okt 2016

O vyske sa nebavme 🙂 ..no to je ten problem ze nikde nie je presne uvedene co je urgent a co nie

svetluska82
20. okt 2016

@chiara189 vraj v nemocnici to nejak extra neskumaju ci ma dlh ci nie. Vo vynimocnych pripadoch mozu odmietnut a poskytnut len urgent,ale vraj sa to nestalo ani .

hradnapani
20. okt 2016

@chiara189 porod patri do neodkladnej starostlivosti https://dennikn.sk/blog/ste-chorym-dlznikom-zdr...

09041986
20. okt 2016

AD GOOGLE: Neplatiči majú nárok len na neodkladnú zdravotnú starostlivosť, patrí sem aj havarka a porod... Nic ma do toho nieje, v zivote mozu nastat rozne situacie ale ja by som na to "gule" nemala... stat sa moze cokolvek, hlavne nech si to "segra" vysporiada s poistovnou, treba poziadat o splatkovy kalendar v splatkach ktore zvladne kazdy mesiac a nenechat to na exekutora, to sa moze vysplhat do omnoho vyssich vysok. Zrejme kazde euro je teraz dobre...

09041986
20. okt 2016

@svetluska82 ale skumaju..

svetluska82
20. okt 2016

@09041986 pozri nehadam sa, mam to z prvej ruky, ale ak mas inu skusenost ok. Muz sa za roky co tam robi nestretol s inym postupom. Ja len dufam, ze mas realnu skusenost, ked uz protirecis

09041986
20. okt 2016

@svetluska82 ja neviem ale ako potom riesia podla Teba nemocky mesacne vykazy pre poistovne? To ze to osetrujuci lekar neriesi neznamena ze to ekonomicke oddelenie a poistovna neriesia tiez. Ak ukon neuhradi zdr. poistovna tak kto potom? nikto? stat? pacient?

svetluska82
20. okt 2016

@09041986 zboznujem tieto teoreticky na koniku. Takze postup rovno od manzela ktory robil dlho v unione na zdravotnej poistovne. Zdravotna porod preplati, a potom bude vyzadovat dlzobu od dlznika.

chiara189
autor
20. okt 2016

Takze nakoniec ten porod zaplati poistovni?

dionyzka
20. okt 2016

dievcence, asi sa to naozaj skuma: mne poistovna pozastavila poistenie (nevyplnila som spravne doklady). Volali mi z nemocnice, ze mi neurobia rozbor krvi, pretoze mi dnesnym dnom bolo pozastavene poistenie. Z lekarne som lieky vybrala a do dvoch hodin mi volala obvodna, ze jej z lekarne volali, ze nemam platne poistenie, nech im poskytne vsetky potrebne udaje, aby mi poslali vyzvu na doplatenie liekov.
Tak isto, ked som zabudla upozornit na zmenu poistovne, ihned mi lekar volal: "pani, vy uz nemate platnu poistku!".
Takze sa to naozaj pozera.

dionyzka
20. okt 2016

@chiara189 inak ja osobne by som zavolala normalne do poistovne a informovala sa alebo im napisala mail, aby ste to mali z prvej ruky.

09041986
20. okt 2016

@svetluska82 presne tak, takze tvrdit ze sa to nijako neriesi - vid tvoj prvy prispevok nieje az tak celkom pravda. Pacient - dlznik si to v konecnom dosledku vsetko zaplati. Mudra si ako radio/este ze mas mangela/ tak by si mohla zadavatelke aj povedat ze aj za vsetky lieky si cvaka plnu sumu, aj v lekarni a nech si radsej pozrie ceny ukonov, nedajboze sa nieco skomplikuje - ci ju to nevyjde par x lacnejsie si uhradit dlzne poistne u zdr. poistovne ako platit za zdr. starostlivost potom priamo poistovni, resp. ako tak pozeram asi exekutorovi.. Takze to ze ju tam nechaju odrotit, neznamena ze to bude zadarminko.

09041986
20. okt 2016

@chiara189 samozrejme ze sa plati poistovni ale nieeee - nikto to neriesi predsa 😉

svetluska82
20. okt 2016

@09041986 ale neodkladnu starostlivost jej poskytnu...porod tam spada, dlh uhradit musi. Esteze si zareagovala a mas v tom prehlad. Inak by kon zanikol 🙂

09041986
20. okt 2016

@svetluska82 ja som ti slusne odpisala ze sa to riesi, nie som ziadna teoreticka ako si ma nazvala, robim papiere zopar ambulanciam. Islo tu o jednu vec a to ze si to bude musiet mamicka vsetko zaplatit bez ohladu na to ze jej musia poskytnut neodkladnu zdr. staroslivost. Nikto ju z tej porodnice nevyhodi to je jasne, vyguglila by si to /zadavatelka/ za 2 sekundy ale ze si vsetko bude musiet tak ci tak jedneho dna zaplatit v plnej sume vratane liekov by mala vediet. Exekutor jej na rodicovsky nesiahne pokial neprekracuje ziv. minimum ale jedneho dna to zaplatit cele musi, mala by to zvazit aj koly dietatku co bude najekonomickejsie, viem si predstavit aj lepsie vyuzite financie ako nechat ich exekutorovi.. to samozrjeme nepatri uz tebe ale zadavatelke aby som si zasa nevysluzila nejake pekne pomenovanie...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre