Dilatačný balónik

5. aug 2024

ahojte.. mne ho dali vcera o osmej vecer kedze mi odteka voda ale bez kontrakcii a otvarania sa, velke reci ze to neboli no po zavedení som si myslela ze zomrem. 4 hodiny
som mala bolesti ale ze fest hnusne a nie kontrakcie ale nonstop bolesť. netusim ako ale zaspala
som po sediacky a 2 hodiny som
spala a teraz mam
len slabe bolesti a neotvaram sa inak keby som aspon na 3 cm tak to zo mna vypadne. mate s tym skusenost? myslim si ze to bola blbost, vobec to nepomaha

miadi
5. aug 2024

Mna to vobec nebolelo. Dali mi ho vecer isli sme domov lahla som si kychla a vypadol zo mna . Rano sme sli do nemocnice a bola som na 5 otvorena. A potom mi praskli vodu dali oxytocin a za 4.5h od podania oxytocinu bol maly na svete ani mà nic nebolelo ( kontrakcie) az tlaky ked som sla tlacit boli neprijemne no trvalo to len 9 minut . Pred tym
Porod 38h bolestivych kontrakcii .. Asi zalezi na tom
V akom stave je cervix ked je uz zreli tak to Neboli . Mne to dali na TP koli vysokemu tlaku . Ak mas este par dni do TP Mozno Preto ta bolest ked to robi tlak na cervix . Snad to coskoro zaberie a budes mat babo v naruci .

autor
5. aug 2024

@miadi no nie par dni ale tyzdnov, ja som dnes presne 37tr a vobec nie som pripravena na porod. bolelo to ale ze extremne a teraz mi idu dat vyvolavacku, coho sa bojim snad este viac

miadi
5. aug 2024

Mna nebolel ani ten oxytocin ale Mne ho midwife tak super nadavkovala ze nebolelo .. kontrakcie som citila az ked som Isla tlacit . Je to fakt individualne vela zalezi na kazdom
Tele a aj zdravotnici su rozni.kazdy porod je iny , Hlavne sa neboj a ked by si mala velke bolesti pytaj epidural.

evkamotka
5. aug 2024

Bolelo iba zavadzanie, potom nie. Davali mi ho dva dni po sebe. Nepomohol

kiki68
5. aug 2024

Skusia to podla mna este nejakych par hodin a potom by som uz nesuhlasila a povedala, ze chces to dieta mat vonku cim skor. Tak tych 48 hod mozu robit tieto pokusy. Bud ta vyvolavacka nieco konecne prinesie, alebo vobec nic

majlo1234
5. aug 2024

Tiez mi nepomohol, tiez som mala slabe kontrakcie a inak nic, na druhy den mi ho vybrali. Ale mne vyvolavali porod 5 dni a nic, takze asi som specialny pripad

suzy2508
5. aug 2024

Mne vyvolávali pôrod. Najprv mi dávali tabletku ku krčku, keďže som ho mala úplne tuhý, z tej som mala otrasné kontrakcie celú noc a nepomohla veľmi, len troooošku ma otvorilo, aby sa tam mohol dať balónik. Ten mi však zaviedli super, nič nebolelo, otvoril ma, vypadol mi a šla som rovno na box. Neviem ti však povedať, že či to bolí, lebo to máš zle zavedené, alebo je to individuálne, mrzí ma to, veľmi som ti nepomohla. Drž sa, dobre to dopadne.

colsami
5. aug 2024

@kiki68 to nie su pokusy, ale vsetko ma svoju postupnost a vyznam.

Autorka: viem o com hovorim, presla som si 43hodinovym porodom. Drz sa. Aj balonik aj vyvolavacka maju svoju postupnost a vyznam, ja som mala balonik pol dna, tiez na zaciatku extremne bolelo. Za poldna vypadol. Nebola som vobec otvorena ani som sa neotvarala. Vsetko islo velmi postupne. Ale postupne sme sa dopracovali k babatku, aj vyvolavacka bola v plane. Nakoniec dali aj oxytocin, to boli ine pecky - ale vydrz a doveruj lekarom, chcu pre rodicku aj dieta tiez to najlepsie, je to v ich zaujme. Ked budes drzat male v rukach, na vsetko zabudnes. Napriek nepostupujucemu a tazkemu porodu mam nan len dobre spomienky.

kiki68
5. aug 2024

@colsami Tak oni skusaju, co to da a ci to pojde, viac spravit nemozu s tou prirodou. Ak to ide, je to super. Ale nemusi to ist a a prasknutou vodou da neda byt tyzden myslim. Skrz riziko infekcie. Tam uz len cakat, ze co z toho bude.

colsami
5. aug 2024

@kiki68 ano maju na to dva dni od odtoku plodovych vod (tak ako si aj pisala) ale nechapem odkial beries ze "robia pokusy", iba na to som reagovala. To je vsetko odborny postup kde kazdy krok ma svoje opodstatnenie (aj ten balonik ho ma) a postupom casu sa pristupuje k jednotlivym krokom. Nie je to ziadne "skusanie", je to normalne asistovane rozbiehanie nepostupujuceho porodu.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre