Dieťa pri pôrode nedýchalo - resuscitovane

kika77777777777
14. júl 2014

Ahojte je tu nejaka mamička kt. dieťa pri pôrode nedýchalo a museli ho predychavať neopuffom?? resuscitovať? chcem sa spýtať či to malo nejake nasledky vo vývoji ..dakujem. maly ma v papieroch písany včasny asfykticky syndrom 1 .st. tak sa bojim či to je niečo važne..

janickacrazy
14. júl 2014

@kika77777777777 sestrina dcerka bola resuscitovana pri porode, nema vobec ziadne nasledky, je uz velka, inteligentna, sikovna, chodi na gympel 🙂

kika77777777777
autor
14. júl 2014

@janickacrazy och dakujem to sa dobre počuva 🙂

katinka71
14. júl 2014

@kika77777777777 ahoj moj starsi bol hned po narodeni nedychal,museli ho ozivovat predychavat aj masaz srdiecka,v bol sledovany v poradni pre predcasne narodene deti,bol pomalsi ako ine deti motoricky,v 3 mesiacoch nesledoval hracky,mohli mu hrkat aj pred nosom zavrel oci a spal,podla dr to nevyzeralo dobre,on bol pomalsi vo vsetkom,8 mesacny zacal sediet,chodit v 15 m, ale ako rocny zacal rozpravat slova ,1,5 rocny cele vety,motoricky bol a je doteraz spomaleny film 🙂 dnes je z neho vysokoskolak na v yssom stupni

saskia64
14. júl 2014

@kika77777777777 Moju dcerku ozivovali 9 minut, potom bola sedem dni v umelom spanku , prve dni jej lekari nedavali sancu, ale je silna a vysla z toho, dokonca prekvapuje lekarov ako rychlo pribera, vyvija sa, je velmi sikovna, Urcite budu babatku robit vysetrenie mozgu v prvych dnoch a pevne verim, ze sa nemate nicoho bat 🙂

danielahamar
14. júl 2014

môj starší bol oživovaný, kedže bol 32t. - plúca nemal dostatočne vyvinuté, apgar 2/8 a je tu, je v 5r. a má nadpriemernú pamäť 😉 hoci má dyslexiu, ale to je maličkosť, tie dys...diagnozy sa väčšinou pripisujú k takým veciam

habibi78
14. júl 2014

@kika77777777777 moja sa narodila v 7 mesiaci, mala zástavu srdca, opuch mozgu, stlačene pľúca, otravu krvi.... Bez následkov 😃👍

luciaalex
14. júl 2014

Aj mojho syna museli rozdychavat. Mal omotanu snuru, apgar ze 1. Urcite budete chodit do poradni, neurologia, mozno ocne, ortopedia. Zelam ti aby vas od vsadial, tak ako nas, po pol roku poslali prec, ze to bola len prevencia, a rovnako ako moj maly, sikovny chlapcek, motoricky aj mentalne vyspelejsi ako tri stvrtina jeho triedy v skolke, vam nebude nic. Hlavne sa neboj dopredu, nikomu tym nepomozes, ked sa nieco objavi, budes riesit potom. Drzim palce 🙂

dejka77
14. júl 2014

@luciaalex Co to znamena ten apgar?

jankatt1
14. júl 2014

Aj moj malý bol resuscitovaný, apgar skore mal "len" 6 ... prvých 6mes ho pediatrička viac sledovala, no je úplne v poriadku. Žiadne následky nemá... teraz má 25mesiacov. Je veľmi šikovný...

lokilonda
14. júl 2014

Ahojky, moje krstňa bolo oživované 10 minút, neskôr aj jeho mamina mala na mále a zachraňovali i ju. Malého sa podarilo zachrániť a mal 1150 gr. , prišiel na svet o 7 týždňov skôr. Vraj ... musela by motyka vystreliť, aby bol normálny povedal MUDr. a hľa, v septembri šiel už do 1. triedy a je z neho krásny a inteligentný chlapec. Rozprávať začal síce po 3 rokoch, ale inak bolo vsio v poriadku, samozrejme cvičila sa Vojtova a tak, ale po čase dobehol vrstovníkov a je dokonca i z tých najvyšších v triede. Držíme palčeky a prajeme všetko dobré ! 😉

nikolka2014
14. júl 2014

@dejka77 je to ...apgar skóre a hned po pôrode sa sleduje dieťa a čísluje podla tejto stupnice...
Dieťatko sa testuje trikrát: v prvej, piatej a desiatej minúte po narodení. Pôrodník, resp. pôrodná asistentka v ňom skúma a zhodnocuje:
dýchanie
srdcovú frekvenciu (pulz)
svalový tonus (pohyby, aktivitu)
farbu kože
reakciu na podnety .. 🙂

petrusska6
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
dejka77
14. júl 2014

@nikolka2014 Aha. Nevedela som vobec co to je. Musim pozriet do papierov co tam mali moji 🙂.

kiki68
15. júl 2014

moj kamos bol ako babo po porode ozivovany, tiez im hovorili,ze boh vie co bude a nebude, vtedy sa pisal rok 1989, teraz je z neho uspesny clovek,vystudovana vysoka. Je ako motorova mys, asi ho tam nakopli v tej porodnici az moc 😉

kika77777777777
autor
15. júl 2014

@danielahamar no mi mame ten apgar 6/9 ..aj ked neviem presne čo to znamena.

kika77777777777
autor
15. júl 2014

@habibi78 fuha tak tomu sa hovorí že bojovníčka..bez nasledkov hadam aj nas všetko zle obíde 🙂

kika77777777777
autor
15. júl 2014

aha dakujem za vysvetlenie apgaru už som mudrejšia 🙂

habibi78
15. júl 2014

@kika77777777777 deti su neskutocni bojovníci, treba im len veriť ❤️

bubka35
21. júl 2014

my sme boli tiez ozivovany apgar 3 7 9 v papieroch mame tazka porodna asfyxia, zaostavali sme v motorike, najprv vojtovka teraz dalej pokracujeme v rehabilitaciach kvoli hypotonickemu syndromu, plochym noham. pamat vyborna, hovorit sme zacali v 2 rokoch, teraz mame 3 a vie cca 10 riekaniek pamata si rozpravky psychicky vyvoj ok, akurat chodit sme zacali v 16 mesiacoch.

denybalogova
24. okt 2014

ahoj, moja dcerka bola tiez ozivovana, apgar mala 3, bola asi dve hodiny v inkubatore ale teraz je vsetko ok, uz ma 10 mesiacov, je to hotove zive striebro, bez nasledkov ;)

nikik333
4. feb 2020

Ahojte, podelím sa aj s mojou skúsenosťou. Po narodení dcérka zaplakala a následne prestala dýchať. Nasledovalo oživovanie, trvalo to niekoľko minút, keďže ešte aj po 10minute mala apgar skore 5. Po pól hodine prišla za mnou primárka z novorodeneckeho, že to malinká rozdýchala, ale navrhujú presun na neonatologicke oddelenie do Nových Zámkov, kde strávila 10dni. Po prepustení Sme sa museli hlásiť v ambulancii pre rizikových novorodencov, u neurologicky, ktorá dcérku riadne odpísala. V papieroch sme mali napísanú ŤAŽKÚ PÔRODNÚ ASFIXIU, appgar skore 9-5-5. Začali sme cvičiť vojtovku, zaplatili sme si rehabilitáciu vo vode(pani chodila k nám domov do 6 mesiacov a neskôr sme začali chodiť na baby plavanie), klasické rehabilitacie v nemocnici a dcérka bola skvela. Na kontrole u nerologičky sme počuli pozitívne slová. Je pravda, že motoricky jemne zaostávala (sed 9 mesiacov, lozenie 11mesiacov, chôdza 15mesiacov), ale ako 1, 5 ročná mala slovnú zásobu ako 2,5 ročná. 2 ročná skloňovala, hovorila celé vety. Teraz ma tri roky a veľmi ju baví angličtina, matematika, zaujíma sa o písanie a čítanie a tancovanie 😁. Je úžasná, šikovná, poslušná a aj pohybovo zdatná rovnako, ako jej rovesníci.
Robí nám obrovskú radosť.
Maminky musíte veriť a snažiť sa pomôcť rehabilitaciami.
A aby som nezabudla. Dôležité bolo, ako mi povedali lekári kojenie. Dcérku kojím dodnes 😉

mysiakmaly
28. mar 2020

@nikik333 moja dcera Nina mala apgar skore 9/10/10 a teda co sa tyka motoriky bola na tom uplne rovnako ako tvoja (sed 9,5 mesacna, lozenie 12 mesacna, chodenie 15 mesacna). Teraz sa mi narodila druha dcera Ema, ktoru museli vytiahnut vakuom, bola odsata, predychavana, apgar skore 7/8/9. Verim, ze bude bez nasledkov lebo ona je nasa hrdinka a velka bojovnicka.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre