Depresia, úzkosť a pôrod

kozsarovak
22. feb 2012

ja som sa liečila pred tehotenstvom na depresiu dlho, potom som musela vysadiť. V 5.mes. sa mi zhoršil stav, nevedela som vôbec spať, veľa plakala, bola veľmi citlivá.Ležala som aj v nemocnici a beriem doteraz liek na úzkosť - detskú dávku. Mávam výkyvy nálad aj teraz. Psychiater aj gynekológ mi odporúčajú pôrod cisárskym rezom, len lekári tvrdia, že primár na pôrodníckom len v najhoršom prípade robí CR. Proste neuprednostňuje.
Strašne sa bojím z pôrodu, doteraz ma lekári oblbovali , že budem rodiť CR. Vravia, že prirodzený pôrod nezvládnem, ale čo keď nebudú chcieť mi to robiť na pôrodnom a nechajú ma trápiť. Celý deň len plačem a cítim sa hrozne. Neviem čo mám robiť?

xlucia
22. feb 2012

@kozsarovak do porodu mas este kopu casu, tak s trochu pozbieraj a obehni viacerych lekrov, nech ti daju pisomne posudky, ze ti treba cisarsky. nielen tvoj lekar, ale ziadaj aj konzultacie

lili_mia
22. feb 2012

@kozsarovak ja by som odporučila aj skontaktovať pôrodnú dulu, jednak ti pomôže počas tehotenstva a jednak počas pôrodu tam bude na to, aby bol dodržaný tvoj pôrodný plán, pokiaľ nenastanú komplikácie a budú musieť urgentne riešiť vzniknutú situáciu

hoogy
22. feb 2012

@kozsarovak ja by som na tvojom mieste vyhladala porodnicu kde sa dohodnem na porode cisarskym a tym ze mas idikacie

@lili_mia prepac nechcem znevazovat pracu duly,ale podla mna v takomto pripade (hlavne na slovensku) ti ani dula nezabezpeci dodrzanie porodneho planu. mozno len v niektorych nemocniciach .

muca1212
22. feb 2012

@kozsarovak nepísala si odkiaľ si, ale určite keď si zazmluvníš lekára napr. na Antolskej, sekciu máš na 100% istú 🙂 takto sa "nenápadne" vyriešilo to že ešte nie sú sekcie dovolené bez vážnych dôvodov, v prípade že máš zazmluvneného lekára on si určí na základe jeho vyšetrení sekciu a nikto to nebude riešiť, neboj je to pohoda, hlavu hore 🙂

kozsarovak
autor
23. feb 2012

Ďakujem pekne za rady, som veľmi zúfalá, tu v Rim.Sobote oporu nemám, rodinu mám ďaleko, manžel chodí na týždňovky už 4 rok. Žijem ako nejaká samotárka, nemám to s nikým porozprávať. Na zajtra som sa objednala u prímára pôrod.odd. v RS, som zvedavá čo mi povie. Gynekológ sa ma spýtal či nemám niekde známosť v inej nemocnici. Ja nemám žiadnú. Prečo ma psychiater a gynekológ presvedčovali potom o tom , že cisársky mám rodiť? A teraz naraz možno ani sa nedá. Bojím sa teraz prirodz. pôrodu a komplikácií. Počula som veľa o zlých pôrodoch. Som teraz veľmi pesimistická. Chcem mať ešte niekedy ďalšie bábo a nechcem aby dačo zle sa stalo.

ellinka13
21. aug 2013

ako si nakoniec rodila ?

kozsarovak
autor
6. nov 2014

Riadne a bez komplikácií, ja som nakoniec chcela riadne

lia261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre