Ahojte, dávali ste deťom odobrať krv poprípade tkanivo? Máte nejakú overenú stránku/ firmu,.... budem rada ak mi o tom napíšete viac. Čítala som, že sú rôzne firmy, ktoré to robia a reálne odoberá len malé množstvo, ktoré sa nedá reálne v budúcnosti použiť. Je to pravda?? Zaujímala by ma aj cena a uskladnenie. Ďakujem 🥰
@gabkazabka12 ...odoberá sa také množstvo,aké sa dá.Realne použiť? No človek je rád,ak ju nemusí použiť vôbec.Dnes už neexistujú obmedzenia na kg,takže sa dá použiť hocikedy.
A je lepšie mať aspoň niečo ako vôbec nič.
@doriiis no bodaj by ju nikto z nás použiť nemusel. Ale jedna pani tam napísala, že ona keď ju potrebovala použiť mala jej "malo", ostala oklamaná firmou. Preto sa pýtam, či má fakt niekto takúto skúsenosť
Marketing! Ak neveríte, prekonzultovať s lekármi pracujúcim na hematologii, kde sa robia aj transplantácie.
@gabkazabka12 radšej nechaj dotepať pupočník.
@gabkazabka12 ja som vyhrala odber v sutazi s cord blood center, akoze vyhrala som zlavu na odber, cize som platila 200 €. Uskladnenie platim nejako do 80 € aktualne, uz dvanasty rok. Dufam, ze ju nikdy nebudeme musiet vyuzit. V USA uz vedia tieto kmenove bunky klonovat, preto uz neplati obmedzenie na kg, ako to bolo kedysi.
no, hlavne sa to reálne ani nevyužíva
@gabkazabka12 my mame krv a nemôžeme ju použiť pre dcérku na liečbu autizmu
Tiež som radšej nechala dotepať pupočník. Síce bola malá trochu viac žltá, ale vedela som, že je to aj kvôli tomu dotepaniu.
@tanyan čoto prosím vás znamená?? Dotepať pupočník?
@andrejka1974 to je škoda, nato sa nedá použiť? Alebo sú tam iné dôvody?
@gabkazabka12 Doktor podrží dieťa alebo položí na maminkine bruško, ale s prestrihnutím pupočníka počká - zaviaže a prestrihne pupočník až keď prestane pulzovať krv cez pupočník do dieťaťa.
Ahoj, nedala som...neverím tomu, ďalšia vec, ako vymámiť z ľudí peniaze 🙄
@tanyan ahaaa ďakujem 🙂 o tom som nepočula nikdy. Myslela som, že to je bežná vec.
@andrejka1974 pupocnikova krv sa pouziva na liecbu autizmu??
@belllinka ano robia to v Malackách
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Dávala obom deťom.Pred pomaly 14 timi a 8 Mimi rokmi.Cord blood center.Vtedy boli ceny niekde inde.Prvy odber 900 €,druhý nejakých 700€. Za uskladnenie platím momentálne 78 € na rok