Dá sa odmietnuť vyvolávanie pôrodu?

19. nov 2024

Ahojte môžem odmietnuť vyvolávanie pôrodu? Či je to povinné?

patus_2
19. nov 2024

Odmietnuť sa samozrejme dá všetko. Záleží aj od toho, či chcú vyvolávať, len tak rutinne, lebo dátum, alebo je k tomu pádny dôvod. Poučia ta, podpises a ideš domov...

kavasmliekom
19. nov 2024

Môžeš vsetko.

januska12323
19. nov 2024

Všetko môžeš odmietnuť.

basska_b
19. nov 2024

Da sa, coby sa nedalo. Ale budu ta strasit. Pripadne budes musiet podpisat reverz alebo zmenit porodnicu.

colsami
19. nov 2024

Mozes odmietnut a cakat doma kedy zacnes rodit. A dufat, ze nemali padny dovod na to, aby vyvolavali. A ze to nebolo len "strasenie". Nechaj si vysvetlit, ukazat, a poucit sa o rizikach. A az potom sa rozhodni, ci ides odmietat odporucania lekarov.

Lebo bud svojim lekarom ver, alebo ak im neveris, tak chod za inymi, ktorym verit budes. Toto ja nepochopim...

autor
19. nov 2024

@patus_2 mala som dva dátumy pôrodu podla menštruácie mám rodiť v sobotu. Ale podľa lekára a sona mi dal termín včera, a v pondelok chcú vyvolávať vlastne kvôli dátumu.

nyusika
19. nov 2024

Určite ale majú iný dôvod, ako dátum.
Poriadne sa o tom porozprávajte, ako píše vyššie @colsami.

autor
19. nov 2024

@nyusika nie nemajú iný dôvod všetko je v poriadku, myslíte že by som riskovala? Ak by bolo málo plodovej vody alebo prietoky placenta zlá samozrejme nech vyvolajú aj teraz. Ale všetko je v poriadku bola som aj včera na poradňi, proste vyvolávajú v tejto nemocnici kvôli dátumu toť vše.

kikulienkadd
19. nov 2024

Ahoj,odmietnuť sa dá akékoľvek lekárske ošetrenie. Ale racionálne: dôveruješ viac radám (anonymných) diskutujúcich na modrom koniku alebo odporúčaniam lekára, ktorý pozná tvoj zdravotný stav...?

patus_2
19. nov 2024

Ja ťa plne chápem, viem, že sa bežne robí vyvolanie len na základe dátumu. Choď na poradňu, a ak bude všetko dobré, tak vtedy sa rozhodni. Poprípade skús pôrodnicu, kde sú viac naklonení prirodzeným pôrodom.

januska12323
19. nov 2024

Do pondelka môžeš aj sama porodiť, daj sa do kľudu.

mamamasama
19. nov 2024

@nyusika určite nie. Podpisovala som odmietanie 4 krat. 😝

mamamasama
19. nov 2024

Autorka. Ako som uz vyssie spomínala. Odmietala som viackrát. Je to vsak zataz na psychiku a vzdy som plakala. Natlaky, strašenie, nebolo to prijemne. Najlepsie ist s niekym, kto ta podpori. Manzel, dula, mama, kamoška. U mna strašenie s plodovou vodou, velkostou babatka, voda urcite zelena, zle prietoky. Cakala som však v kazdom tehotenstve. Najdlhsie cakanie bolo do 43tt 😬 Bábätká vždy vyšli, voda vždy čistá, bolo jej veľa, apgar 10/10. Pokiaľ nemáte tažkosti tak počúvaj svoju intuíciu a bábätko ♥️ Držím prsty, aby sa to vyriešilo samo a drobec bude v pondelok už na svete ♥️

sisska96
19. nov 2024

Verila by som lekárom ako ženám tu na MK, nie sú gynekológovia

nelinka626
19. nov 2024

Mám tri deti a všetky tri som porodila po termíne s vyvolávačkami. Prvý krát (už je to viac ako 20rokov) som ani netušila, že niečo také je možné, dr. ma po poradni poslal do nemocnice, tam som tri dni len tak ležala a na štvrtý mi dali okolo siedmej vyvolavacku a poobede bola dcéra na svete... . Pri druhom, takisto, ráno o siedmej vyvolavačka a 8:45 bol syn na svete. A pri tretej ma muž zaviezol ráno, hneď vyšetrenia vyvolavačka a nestihol prísť ešte ani domov a už sme mali dcéru na svete. Niekde som čítala, že s vyvolavackou sú pôrody rýchlejšie, neviem, či je to pravda, ale u mňa to určite platilo. Takže by som sa toho nebála. A deti mám našťastie všetky tri zdravé. Tak ti držím palce

colsami
19. nov 2024

@mamamasama chvalabohu si mala dieta v poriadku. Ina zena si postavi hlavu na zaklade Tvojich skvelych odporucani, bude cakat do 43tt a moze porodit aj mrtve dieta. A potom si bude cely zivot vycitat ze "ta na fore pisala ze odmietla 4x, tak preco sa mne toto stalo...".

Nehnevaj sa za moju uprimnost ale nedalo mi. Ludia by mali viac zvazovat silu svojich lahkovaznych odporucani. Aj keby si bola doktor, nepoznas autorku ani jej tehotenstvo. Ale chapem, bolo sa treba pochvalit, ako antisystemovo sa da ist a proti doktorom, ktori sa tomu rozumeju prd makovy.

mamamasama
19. nov 2024

@colsami vies o tom, ze zeny vzdy rodili bez vyvolavaciek? A vzdy porodili? Moje deti este neboli pripravene. Myslis, ze by tam ostali do 18-tky? Verim lekarom, ale aj prirode a svojmu telu. Komplikácie, zelena plodova voda, nastrihy, cisarky atd. su prave vdaka vyvolavackam.

colsami
19. nov 2024

@mamamasama cakala som podobnu obrannu reakciu. Super ironicky vtip s tou 18tkou, naozaj podareny 🙏

Kedysi sa mozno rodili bez vyvolavaciek. Ale kedysi ked sa kedysi porodili mrtve deti, tiez sa to az tak neriesilo, ze ano. Ratalo sa to medzi prirodzene straty.

Takze stojim si za tym co som povedala, ze Tvoja rada moze niekoho neuvazene stat zivot dietata. Takze taka "rada" nad zlato, to je obrovska zodpovednost.
Lebo presne ako hovoris TVOJE deti este neboli pripravene. A Ty ako vies z internetu o pripravenosti inych detoch? To dieta inej zeny pripravene bude a zbytocne sa stane nestastie.

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
19. nov 2024

@colsami Tam nie su ziadne indikácie mimo terminu k vyvolaniu, chapes? A prosim ta, pises ako keby v minulosti kazdy porod koncil smrtou. Nonsens.
@mama_ Pisala som o tom viackrat tu na MK. Chodila som na kontroly. Mala som to ako autorka. Dva rozne terminy, kedze mam posunutu ovulaciu. Moje telo vedelo,moje deti vedeli, ja tiez, akurat tabulky nesedeli. Idem si pozriet to video. 🙂

simona20201309
19. nov 2024

@mamamasama každý nie, ale bolo to veľmi časté. Pomaly každý druhý pôrod koncil smrťou.
A veriť svojej intuicii? Pozri si denne príspevky koľko žien sa cíti tehotných podla ,,intucii"
Keď ide o život dieťaťa a matky, určite by som to nenechavala na intuíciu. Neviem kde si rodila ty, ale mňa nechávali čakať pomaly do 43tyzdna a sama som si vydupala vyvolavacky a aj tak to skončilo cisarakom. Už ci sa dieťa narodí o 3-4dni neskôr nestojí sa zdravie dieťaťa na cely zivot.
V posledných dňoch tehotenstva ide niekedy aj o sekundy.

colsami
19. nov 2024

@mamamasama a Ty teraz sama hovoris ze si mala posunutu ovulaciu 😃 no prepac to meni situaciu a to je hned z 43tt nieco ine. Ale inej zene s neposunutou ovulaciou cakat do 43tt radit moze mat fatalne nasledky.
Ok nema to vyznam rozoberat, respektujem ze si myslis ine - len som povazovala za potrebne to napisat, pretoze nejaka doveryhodna zena by sa mohla namotat na tieto (mozno pre jej dieta nebezpecne) doporucenia.

domka222
19. nov 2024

@mamamasama 🤦‍♀️ nepozdáva sa ti vyvolávačka, ako balenie vecí do čistého vreca na odpad. Tam si tiež zabodovala 😀

jolie208
19. nov 2024

Ja len informačne, vo Švédsku museli ukončiť štúdiu, kde čakali s indukciou do 43 týždňa, pretože 6 deti zomrelo. Rozhodnite sa múdro, to že sa niekomu narodili 3 zdravé deti, neznamená že vam a vášmu dieťaťu sa nič nestane.

tamitamitami
19. nov 2024

Ja som rodila na 10 deň po termíne. Dohodla som sa tak v nemocnici ale teda všetko som konzultovala s primárom a doktorom. Nemala by som odvahu rozhodnúť o takýchto veciach bez doktora.
10 deň ráno (to bol piatok) som nastúpila do nemocnice s tým že mi dajú čípok na prípravu pôrodných ciest (2-3 hodiny na to som začala mať kontrakcie). Vyvolávanie som mala mať v pondelok ale s tým že tie 2 dni budem už v nemocnici.

Skús sa s nimi porozprávať, slušne, normálne určite sa dohodnete. Kľudne sa poraď aj s primárom ak nie si zdotožnená s rozhodnutím doktora.

mama_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mamamasama
19. nov 2024

@domka222 ty si ďalšia humusačka, ktora bali handry do vreca na smeti? 🤢 Tymto by som sa nechvalila

nevenka
19. nov 2024

@mamamasama nie, vzdy neporodili. Aj umreli s babom v bruchu alebo najprv babo a potom zena. Tak netaraj.
A strasne pausalizujes.
Jedno dieta som porodila 8 dni po termine a uz mal znaky prenoseneho dietata. Druhe slo 4 dni po termine.
A teraz sa drz, mala som vysoky tlak, tak tretie slo v 39 tyzdni, vyvolavacka, za 45 minut bol na svete a ziadny nastrih, sitie, ziasny cisarsky. Stvrte dieta muselo ist von pre zly CTG zaznam a moj tlak 160/100 aj na tabletkach uz v 38. tyzdni. Vyvolavacka a nechcelo sa to hybat, tak sa sklonovala sekcia, lebo malej padali ozvy, mala aj snuru okolo krku. Nakoniec sa to zvrtlo a porodila som normalne, nechci vediet moj tlak 😑. A tiez ziadny nastrih, ani sitie, babo zdrave. Nastastie. Ale nemuselo to tak skoncit. Znamej zomrelo dieta v bruchu z neznamych pricin v 38. tyzdni. Den pred terminom sa na poradni dozvedela, ze babo nezije...😪

luliu
19. nov 2024

Ty nie si lekár, osobne by som sa riadila ich radami. Ja som mala tiež všetky výsledky a merania OK, chceli vyvolať, vyvolali a mala som zelenú plodovu vodu, čo určite nie je pre dieťa dobre

domka222
19. nov 2024

@mamamasama 🤣 nie,do papiera a do krabice🤣

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre