Ahojte ženy , uvedomujem si že pôrod či už prirodzený alebo sekcia je zásah do tela ženy a ženy po prirodzenom pôrode veľakrát fungujú omnoho rýchlejšie ako ženy po cisárskom reze.
Rada by som po sekcii ktorú budem mat kvôli polohe KP začala čo najskôr cvicit - fyzioterapie, plávanie, silové tréningy ktoré milujem.
Kedy ste začali vy cvicit po pôrode či už prirodzenom alebo sekcii?
@fallenkaa po par týždňoch po sekcii môžeš pomaličky začať cvičiť cviky na panvove dno. Akože znie to ako nič, ale ja pre mňa to bolo fakt namáhavé a to som predtým chodila na rôzne cvičenia vrátane crossfitu.
Panvove dno som cvičila s fyzioterapeutkou a postupne sme pridávali cviky na chrbát, bedrá a všetko s čím som mala starosti a trebalo spevniť, potom postupne aj brucho. Keď toto nezanedbaš a budeš sa o to panvove dno už starať, nebude inkontinencia a iné problémy 😊
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@fallenkaa musis mat check od lekara, ten sa musi vyjadrit ako to vyzera. Ale min 3-6 mes to bude dost obmedzene. To plavanie by bolo na zaciatok idealne si myslim.