Dobrý deň som prvorodička. Zajtra začínam 37tt v piatok sme mali výjazd do pôrodnice pretože som mala niečo také ako menštruačné bolesti mierne. Dali ma na záznam a tam sa objavila jedna kontrakcia. Poslali ma domov s tým že ak sa to zhorší okamžite mám prísť. Trosku ma zaskočila ta jedna kontrakcia to už pôjdem rodiť?
@ada1570 ano, coskoro pojdes rodit, si len 3 tyzdne pred terminom a vacsina zien porodi par dni pred alebo po vypocitanom termine. Nemusis sa bat, dietatko je uz v tomto tyzdni pripravene na porod 🙂
Lebo v stredu idem na poradňu a mam taky pocit ze keď mu dám správu z pohotovosti tak ma tam nechá a vyvolajú mi to.
@ada1570 neboj, v 37tt ti nevyvolaju pôrod len preto, že si mala poslickov 🙂
@ada1570 urcite nie, neboj 🙂
Dobre teda. Len mam strach aby sa bábätku niečo nestalo
@ada1570 Pokým nemá bábätko v brušku nejaké problémy, ktoré by sa ukázali na monitore, neklesajú mu ozvy, prípadne ty nemáš problémy s tlakom, krvácanie, neodteká ti plodová voda, alebo nenastal iný zdravotný problém, nie je absolútne žiaden dôvod na vyvolávanie pôrodu. Navyše už v 37tt. A by to tak bolo, z nemocnice by ťa už nepustili. V 37tt je absolútne prirodzené, že telo sa pripravuje na pôrod, maternica si "trénuje kontrakcie", čo je jednak príznakom toho, že pôrod sa blíži a aj toho, že všetko funguje tak, ako má. Teraz sa hlavne upokoj užívaj si posledné dni 2v1, lebo po pôrode sa všetko zmení a hlavne nestresuj, ubližuješ tým bábätku aj sebe. Ak sa bojíš že kontrakcie nerozoznáš, alebo nevieš ako sa rátajú, stiahni si do mobilu napr. aplikáciu Contracton Timer (DoubleRouble) a keď uvidíš, že sú pravidelné, ich interval sa skracuje, prípadne bolesť pribúda, alebo ti praskne voda, vieš že je najvyšší čas ísť do nemocnice. Neboj, všetko bude tak ako má byť.
Kvoli poslickom ti porod určite nevyvolaju, uvazuj rozumne! 🙂
A ano, onedlho pojdes rodit ved si 37....ci cakala si ze to pride o pol roka ci ako?
Áno, hlavne nebyť v strese, vtedy sa znižuje tvorba hormónu, ktorý spúšťa kontrakcie. Viem o čom hovorím. Prvý pôrod stres, celkovo trval vyše 20 h. Druhý pôrod bez stresu 3,5 h.
@ada1570 Pôrod sa vyvoláva po termine
Porod s vyvolava po termine aj to nie hned po termine, druhym pripadom su zdravotne komplikacie. Napr pri tehotenskej cukrovke, alebo ak ti odide voda ale dlho sa neotvaras atd atd.
@ada1570 no v 37 týždni už môžeš kludne porodiť - to už je zdravé donosené bábo....neboj vyvolávať pôrod ti pre jednu kontrakciu nebudú, skôr ide o to že teraz je to už na spadnutie a porodiť môžeš každým dňom🙂ale rovnako aj o 3 týždne🙂deti narodené v 37.týždni sa už považujú za donosené a bez akýchkoľvek ťažkostí.....problém môže byť do toho 37 týždňa ale ak si už v 37.tak sa neboj - to už sú zdravé donosené deti
Nebudu ti vyvolavat porod koli tomuto zbytocne stresuješ je dost možne že budes rodit aj po termine. Ja len aby si nebola prekvapenà.
Dá sa nejako zistiť doma ci sa otváram?
@ada1570 hlavne sa tam dole nesmatraj a nezistuj, ci sa ti krcok otvara.
@veronikaszabova to niee
@ada1570 poslickovia - tieprveslabe kontrakcie - suuplne bezne. jeto normalna priprava na porod. niektora zena ich ma silnejsie, ina slabsie,v roznych untervaloch - takze sa neporovnavaj s inymi - kedy a ako ich mali, je to ako s plodovou vodou/zatkou/ - niektorym odtecie, inym nie. toto je to iste. a ci sa otvaras ti povie dokna poradni.
@ada1570 ak ta to zase zacne boliet, daj si teplu sprchu. Aspon 10-15min a daj si magnezium. Pokial bolest prejde do pol hodky-hodky, je to plany poplach. Ak neprejde, ohol sa a bezte do nemocnice-rodis 🙂 a skus si precitat par clankov o brexton hicksovych kontrakciach a porode 🙂
Véd zajtra idem na poradňu tak uvidíme pre istotu si vezmem aj veci
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Volá sa to poslickovia, je to bežné a má to skoro každá žena pred pôrodom. Treba sledovať ak budú kontrakcie pravidelne, napr každých 10 minút jedna. A postupne sa čas bude skracovať.