Čo všetko treba zariadiť pri pôrode doma?

natika1992
27. aug 2020

Nájde sa mamička ktorá rodila doma čo to obnáša myslím pôrodná asistentka pripadne dula... Aká je cena? Treba to oznámiť gynekológovi alebo pôrodnici?

lenuliatko84
27. aug 2020

Obnasa to asi velke riziká, keby sa nieco pokaslalo.zvazte este raz ten porod v nemocnici

natika1992
autor
27. aug 2020

@lenuliatko84 nech rozmýšľam ako chcem proste v nemocnici som rodila tak že som bola celú dobu sama sestričky nič lekár nič ani sa o mňa nezakopli a keď som náhodou že zakričala tak ešte na mňa kričali aby som bola ticho prišla sestrička iba keď už išla hlava a zašila ma to bolo všetko ďalšia vec je že keďže je korona tak majú nenormálne opatrenia rodí sa s rúškom keď žena najviac potrebuje dýchať nemôže dieťa vraj donesú iba až to uznajú za vhod.... Toto nechcem

kiki68
27. aug 2020

@natika1992 nerodi sa s ruskom, to je dost raritne. U nas robia Test na covid a rusko neni. Iba partner Ma rusko. Ako mozno by som skor isla do porodnice ak vsetko dobre pojde az ked budu silne kontrakcie a iba 3 min rozostupy. Tak ze to vyjde na knap. Tiez zalezi aky mas dojazd do porodnice. Doma sa rodit da, len treba nahst niekoho, co moze sj monitorovat pocas porodu, ma skusenosti z podobnych porodov. Ono to moze aj nemusi hladko prebehnut.

natika1992
autor
27. aug 2020
natika1992
autor
27. aug 2020
natika1992
autor
27. aug 2020

@natika1992 zisťovala som si to od kamarátky ktorá rodila nedávno cca pred mesiacom a rúško mat musela a tak isto ostatné ženy počas pobytu v nemocnici

elizuella
27. aug 2020

@natika1992 ahoj. Ja ti fandim.

natika1992
autor
27. aug 2020

@elizuella nechápem prečo?

ktochytavzite
27. aug 2020

@natika1992 no a ako by si riesila pripadnu asfykciu kde kazda minuta sa rata?Toto by som si skor sa snazila zabezpecit a nie dulu

kiki68
27. aug 2020

@natika1992 v Rakusku to riesia covid testom, ked ides rodit tak na vstupe vezmu vzorku. Ale na si kamoska tiez v ruzinove rodila o dva tyzdne skor ako ja v Juli bez ruska. Ja som navyse cely cas mala kyslik. Lebo nic ine mi ako alergikovi na oxytocin nechceli dat.

natika1992
autor
27. aug 2020

@ktochytavzite ak by nastala komplikácia samozrejme by som išla do nemocnice rodili ženy aj dávnejšie doma a všetko bolo v poriadku

natika1992
autor
27. aug 2020

@ktochytavzite dula nie je kvalifikovaná aby bola. Pri pôrode doma ale v nemocnici a to naozaj nepotrebujem

kiki68
27. aug 2020

@natika1992 navyse mne rusko ihned davali dole aj pri vysetreni, nakolko mi svihol tlak na 170/110 a malemu ozvy nabehli na normal po nejakom case. A to bolo este 2 tyzdne pred porodom. Potom mi vyvolavali a tiez bez ruska. Ved by mi zabili decko keby mam rusko. Co som pocula tak aj na so su ustretovi

ktochytavzite
27. aug 2020

@natika1992 no ved ano ale aj kolko deti pomrelo alebo bolo poznacenych.Vies asfyxia je bezna a ty kym sa dotrepes do nemocnice dieta moze mat nasledky,mentalny postih a aj ine,Na tvojim mieste by som si radsej zabezpecila porod v heinburgu

kiki68
27. aug 2020

@natika1992 na sk je zakazane aby porodna asistentka ci lekar bol pri planovanom domacom porode. Asi by som zvazovala inu krajinu. V Cesku a Rakusku s tym Problem nie je

natika1992
autor
27. aug 2020

@ktochytavzite radšej by som mala kľud doma kde mi nikto nebude hovoriť aby soľ bola ticho a kde všetko pôjde podľa prírody komplikácie môžu nastať aj v nemocnici...

evamea
27. aug 2020

@ktochytavzite nevysvetlíš...

natika1992
autor
27. aug 2020

@kiki68 aha no neviem čítala som článok na nete žena ktorá rodila tento rok vo februári doma preto sa pýtam

raffaella
27. aug 2020

@natika1992 podla prirody ti dieta pri domacom porode moze kludne zomriet (a aj ty). Z bezproblemoveho a idealneho porodu moze byt v zlomku sekundy boj o zivot dietata a rozhoduju minuty. Komplikacie samozrejme mozu nastat aj v nemocnici a aj sa tak deje vsade, no predsa len to vybavenie a personal je trosku ine ako doma.

natika1992
autor
27. aug 2020

@raffaella ďakujem za info nepotrebujem kritiku prosila som o radu skúsenosti nejakej mamičky....

raffaella
27. aug 2020

@natika1992 to vobec nie je kritika, to su fakty.

lienka.7
27. aug 2020

@natika1992 rodila som cez kovid a neviem kto ti toto povedal???
Rusko som nemala ako som bola na boxe a nikto mi nic nepovedal! PA ma chodila pravidelne kontrolovat, ked bolo treba prisiel aj doktor.
Neviem kde si rodila, treba skor porozmyslat nad zmenou porodnice, ci?

A mimochodom, v noci ako sme boli v nemocnici zrazu hurhaj ne celom novorodeneckom oddeleni a my ze co sa deje.
Vsetci utekali asi o 4.rano dole, lebo sanitka doviezla pridusene babatko co rodila doma zenska aj s dulou, lebo ona nepojde cez koronu rodit do nemocnice bez muza.
Si mala vidiet ako tam vsetci plakali, sestricky, lekarky... male do rana samozrejme zomrelo a vrieskajucu rodicku odviezli rovno na psychiatriu.

Cize tolko, co sa tyka porodu doma. Nechcem ta nijako odhovarat, len mysli aj na tuto "stranku".
Drzim ti palce 👍

petulda333
27. aug 2020

Drzim ti palce, aby sme casom necitali clanok, ze dieta/alebo aj ty, zomreli pri domacom porode

kiki68
27. aug 2020

@natika1992 inak zvazovali sme to iste, ja som po tych infos, ze partner nebude pri porode dostala prenatalnu depresiu a tu povazujem za bolestivejsiu skusenost ako cely porod. Porod bol krasny, malina oproti tomu, ze som pomaly chcela odpravit seba aj decko v bruchu. Co prezil moj muz so mnou by bolo na svatoziaru

natika1992
autor
27. aug 2020

@lienka.7 v Leviciach pred 3 rokmi a nič moc 😕😕

issabelll
27. aug 2020

@natika1992 namiesto hladania moznosti o domacom porode, hladaj radsej informacie o porodniciach a vyber si taku,kde budes spokojna. Ver mi,aj na Slovensku take su, nikto na teba nekrici, netlaci ti na brucho, nemusis mat rusko, zaujimaju sa o to ako ti je a ako postupuje porod.

kiki68
27. aug 2020

@natika1992 vo Februari to vyzeralo na koniec sveta... v Juli som zrala zmrzlinu a den pred porodom bola v restike. Teraz to je uz dost inak

petulda333
27. aug 2020

@issabelll presne. Mam za sebou 2 take porody v dvoch roznech mestach. Prvy 19h a druhy vyvolany 2h

zdenula223
27. aug 2020

@natika1992 a nerozmýšľala si nad inou pôrodnicou? Keďže si mala zlé skúsenosti v tej kde si rodila prvýkrát...ja by som veru na pôrod doma nemala odvahu 🙂

lienka.7
27. aug 2020

@natika1992 mozes ist Trencin, Zilina, Bratislava... mas slobodny vyber. Nikdy nevies co sa stane...

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre