Čo všetko potrebujem, keď ma čaká pôrod sekciou?

romimami1991
7. feb 2023

Baby ahojte. Prosím Vás, ktorá ste rodili sekciou? čo Vám chýbalo a ocenili by ste? Je možné, že nebudem mať návštevy, rada by som sa pripravila... čo Vám pomohlo k väčšiemu pohodliu, prípadne na ranu... počula som o chladivých vložkách napr. ... Ďakujem za radu.

tinkavvv
7. feb 2023

@romimami1991 zo skusenosti flasa so sosakom, aby si mohla pit v lahu po spinale (nemozes dvihat hlavu) a mne pomohla aj flaska coly - dokonca odporucana sestrickami. A inak asi nic take ine v porovnani s klasickym porodom.

heln
7. feb 2023

@romimami1991 urcite na jedenie po sekcii nejaku vyzivu, po prvej mi davali asi dva dni len take kase ako puding, druhu sekciu som mala inde a bola akurat sucha vecera, ver tomu ze som nemala chut na suchy chlieb.

mimikarol
7. feb 2023

Fľaša zo sosakom jednoznačne. Ja som mala normálnu fľašu, zabehlo mi pár hodín po sekcii a myslela som si že je to môj koniec 🤦 Iné mi ani nenapadá nič také špeciálne

beata_k
7. feb 2023

@romimami1991 Ak ta bude po spinale boliet hlava, tak kava a cola su fajn. No a sladke 🙂

kitycat
7. feb 2023

@romimami1991 na co su ti chladive vlozky? Ved spodkom ti to nepojde ☺️

Aj slamka do hrnceka je dobra vec a odsavacku aby si stimulovala tvorbu mlieka a podprsenka. Mne ako ssa naliali, tak mi je neprijemne ked len tak viseli

nwnw
7. feb 2023

@romimami1991 Floraliv flasticky, Lactulosa a Cicatridina no a pripadne odsavacka mlieka.

bluemoon24
7. feb 2023

@romimami1991 nekupuj si sitovane jednorazove nohavicky! akorat se ti budou oka stehu za ne zatrhavat, kup si radeji takove ty plenky nebo jak to rict, funguji i jako poporodni vlozky. Prenosny bidet, abys nemusela chodit do sprchy po kazdem cikani.

beata_k
7. feb 2023

@romimami1991 Nekupuj somariny. Tam napisu cokolvek. Pri sekcii ozaj nepotrebujes chladiace vlozky.

hsjdudhdbd
13. feb 2023

@romimami1991 urcite tehotenske nohavicky -nezarezavaju sa do rany a aj na potom na doma vyuzijes nezapali sa ti rana vela zien tak chodilo so zapalenymi ranami bo sa im nohavicky zarezavali priamo do nej

sarrraaa
13. feb 2023

@romimami1991 ahoj 🙂 mne veľmi pomohol hroznovy cukor, nejaké haslerky alebo mentolové cukríky ( keď by sa ti chcelo kašlať, tak maj po ruke a utlmí ti trošku ten kašeľ ) a ako baby spomínajú so sosakom fľašku na vodu. No a určite sa pripraviť na to, že sa budeš musieť potom postaviť a možno aj na to, že nie v každej nemocnici sú všetci nápomocní :( držím Ti palce aby si to super zvládla všetko 🙂

sarrraaa
13. feb 2023

@romimami1991 a ešte mi napadlo, pre väčšie pohodlie - mala som vlhceny toaletný papier. Keď sa budeš čistiť, tak dobre padne mať po ruke na wc. A na ranu mi lekár kázal nič nedávať, iba občas studenou vodou si ranu prejsť ( bol začiatok augusta veľké horká ) a vysušiť. Tak som tak postupovala a žiadne problémy s ranou neboli 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre