Pri planovanej sekcii mam ist najskor na prijem, ci za lekarom? a co ma vsetko caka pred sekciou? dakujem
no u mna to bola neplanovana akutna sekcia, takze co si pamatam, len podpisanie papierov, nadiktovanie mien - chlapcenske, dievcenske a kyslik, viac neviem ☹
Príjem na oddelení, zložíš veci, pošlú na predoperačné vyšetrenia. Zakážu jesť (mala som naposledy obed) a na druhý deň ráno sekcia. Pichnú injekciu, poľahnú a o chvíľu vidíš špuntíka. Zaštopkajú, prehodia na vozík a hajde na izbu pospať si z tých oblbovákov ;) a potom už len vstrebať tú ukrutnú bolesť pri stavaní sa na nohy (zväčša deň, max. deň a pol po sekcii). To je ozaj pecka...
u nas este aj mocovy kateter,...
ja som mala akutnu aj planovanu, pred planovanou tyzden pred mi spravili odbery +predoperacne ekg a tak. den hospitalizacie na lacno, pohovor s anesteziologom a este neviem skym, vysetrenie zo spodu, napojenie kanily na infuziu a poobede sup na salu. ak omzem odporucit mam skesenost aj s celkovou narkozo prvy pripad akutny drhy spinal, vyber si spinal ale vadcinou anestezu vyberie anesteziologicka. potom sup na jis
Ako asi zalezi od kazdej porodnice. Ak si na sekciu objednana, mala by si ist hned na prijem , predoperacne uz by si mala mat urobene nejaky tyzden dopredu, sestricka na prijme vsetko pospisuje a zavedie ta na oddelenie, tam uz ta budu usmernovat. Nebudem pisat uz co ta tam caka, niekedy je lepsie nevediet. Na dalsi den po sekcii si uz budes uzivat babo. 😀
pri planovam si este doma spravis predoperacne vysetrenia, po nastupe do nemocnice ta vysetria, spravia monitor, od obeda nejes. Pohovor a anesteziologom ci spinal ci celkova anesteza. Rano v den operacie klistyr, nastup na sal, daju ti anestezu(jednu alebo druhu), Zoperuju a je to 😉 Pri akutnom cisarskom to bolo tak, ze mi dali mega davku magnezka, klistyr, anesteziolog(spinal) a operacia 😉 Drzim palce 🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/deculko/article/priebeh-mojej-sekcie-pisane-tesne-po-r-tq1089/
ahoj,toto hore je moj link na popis mojej sekcie... mozno ti to pomoze... zmenila som si teraz moznost,aby si tento clanok mohli precit len registrovany uzivatelia,doteraz som to mala len pre priatelov,ale mozno to pomoze aj tebe...
vela sil prajem a ak by si sa nieco chcela pytat,tak kludne IP 🙂) vela stastia🙂
mne pri akutnom cisaraku (prvy bol planovany,druhy cisarak tiez planovany,ale maly sa ohlasil na svet dva dni skor...) uz mi nedavali klystir,aby mi dietatko nezislo rychlejsie do porodnych ciest,kedze uz sa porod rozbehol ...
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
zrejme prvá prijímacia kancelária, potom oddelenie a tam sestričky usmernia.