Čo ste používali na zahojenie rany po sekcii?

andolina2
24. mar 2015

Čo sťe používali na zahojenie rany? wobenzym tabletky? čo mi bude pomáhať?

ichbinich
24. mar 2015

Strataderma mast na rany, po zahojeni. Predtym nic.
Krasne ma zasila, je to najkrajsia jazva, ktoru mam 😉 😀 S jazvou poo slepaku, co ma rezal nejaky masiar, sa neda ani porovnat.
Inak aj Contractubex je dobry na jazvy. Ten som si davala na jazvu na cele. Po dvoch mesiacoch mi na kontrole nechceli verit, ze ta jazva ma len 2 mesiace...

bojovnicka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darina1952
24. mar 2015

netreba nič, telo si s tým samo poradí... stačí prístup vzduchu - rana sa na povrchu zatiahne do 7-10dní krásne sama, vyberú ti stehy a je hotovo 🙂
až v prípade komplikácií ako je infekcia či nezatiahnutie rany by som niečo riešila, ale aj to by ti dali drenáž a prípadne Višňovského oleobalzam na doliečenie prípadného zápalu.

andulam
24. mar 2015

Ja som brala wobenzyn,ale len 2 dni,neviem,ci to bolo nim,ale po tych 2 dnoch som sa citila super,jazva nebolela,domov som prisla fit 🙂 jedla som ho po prvom dni ako som sa postavila v porodnici.inak som mala krasnu jazvu,mna velmi rychlo prestala boliet,tazke boli len tie prve dva dni v porodnici a potom uz pohoda.doma som si obcas na jazvu strekla sprej,taky zeleny,nenapada ma teraz ako sa vola.

13091991
24. mar 2015

nic som nepouzivala a uz ani neviem ze som nejaku ranu mala :D

katarina_k11
24. mar 2015

Contractubex gel - jazva mi ostala úplne bledučká a pekná. Ale až keď bola už ranka suchá, bez chrastičky. Fajn je aj Aloe vera First aid spray.

ivet1371
24. mar 2015

Prípravok od Forever-first

lorela
24. mar 2015

Nič nebolo treba užívať.

evka_evka
24. mar 2015

Nejaku masticku na jazvy uz si nepamatam nazov 🙂 nieco ako contratubex ...a vyluhovany repik..wobenzym som si endavala..aj ked sa odporuca po operaciach vraj urychluje hojenie

gaby21
24. mar 2015

Nič, vooobec som nemala čas sa nad takýmito vecami zamýšlať 😅 Ani neviem ako sa zahojila 😝

wewe22
24. mar 2015

nic aj som si kupila no nebol cas hlavne je nosit oblecenie ktore nedrazdi jazvu da to zabrat hlavne u nohavic ale da sa to dnes jazvu musim hladat

siska53
24. mar 2015

Nic,len vetranie rany. A na asi 1 cm zapaleneho rezu som si davala zopar dni betadin.

lajlilinka
24. mar 2015

Tea Tree olej, možno kvapkat priamo na ranu... Odporučila nám ho pôrodná asistentka na kurze...

lubkalubka1
24. mar 2015

ja som si len jazvu 2x denne bio lampou nasvietila a ničím som nemazala. Pekne sa to zahojí aj bez akýchkoľvek zásahov, len sa musí používať bavlenená bielizeň, aby sa koža nedráždila a tým sa predíde príp. vzniku začervenania, resp. zapálenia rany.

miriam11
25. mar 2015

Nic, snazila som sa nevsimat si ju. Zahojilo sa samo🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre