Čo si vziať na pôrod?

timi1012
2. feb 2015

Ahojte nastávajúce maminky, pripravila som si takú malú pomoc ako zoznam čo si brať na veľký deň k pôrodu pre mamičku aj pre bábätko (podľa seba takže ak niekto niečo iné zariaďte sa) Zabudla som tam pridať doklady samozrejme OP, Tehotenská knižka, Kartička poistenca, Kopia sobášneho listu alebo čestné vyhlásenie z matriky aby malo bábätko priezvisko po tatovi. Pekný deň Vám prajem 🙂

evittam
2. feb 2015

@timi1012 Pekný zoznam, len ak ti môžem poradiť, tie veci pre bábätko až na plienky a vlhčené utierky a zabudla si nohavičky pre balenie na široko,nemusíš so sebou vláčiť hneď na pôrod - stačí ak ti ich manžel-partner donesie až keď pôjdete domov. 😉

mimla
2. feb 2015

Čo som potrebovala ja: Plienky (nemocničné sa minuli), vlhčené utierky, popôrodné vložky (nemocnočné sa minuli), toaleťák a osobné hygienické potreby vrátane uterákov. príbor, podložky (nemocnočné sa minuli), gumenné šľapky do sprchy, deka pre seba (triaška), deka pre dieťa (keby tam boli tiež také príjemné netesniace okná) pohár, odsávačka (nemocnica máva svoje, ale kto by na ne čakal), rukavičky na ruky proti poškriabaniu.

Oblečenie mala nemocnica vlastné vrátane čiapočiek, masť na bradavky a podobné vymoženeosti boli ako súčasť sponzorskej igelitky. (Krém na bradavky, aspoň ten môj, prefektne plnil aj funkciu balzamu na pery). Nočnú košeľu som používala nemocnočnú. Do koša som šmarila špinavú a vytiahla si čistú.

tana2278
2. feb 2015

@timi1012 Neviem kde si rodila, ale ja som mala so sebou tak polovicu veci a rodila som na Antolskej. Vela veci, ako hovorili kocky predo mnou som na porod nepotrebovala, stacilo ked to manzel doniesol, ked sme isli domov. Kozmetiku pre dieta som nepotrebovala a vlastne nepouzivala ani doma, krem na zadocek som dostala v nemocnici, bavlnene plienky nam menili na poziadanie. Odsavacka bola na oddeleni, ja som ju ani nepotrebovala. Ten Rosalgin....je to na kazdej memine. Moja porodnicka mi poradila nic, len cistu vodu a to sa mi osvedcilo. Pribor, pohar sme vsetko mali k dispozicii.

janinah
2. feb 2015

vôčšinou to vnemocnici ani nemáš kde uložiť toľko veľa vecí 😉

ukulela
2. feb 2015

no baby, v dobrom - ticha zavist, ked vam nemocnica dala nejake veci, resp. boli v "sponzorskej taske". u nas pisali napr, ze denne mam narok na 4 plienky, no 4 ich maly minul od nich asi za cely pobyt ... vecicky - po porode ho obliekli, no akonahle sestricka videla, ze mam svoju kosielku (prozretelne som ju zbalila) hned mu ju obliekala pri prvej prilezitosti ... a mast na bradavky/krem na prdel atd - snivajte s nami, vlastne zasoby ....
ale k zoznamu: vloziek som minula viac, podlpziek zas menej. ale nebrala som vsetko, v taske som mala napr. pol balika vloziek a drahy mi doniesol dalsie na druhy/treti den. plienky detto. taktiez latkove plienky som poslala domov a doniesol ciste - pre babo, a aj mne bolo treba na prsia (musela som si dat octanovy obklad) z detskej kozmetiky - len lieh a sudokrem. nepouzivala so ani sampon, ani olej ... a doma potom len mydlo.
uterak som mala osobitny na prsia, osobitny na telo a maly na tvar. a co sa mi osvedcilo - papierove kuchynske utierky na utieraie po sprche od spodu. nezaspinila som uterak (dost so krvacala) - to teda radim ako dost dobru vychytavku.
a vankusik pod prdel - ja so mala taky ten cestovny nakrcnik s otvorom, sedelo sa na nom perfektne (niektore baby si nosia ale plavacie koleso, aby sinetlacili na sitie - mne vyhovovalo toto)
rosalgin som mala, ale nepouzila, na sitie mi davali sestrisky (betadine, myslim ??? uz nepamatam ... a to bolo dobre)

domeli
2. feb 2015

ahoj, pekne si to nachystala 🙂 Ja len podotknem, že napr. pôrodnica Kramáre má svoj zoznam, čo je potrebné doniesť so sebou a tam pre bábo Ti dajú "kozm. balíček" - lieh, rybilku, olejček a vatu.
Z vlastnej skúsenosti odporúčam pribaliť, resp. nahradiť jeden toaletný papier, príp. uterák kuchynskými utierkami (zabezpečia väčšiu hygienu ako uterák) a hlavne pohodlnú košeľu na pôrod - úplne super je taká, ktorú rozzipsuješ či rozopneš až po pás - kvôli dojčeniu a tiež, aby Ti mohli pohodlne bábo priložiť hneď po pôrode a nebol čas na dohady, že to nejde.
A vecičky pre bábo - to ozaj stačí priniesť v deň odchodu z pôrodnice.
Prajem všetkým bruškovým maminkám krásny pôrod 🙂

sabina1975
2. feb 2015

Tak november 2013 nemocnica Nove zamky rodila som po dlhych 18 rokoch a bola som v soku ked po prichode na novorodenecke oddelenie sestricka malu okupala a ze mamicka prosim si veci na oblecenie babetka od prvej chvile vsetko svoje jedine perinku sme mali ich a ja som napr.nemala svoju noc.koselu tak mi " jemne" naznacili aby mi ju priniesli

timi1012
autor
2. feb 2015

Ďakujem všetkým ktorý prispeli myslím že to každá nastavajúca maminka ocení aj ja 🙂

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre