Pekny vecer prajem! Caka ma plánovaný cisársky , v nemocnici budem jeden max dva dni,zaujímalo by ma co si z vašich skusenosti mam vsetko pripraviť na ošetrenie rany, poprípade ine užitočné veci co by mi pomohli mat doma. Dakujem
mam za sebou 2 SC, ale vobec si nepamatam, ze by som si nejako osetrovala ranu
@sundew tiez som mala SC a ziadne osetrovanie rany som si nerobila po 24hodinach od porodu Vas postavia na nohy.. nemyslim si ze vas pustia tak skoro ..
@simonecka008 zijem v holandsku,tu ak nemate komplikácie idete co najrýchlejšie domov
Ja som síce išla po 4 dňoch a nič len sprchovať ranu čistou vodou. Prvé dni som potrebovala lieky proti bolesti. Inak som fungovala úplne normálne ako pred pôrodom.
@sundew aha tak som nekukla .. tak to je potom ine .. 🙂 u nas mi nikto nic nato nedal 🤷♀️ skuste pozriet na nete nieco na rychle hojenie ran .. drzim palce 🍀
Mňa zachránila jedna vec pri oboch cisárskych. Hydropastilky. Po narkóze ťa bude bolieť hrdlo, ja som nemohla ani rozprávať a plus kašeľ keď si nemôžeš odkašľať kvôli bolesti. Nič som nemohla jesť. Fakt, kebyže nemám hneď pri prebratí tieto pastilky tak umrem 😅 To bola prvá vec, ktorú som pýtala nech mi podá sestrička. A samozrejme, že brufen. Veľa brufenov
Zalezi asi, ako sa budes citis celkovo. Ja som si akurat striekala cicatridinu na ranu, alebo teda hocaky sprej na urychlenie hojenia. Inak nic take.
Doma by mi velmi pomohla polohovatelna postel ako v porodnici, ale holt taky luxus nemame😃
Do par dni budes pravdepodobne viac menej dobre na to , neboj😊
@sundew na ránu len čistú vodu a vetrať nech sa nepari a jedna vec pre mňa top Rajec so SOSACIKOM lebo keď si po cisárskom tak sa z toho najľahšie pije bez toho nechod
mala som cisarsky 2x v spinalnej anestezii a zo vsetkeho najviac doporucujem do porodnice si zobrat colu, lebo tu bolest hlavy co som zazila po prvom neprajem nikomu, museli ma napojit na infuzky.....
Ja som brala wobenzym, bolo mi to odporúčane po operácii. Na ranu som striekala cicatridinu, urýchľuje hojenie. A mne sa pod ranou urobil taký opuch alebo podliatina, v nemocnici mi kázali natierať lioton gelom a odpuchlo.
Mna sa tieh stale pytali, ci ma boli hlava, ale nebolela nastastie. Na ranu prve dni a tyzdne nic…az cca po mesiaci som si zacala natierat.
Na ranu odporucam repík lekársky na urychlenie hojenia mat doma, vzdy vecer som si prikladala, aby sa to rychlo zahojilo a pomohlo...
@sundew ja som mala dva planovane cisarske, tiez v zahranici. Nic mi nebolo, ranu som nijak extra neosetrovala ani nic neodporucaju, pokial nie su problemy s hojenim. Ja som mala Misgav-Ladach-Metodu a ranu len lepenu. Cize ani ziadne sitie, svokovanie atd. Colu si mozes zobrat ale ja neviem, co v DE za anestézie davaju, ale nikdy som tu nepocula, ze by mali zeny bolesti hlavy (sme sa o tom aj s kamoskou rozpravali, ze sestricka, ma tri cisarske na SK a robila sestřičku aj v DE a tiez uplne ine skusenosti ma z DE). V DE napr. nenechaju vylyhovat 24 hodin, postavia na nohy za par hodin. ja som vzdy o dva dni isla domov (prvy krat az na treti, lebo som rodila v piatok a cez vikend ma niemal kto prepustit, także v pondelok hned rano som prchala domov ). takze ja by som zbytocne nic nekupovala, v nemocke aj tak s tym nic robit nebudeš a doma uvidíš, ano sa ti to bude hodit bez zásahov.
Ja som mala v marci spinal chceli má ma nohy postaviť po 10 hodinách odmietla som tak má postavili po 16 cca ak ideš spinal odporúčam nepostavit sa skoro na nohy mala by si ležať 24 hodín ja som si ranu začala ošetrovať až doma po kontrole svojej dr. tak týždeň aj niečo po porode a dávala som si lieh čo som ošetrovala malému pupok jazvu som mala peknú skoro a aj mám doteraz pekne sa zahojila …
@sundew maximálne 2dni? Aká istota, ja som bola po cisárskom 6 dní. A nepotrebuješ nič. Jazvu mi kázali ničím nenatierať, len udržovať čistú a suchú.
@yanni bolesti hlavy su z toho, ze sa ihla pichne prilis hlboko, nie z latky, ktoru vpichuju, takze zrejme su menej hrr 😄 a to ze nenechaju vylihovat je najlepsie podla mna tiez, neviem preco to tuto natahuju 🙈 o odchode domov ani nehovorim, ale zas su aj vynimky co chceme z porodnice pustit na 4. den (standardne chodia az na 5.) a oni este nechcu ist 🙊
@dominikamacakova ale to len po celkovej anestezii, po intubacii, nie? 🙃
@michaela66 u mna stavali po 12 hodinach a veru neviem si predstavit lezat 24hod, cim dlhsie, tym horsie.
Ano,ja som tla pocula ze tu co najrýchlejšie sta any,ze je to lepsie
@anavixy áno po celkovej
@ropucha6 presne ja mam za sebou 2 cisárske a tiež po 12 neviem ci nie aj po 10 h už má dali na nohy ale bola som za to rada
Tych prvych par hodin po spinale netreba dvohat hlavu, aby sa vyrovnal tlak ci co, potom hlava neboli. Talezi aj od samotnwho podania. Ja som mala aj epiduralnu aj spinal nakoniec a vobec zidne bolesti
@michaela66 to je hlupost, ze lezat 24 hodin. Cim skor sa zacnes hybat po svojich, tym skor sa zotavis.
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@sundew veľmi odporúčam aloe vera sprej z forever. Inak nič špeciálne nepotrebujes, len to musíš vydržať. Držím prsty nech všetko dobre dopadne a prajem skoré uzdravenie.