Ahojte matky. Som v 39tt. Zajtra mam termín pôrodu. A este stále nič. V stredu idem na poradňu ak dovtedy neporodim a už mi lekár povedal že si mám priniesť kabelu že už tam zostanem. Prepáčte ale som prvorodička
@ada1570 no ak ides rodit na myjavu tak to ma jednoduche vysvetlenie 😅
Tak lekári asi najlepšie vedia, kvoli comu tam ma ist. Ci treba to nechat tak a potom nadavat na všetkých zdravotníkov ako zanedbali matku s dieťaťom a preco ju nehospitalizovali a podobne? Ona sa pytala, co si treba zbaliť a nie “medicínske” rady z koníka. Ja ti len tak z vlastných skusenosti: mala som 2 kufríky, v jednom veci pre seba, kozmetiku, popôrodné vložky aspon 3 balíky, jednorazové podložky aspon 10 kusov, krém na bradavky, vložky do podprsenky, nočné košele aspon 2, župan, prezuvky, šľapky do sprchy, toaletak, spodné pradlo, dojčensku vodu pre seba, ked nieco došlo tak priniesli z domu. Pre babo bol druhy kufrík, tam boli plienky, cele balenie, co sa neminie donesieš domov, vlhčené utierky, detské mydlo tuhé, sudocrem, detský olej Aviril alebo modrú indulonu. Čím viac kozmetiky pre dieta, tym horsie. Mozes si nachystat body, dupacky, ponozky, čiapočku ale v nemocnici daju aj tak erarne takze do vlastných veci obliekas az ked ide domov. Ale pre istotu zober lebo iny kraj iny mrav. Kup si aj klasické plienky aspon 5 ks, to sa zíde aj pri kŕmení. Ja som mala aj cumel aj vlastnú flašku lebo ani pri jednom som nemala mlieko a sestričky dávali bebu. Držím palce😉😉
Nemusia ti nevyhnutne porod hned vyvolavat. Mna hospitalizovali dva dni pred terminom, a nakoniec som tam bola este 12 dni, kym mi nakoniec porod vyvolali - zial sa nerozbehol prirodzene co ale nemusi byt tvoj pripad. ak nie je konkretna indikacia nenechaj si prosim porod vyvolavat, bolo to ciste peklicko...
Tehotenská knižka
Preukaz poistenca
Občiansky preukaz
Zápisnica o určení otcovstva
Pôrodný plán
nočná košeľa krátky rukáv
ponožky
papuče / šľapky do sprchy
pôrodné vložky bella veľké 1bal
plienkové podložky 2ks
ružová fľaša so slamkou
balzam na pery
Muconasal
univerzálny krém
veľký uterák
malý uteráčik 2x
externá batéria na mobil
nočná košeľa 4x
podprsenky na dojčenie 3x
župan
ponožky
popôrodný sťahovací pás
uterák veľký a malý 2x
šampón a balzam
fén
hrebeň a gumičky do vlasov
sprchový gél
Deodorant
Holiaci strojcek
Odličovač a pleťová voda
Vatové tampóny
intim gél
malé zrkadielko
Betadine na epiziotomiu
Rosalgyn vyplach
glycerinove cipky
sudocreme
Lieky / vitaminy a Zyrtec
zubná kefka a pasta
papierové vreckovky
toaletny a vlhčený toaletny papier
Príbor
Pohár
soľ
vlhčené obrúsky
popôrodné nohavičky
popôrodné vložky
vložky do podprsenky
krém na bradavky
odsávačka mlieka
nabíjačka na mobil
čaj pre dojčiace matky
5x bavlnené plienky
newborn plienky
Lieh na pupčok
@renatka1985 hej, hned beriem fen a odlicovac do porodnice xD
@via88 ja som bola v porodnici 16 dni. Fen a odlicovac sa mi zisli.
@renatka1985 si sa malovala v porodnici, hej? Pfuu
@via88 ano malovala. neviem, ci si niekedy pocula o psychohygiene, ale ked je clovek v strese, v neznamom prostredi /zenske oddelenie porodnice, nerozbiehajuci sa porod atd atd/ pomaha robit cinnosti na odputanie pozornosti. takze ano, kazde rano som vstala, osprchovala sa, umyla si vlasy, vyfenovala a ozehlila a namalovala som sa.
@renatka1985 panecky riadny zoznam🙈
@sapetka som si toho vedoma. viem, ze sa da zaobist bez mnozstva veci z toho zoznamu. ale nie je na nom jedina vec, ktoru som nepouzila... 😇
@renatka1985 polovicu som z toho vôbec nemala ...to kde si bola rodiť Pane Bože...
@deti95060810 ani sa nepytaj. zla volba to bola.
@renatka1985 polovica veci uplne zbytocna. Ale fakt otazka je kde si bola rodit😮ze si toto vsetko potrebovala😅
Dievcata, ja som napisala, co som brala do porodnice ja. Nikde som nenapisala, ze mam patent na vsetko. Kazda mame ine naroky a potreby a tak je to spravne. Neviem naozaj, preco vam to tak velmi prekaza.
@renatka1985 mne to neprekaza, aj slona keby si si zobrala by mi bolo jedno🤷♀️Len ako pises napisala si mega zoznam veci tak som bola zvedava v ktorej nemocnici nemaju zakladnu vybavu na sestonedeli, to je vsetko🤷♀️Neviem co ste vsetly take citlive ked niekto reaguje na prispevok🤦♀️
@sapetka asi zo zvyku. Lebo tu hned kazdy vsetko zosmiesnuje, prepac.
@budemematbejby áno idem rodiť na myjavu.
@bambulienka25 ten toaletak si asi musis vsade aj pribor a vlastne aj jedlo lebo tie pomyje sa nedaju jest.. hold nase zdravotnictvo
@renatka1985 nic sa nedeje. Len ma to fakt zaujimalo neuvedomila som si ze v niektorych malych memocniciach chybaki zaklady. A to je smutne
@ada1570 potrebujes toto a ide o programovany porod asi nie? Ved ak chodis na prenatalnu poradnu k riaditelovi urcite ti to vysvetlil
@budemematbejby hej hej chodím len v stredu uz mam prísť na prijem
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Tak mas zrejme zrely nalez a porod ti vyvolaju