ahojte kocky chcela by som vediet Vaz nazor na porod pri ktorom je Vas muz, pripadne blizky clovek dakujem 🙂
ja mam nazor taky ze preco nie?je to urcite nadherny a uzastny okamih a preco by som si ho mala vychutnat len ja? 🙂 aj moj muz chce byt pri porode a som moc rada ze tam chce byt .... z jedneho dovodu aj preto ze tam budem mat niekoho blizkeho a nebudem na to sama,ubolena,v strese a neviem co .... budem ho pevne drzat za rucku 🙂 ... podla mna su dva rozlisne pocity ked uvidi babinko hned -pri porode a ked by ho mal uvidiet az po vsetkom v perinke na chodbe 🙂
ja som rodila pri oboch synčekoch sama a po úvahe to bolo pre mňa lepšie, ak by bol manžel pri mne, tak by som len pišťala, že to bolí, takto som si to pekne predýchala sama a bola som v kľude... a tiež musíš pozerať aj na to, aký je tvoj chlap hrdina, môj sa mi priznal, že by ho asi museli oživovať 😀 😀 😀
ja si myslím,že ak to chcú obaja partneri,tak je to fajn. 🙂
Nikdy by som mm neprehovárala,aby išiel k pôrodu a na druhú stranu,keby som ho ja tam nechcela,tak by to mal rešpektovať 😉
Pri prvom som mala aj manžela pri pôrode a bola som rada-sme sa hneď delili o radosť,že sme rodičia a on sám videl,že samotný pôrod -keď už tlačíte- nie je to najkrajšie v živote ženy ,čo by chcela zažívať 😀
Pri druhom pôrode som rodila sekciou a tam on už nemohol byť. Bolo mi dosť smutno, lebo ani malinkú som nemohla mať pri sebe
mm bol pri oboch porodoch a ak bude treti pojde opat
v živote už neuvidím manžela tváriť sa tak ako pri pôrode.....1,bezmocnosť pomôčť mi...
2,nezabudnutelný pohlad ked uvidel svoju dcérku...
to znamená solu v dobrom i zlom🙂 určite áno
Nepoznám bližšieho človeka pre mňa ako je môj manžel a hneď za ním je náš spoločný syn. Môj manžel bol pri pôrode a keď sa pôrod skončil, tak som mu asi 10x povedala, že mu veľmi ďakujem, že bol pri mne, lebo bez neho by som to nedokázala. Lekárka sa až smiala, že koľko mu ďakujem, ale skutočne som to tak cítila. Neviem si predstaviť, že by pri mne nebol. V každom prípade, len vy dvaja viete, aký máte vzťah a či ku pôrodu svojho manžela vôbec chceš. Som šťastná, že máme takého dobrého ocinka ...
ja som manžela chcela a mala pri pôrode, je to veeeľká pomoc, už som len čakala kedy príde keď som ležala na stole...proste bez neho neviem ako by som to tam zvládla.....minimálne s amáš koho držať, rozprávať , pomôže ti a podobne......a keď nie muža tak niekoho hoc aj iného ale niekoho si tam vezmem aj na druhý pôrod....
ja som nechcela ani pri jednom ,dokonca ani sestru sestricku 🙂
moj manzel pri porode nebol. pocas tehu chcel, potom co sme si pozreli par videi , ze co nas caka si to rozmyslel. nepovedal to priamo, ale videla so to na nom, ze mu nie je vsetko jedno 🙂 a inak ani by nestihol, ked na to prislo. pri druhy vsak vie, ze ak bude nepojde zatial teda tak hovori.
pokial sa na to obaja rodicia citia, chcu to, jasne, ze hej. ak nechce chlap alebo zena, tak zase niekoho nutit nema vyznam.
ja odporúčam, pokiaľ by to manžovi nevadilo. budeš potrebovať rozptýlenie aby si nemyslela na bolesti.. 😉 aj keĎ ten môj nechcel 😒
u mna jednoznacne nie. dovod: v prirode je to zariadene tak, ze ked samica ide rodit, odide od stada a je sama. porod je proste situacia, kde muz nema co robit, a to nie som puritanka, ale ja jednoducho nechcem, aby ma muz jednak videl v tej situacii, v bolestiach a uz vobec nechcem aby videl ako sa dieta tlaci von cez porodne cesty a cez vaginu.NIE, ani mamu tam nechcem, proste len zdrav. personal a bodka. ide o moje sukromie, intimitu.
BTW: nechcem nikoho urazit, respektujem a chapem zeny, a pary, ktore si porod bez otca nevedia predstavit, ale ja proste nie.
urcite nie vysostne zenska domena !!!
Po precitani viacerych studii od psychologov im davam za pravdu, ze partner na porode v ziadnom pripade. Neviete co to jeho psychike spravi.
V neposlednom rade kazda zena sa snazi byt pre toho svojho ta "jedinecna, uzastna a neviem aka..." ale po takomto vystavovani no neviem...
Mam 3deti, manzel je ten najlepsi otec a manzel a nepotreboval ma vidiet v takejto situacii aby si nieco "uvedomoval"
Neodcudzujem to, no sama som po tomto modnom vystrelku netuzila.
Muž pri pôrode síce trošku "zavadzia" a väčšiu pomoc poskytne dobrá PA ako manžel (myslím tým záverečnú fázu pôrodu), ale pre vzájomný vzťah a vzťah s dieťaťom je jednoznačne lepšie, keď pri tom tatík je a vidí ten zázrak zrodenia na vlastné oči. 🙂
..ja som ho pri porode mala a chcem znova..mne to psychycky pomáhalo že je pri mne a tiež ma dojalo ked mal slzy v očiach ked mi dcéru položili k srdcu 😵
ja ano , usiko mozno zmenis nazor po prvom babu , drzim palce , aby si to zvladla sama , a ver tomu ze to je tazke , obdivujem take zeny ako ty , drzim palceky
Ahoj, moj manzel pri porode bol aj ked trosku vahal, ale ptom povedal, ze je to neopisatelny pocit. Ja by som to nevymenila za nic, lebo v takrj chvli som potrebovala niekoho blizkeho v cudzom prostredi a ludmi.....mas niekoho kto je pri tebe a podporuje ta..aj ked pri samotnom porode som ho vobec nevimala aj ked dychal a talic somnou 😀 a tie chvile ked ti prinesu vase dietako a vy obaja placete od stastia su nenahrdaitelne 🙂 Prajem vela stastia 🙂
tiez som toho nazoru, ze pokial chcu obaja, tak rozhodne ano... minimalne z prostych dovodov, ako - fakt mas komu stiskat ruky (asi ziadna sestricka ti svoje neposkytne 😀 ), ukludnuje ta, hoci je bezmocny a chcel by pomoct, ale vidi, o com to vlastne je (moj muz povedal, ze taky porod to je hotovy masaker, ze on by porodit nezvladol 😀 😀 😀 ) a urcite vidi, co sa deje, ak je personal benevolentnejsi, tak si to velmi nemoze pri manzelovi dovolit - su pripady, kedy su sestricky protivne a kricia na mamicku, pri manzelovi si to nedovolia... a su dalsie rozne dovody, preco ano, asi aj väcsina lekarov to uz odporuca
ale podla mna - v ziadnom pripade nenutit manzela, ak sa na to neciti, lebo rozhodne ma potom ta zena väcsie starosti o neho, ako o seba a dietatko... 😀
ale v kazdom pripade, rozhodnut sa musia obaja rodicia, zvazit si svoje pre a proti, nikto ti jednoznacnu odpoved dat nemoze... 🙂))))))) prajem vela stastia
Ja som mala muža pri oboch pôrodoch, a odporúčam Ti to ak chce aj muž. Je to úžasná hlavne psychická podpora. Aj keď ja som nerodila dlho cca 3 hod., bolo super že tam celú dobu so mnou bol, trocha ma rozptyloval počas kontrakcií a dosť rýchlo to prebehlo, bolo to super, že tam bol 🙂
Určite áno... Nie sme zvieratá (na margo príspevku hore vyššie)... Ja som mala partnera pri sebe od úplného začiatku, na sálu sme išli spolu a keď nastali menšie komplikácie, pridržiaval mi kyslíkovú masku pri ústach a keď sa do sály nahrnuli asi ďalší dvaja doktori a nejaké sestričky, tak to bol on, čo ma utešoval, že to bude OK, že sa nič nedeje... Doktori ani sestričky v takýchto chvíľach na to čas nemajú... Takže ja si neviem predstaviť, že by som ho tam nemala a bola by som tam psychicky "úplne sama"...
Moj manzel pri porode bol,aj ked ma traumu z krvi a pod.-siel a vydrzal to,dokonca sledoval ako mala sla von,este krvava,a tak mu tiekli slzy od stastia....mne osobne pomohol velmi,aspon som mala komu nadavat,ked boli bolesti,a aj personal sa o mna staral ako v bavlnke.Myslim,ze keby tam nebol,starostlivost by bola biednejsia...
Ja sam pri porode muza nemala on tam nechcel ist tak som ho ani nenutila. Ked mi dr. povedal ze mozem mat aj inu blizku osobu rozmyslala som nad maminou ale ta mi otvorene povedala ze by mi nebola opora lebo vidiet trpiet svoje dieta no jednoducho revala by tam a to by mi moc nepomohla. Nakoniec som rodila sama nemozem porovnavat ale zdielam nazor s babatko88 keby ho tam mam este viac sa lutujem. Manzel cakal na chodbe a hned ako sa mali narodil ho zavolali dovnutra. Nakoniec sestricka povedala ze najlepsie porody su bez chlapov. A mam jednu kamaratku ktora manzela vyhnala von ked jej stale hovoril to bude dobre neboj to zvladnes atd tie povdzbudive slova ju len znervoznovali. Ale zase poznam kopu bab co povedia ze je to najlepsie co moze byt. Ale ked raz budem mat druhe babo isto pri porode manzel nebude.
moj priatel pri porode nebol, lebo to nestihol, prisiel az par minut po tom.... je to skoda, obaja sme chceli, aby tam bol ☹
Mne manzel pri porode bol, chcel tam byt, bola to pre mna neskutocna pomoc. Urcite aj personal sa spraval inak. Strasne by som ho chcela aj k druhemu porodu, ale vraj uz nepojde. Maleho videl ako prvy, aj ho drzal prvy, ale ze sa citil strasne bezmocny, ze nechce vidiet ako trpim a on mi nemoze pomoct a ze sa strasne bal, ze sa mi nieco stane. Nutit ho teda nebudem, ale bude mi tam raz strasne chybat.
Kedze som mala planovanu sekciu ,tak moj manzel odmietol byt pri tom...jemu len pomyslenie na take nieco robi problem a tak isla so mnou buduca svagrinka ktora je medicka...bola pri mne aj par hodin pred sekciou a velmi mi to pomohlo...hned ako prisla ku mne na "cakaren" sa mi ulavilo a nemyslela som na to co ma akurat caka, kedze som vedela do coho idem , lebo aj prvy bol sekciou....a mam aj super fotky z "porodu" a video ako osetruju malinku a taktiez ako ju ukazuju rodine vdaka nej...
My sme nad touto otazkou tiez velmi dlho rozmyslali, priatel najprv velmi chcel, potom si uz nebol isty, nakoniec sa to vyriesilo samo kedze bol prave v casu porodu odcestovany. Teraz uz vsak s urcitostou viem, ze by som ho pri porode nechcela. Rodila som prirodzene, bez epiduralky a bolesti som predychavala a prekonavala vsetkymi moznymi aj nemoznymi sposobmi, pri ktorych by som bola nerada keby ma moj priatel videl. Myslim, ze normalny chlap dokaze ocenit co vsetko zena pri porode preziva aj bez toho aby bol ocitym svedkom 😉
mal by byt pri porode. ved sa rodi jeho decko
zavisi od toho aky partner je a nepochybne je velkou oporou.. ja by som ho tam ale asi nechcela
Bershka nie decko ,ale dieta
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
velmi strucne a vystizne....jednoznacne manzel patri k porodu.je to vase spolocne dieta.