Ahoj som v 39tt ..som prvorodička a malému ešte neklesla hlavička... Pondelok mám termín pôrodu.. a bojím sa že mi pôrod budú musieť nakoniec vyvolať... Chcela by som to skúsiť radcej sama .. na int. Som sa dočítala že pomáha škorica,teply kúpeľ,sex..atď skúšala niečo podobné niektorá z vás?ak áno čo pomohlo ? Ďakujem
ahoj, no ja som mala skôr opačný problém... akurát dcéra sa narodila v termíne. Ale z okolia čo poznám, tak niekomu pomohlo chodiť, niekomu sex, a niekomu ani túra a dokonca ani lieky nie... dôležitejšia vec je, že či si v poriadku. Ak áno, tak nie je dôvod okamžite vyvolávať pôrod hodinu po termíne. Bábo môže byť v kľude v brušku aj 5-7 dní navyše - to je záležitosť tela a bábätka nakoľko je zrelé na samotný pôrod. To že to chceš prirodzene je dobré, ale najdôležitejšie je aby ste boli obaja ok. A to aj lekári /takmer všetci/ už dnes vedia.. A ak sa niečo nebodaj skomplikuje, tak nie je čas riešiť a vymýšľať o /ne/prirodzenosti pôrodu. Ešte máš čas 🙂, vážne, užívaj posledné gúľanie a nestresuj sa zbytočne dopredu... možno pôjdeš cez víkend sama, a možno o týždeň 🙂
Ahoj, hlavne sa nestresuj, mas este cas..pride to neboj, dobra je fitlopta, horuci kupel, sex, pikantne jedlo. Ja som robila vsetko, tyzden som prenasala, uz chceli vyvolavat a den predtym sa maly vypytal sam, ked som to uz ani necakala. Babatko sa vypyta ked bude pripravene 🙂
Ja som tyzden prenasala a nakoniec mi dala porodnicka prostaglandinovy cipok a do hodiny sa eozbehol porod(mala som preeklampsiu)inak skusali smw tiez vsetko mozne prechadzky schody kupel sex a nic
Ahoj skusit mozes cokolevek co sa docitas na nete, nam gyn odporila sex ako prirodzeny spustac porodu. Avsak myslim si ze tak ako je to s tuzbou otehotniet, ze prave vtedy sa nedari ked na to neustale myslime a stale testujeme atd. Tak aj porod sa spusti vo chvili ked je psychika uplne v pohode, taakze uvolnit sa, rozptylit sa, zamestnat mysel niecim inym.
Mne pomohli tablety pupalky dvojlaločnej. Najskôr som užívala orálne jednu ráno a jednu večer, týždeň pred pôrodom aj jednu na noc vaginálne. Pomáha to vraj krčku dozrieť a zjemniť vnútorné tkanivo (bola som prvorodička a porodila som bez nástrihu s jedným vnútorným a jedným vonkajším stehom). No ale čo ma viac prekvapilo boli datle. Bála som sa prenášania a následného vyvolávania pôrodu a ďatle odporúčali na zahraničných fórach. Kúpila som si s veľkými očami hneď 2 balenia, začala som jesť 6 ks za deň. Po 2 dňoch nastúpili kontrakcie a pôrod. Nakoniec som porodila 2 dni pred termínom.
Ďakujem za radi.. len sex je u nás vylúčený manžel mal zlomenú nohu 😂😂😂 a ešte sa nezahojila a mne sa ani moc nedá cez brusisko je mi to nepohodlné... Dala som si dnes jabĺčka zo škoricou .. ale tak pochybujem že pomôže.. plávam.. kupelky som už drhla.. kosim trávnik hybem sa dosť..ale tak doteraz nič.. tak uvidíme.. ako to pôjde.. 🙂
@mira2222 nestresuj zbytočne, ja som vlačila po termine 6 2litrových minerálok na 6 poschodie každý deň a nepomohlo... okna kazdy tyzden, malinikovy caj a podobne samozrejme, ani nespominam.. malá sa i tak narodila 13 dni po termine az po dohodnutom prijme na zasah lekara. ked malicke nechce, nedonutis ho🙂
@malfea tie datle kde mozem kupit ? 🙂
Mne tonik a sex 🙂 ale pozor, tonik iba tak 2-3 dcl
@mira2222 blbost ale poviem ti moj pribeh :D robila som vsetko mozne aj nemozme a nic. Moj muz sa v praci stazoval ze chcem dceru dostat z brucha ze som uz nervozna je mi tazko. A oni mu povedali ze ma musi vystrasit a isto porodim. Lenze to mi nepovedal ked som sla v noci ma wc tak sa mi postavil za dvere a ked som ich otvorila a videla len siluetu som dostala skoro infarkt prisaham. Vrieskala som asi na cely blok. Rano poradna, otvorena na 3 prsty (dovtedy mi tyzden co tyzden lekar hovoril ze porod asi bude vyvolany lebo mala je strasne vysoko krcok dlhy) do konca tyzdna porodite 🙂 hovorim si parada, ale kedze ctg sa mu nepacilo kazal prist poobede na kontrolne. Dosla som asi o 15:30 ctg super, ale hovorim zw mam trochu bolesti. Dobre skontrolujeme, a uz na 6 prstov. Sla som domov dobalila veci a vecer o 20:00 bola mala na svete. A moj chodi doteraz ako pav ako superne mi ten porod spustil 😂 este aj na sale to lekarovi povedal ktory sa zacal smiat namiesto rodenia mna 😂
Žijem vo francúzsku a nedávno som videla v telke, že veľmi dobre funguje odsavacka mlieka.. proste oddávajú akoby si mala mlieko.. vraj to tu začínajú coraz castejsie robiť v pôrodniciach
@kikuska555 xDD
@mira2222 ja som prenasala vsetko zavrete, vecer ma strasne vytocil jeden znamy, sla som spat nenormalne nastvana s nadavkami na perach, a puk, voda praskla 😁
@mira2222 mne pomohol čaj prenášala som 15 mája som mala termín 24 som mala nastúpiť do nemocnice na vyvolavanie všetko možné som skúšala v nemocnici povedali že víno nepomôže že to sú len také reči schody tiež nepomohli bývame na 4 poschodí bez vytahu tak si vieš predstaviť..na poslednej poradni 21 mája sa mi chcelo plakať keď mi zas povedali že bez zmeny neotvorena nič.. zavolala som dule, ktorú som mala aj pri pôrode a napísala mi čaj aký mám piť do večer som ho vypila a už to začalo bolestí v utorok ráno som sa ešte povracala kontrakcie ustupili a večer zase začali našťastie som v stredu deň pred vyvolavanim porodila
Povedala by som, ze zo všetkých rád, co som si tu prečítala, majú rozumný podklad: sex, lebo ejakulat obsahuje prostaglandiny, tie otvárajú krčok a odsávačka mlieka by mohla pomôcť vylučovať v matkinom tele oxytocín, ten spúšťa pôrod. Aj sa vraví, ze v tehotenstve nemasirovat prsia kvôli oxytocínu.
Ja som mala možnosť skúšať len schody- nepomohlo a čaje z ostružiny, alchemilky a pastierskej kapsicky- nepomohli.
@kikuska555 no to je super tedaa.. :D ja som zo začiatku myslela že si mu neako ublížila od vylakania .🤣🤣😂😂
Je mi jasné že sú aj prípady keď nič nepomôže ale za pokus to stojí termín mám 24.6.tak uvidím čo povie doktor .. v nedeľu večer skúsim sprchu vrelu.. 🙂 a keď doktor povie aj pondelok že nič.. tak... Budem skúšať ďalej 🙈 popravde mám strach zo samotného pôrodu.. a nieto ešte z vyvolávania.. 🙊🙈
@mira2222 chodenie po schodoch, urcite pomaha
@megicka007 v hocijakom obchode si myslím, ja som mala z Kauflandu
@nataly_111 podľa mňa ani nie
Ahojte tak možno niečo aj zabralo ale newm co pretože mám menej plodovej vody tak už som v nemocke... 🙂
@mira2222 tak drzim palce nech vsetko dobre dopadne 🙂
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Môžeš skúšať všetko možné...
Od schodov, vína, kúpele až k tonicu. Ale iba tvoje telo sa rozhodne, či pôrod nastane alebo nie. A to dokonca aj po podaní vyvolávacích tabiel či infúzie.
Si len v 39tt, ešte máš na pôrod dosť času. Nemysli na to, popíjaj maliník a mysli pozitívne