Ahojte, chcela by som sa opýtať, keďže ma čoskoro čaká pôrod, často v diskusiách čítam slovo "náparka" . Čo to prosím znamená, viem si ju urobiť aj sama a kedy sa odporúča? Som 37tt, ešte mám čas a viem, že tu to nerobia tak by som o tom chcela zistiť čo najviac. Pomáha to potom pri pôrode? Aké sú vaše skúsenosti s "náparkou"? Ďakujem za vysvetlenie a rady, pekný nedeľu prajem.
Je to super. Mne povedala pôrodná asistentka, že vďaka tomu som mala rýchly pôrod bez zásahov. Čiže bez na strihu, rýchlo som sa otvárala, nemala som žiadne medikamenty.
Vieš si ju robiť aj sama, kľudne si pozri hocijakú naparku na googli a pozri aké bylinky tam sú, množstvo atď. Ja som ju kúpila tuším v dm. Robila som ju od 38/39tt.
Ja som si ju tiež robila pred pôrodom. Pomohla mi minimálne v tom, že som mala len pár stehov. Doma som si namiesala svoju naparku podľa nejakého receptu co som našla na internete, sadla som si na starú stoličku z ktorej sa dal odmontovat ten sedak, zabalila sa do deky, a naparovala😀 ... v deň pôrodu som si dala večer teplú vaňu, následne ešte naparku, ľahla som si do postele a praaaaaask, vytopila som spálňu s plodovou vodou. Ja som už bola po TP, tak už som skúšala kadečo aby sa to rozbehlo.
Ale naparku odporúčam už len kvôli tomu, že to tam dole tak uvoľní
Perfektna vec. Ja som si to zjednodusila, davala som si doma stary hrniec do wc ;) na porodnej sale som vyuzila aj original stolicku na naparku. Urychlilo to porod velmi , aj PA konstatovala, ze mne to maximalne zabralo.
@lucia13022023 moze to pomoct, to nepopieram vobec, podla mna je to dobra vec, ale ani raz som nemala nic podobne a yiez som rychlo porodila.
@nevenka neviem, mne to bolo prijemne, pôrod rýchly, na izbu som šla po svojich s bábätkom v rukách, bez na strihu ci poranení. Aj keby to nič neurobilo, aspoň to bolo prijemne v tých posledných týždňoch 🤣 čiže win win situácia
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Voda s bylinami- caj horuci a sadnes si na speci stolicku- a para s vyluckami bylin uvolnia porodne cesty