Čo ak mi nestihnú dať epidurálku?

janluk29051
16. júl 2015

Baby ak mi nahodou nestihnu dat epiduralku potom pri siti davaju nejaku injekciu na omrtvenie alebo stlmenie bolesti???

bonaqa2013
16. júl 2015

@janluk29051 rodila som všetky deti prirodzene, bez epi, ledva sme dobehli do nemocnice, a šitie som nikdy ani len necítila. Mňa bolel pôrod, šitie vôbec.....

lajlilinka
16. júl 2015

Ja som mala epi a pri siti mi to aj opichli. Keď mi sili krcok a vnútro tam som to poriadne ani necítila, horšie bolo, keď sa dostali na kožu. To som preklinala všetko.

moni73
16. júl 2015

dali mi pri siti vsetky analgetika v najvyssej davke co mohli a.... strasneeee, citila som uplne vsetko. vraj sa pri dlhom bolestivom porode moze stat, ze analgetika vobec nezaberu. neviem co je na tom pravdy... ale nech ta ukludnim prezila som a rodila by som znova bez epi 😉 .

jankamichelova
16. júl 2015

Jasné, že dajú niečo na znecitlivenie, ale dopredu by som sa uistila, že to tak bude, máme kadejakých lekárov. A epidural odporúčam. Mala som pri oboch pôrodoch. Netreba sa báť.

lenkark
16. júl 2015

Ja som obe detičky rodila bez epi a pri šití mi zakaždým pichli na umŕtvenie ale aj tak to bolelo ako keby mi nič nepichli 😒 prišlo mi že to v tej rýchlosti asi ešte ani nezabralo a šitie bolo pre mňa nepríjemnejšie ako samotné rodenie... ale neboj nie je to až taká katastrofa zvládnuť sa to dá veď pri šití už máš myšlienky inde ,pri bábatku a si rada že už je po 🙂 a nie každú musia šiť,možno budeš patriť k tým nešitým 🙂 držím palce

lajlilinka
16. júl 2015

....Tak tak, kúp epino a bude po siti....😉

ichbinich
17. júl 2015

Mne tiez epi nestihli dat a trochu som sa potrhala. Ona mi pred sitim sice nieco dala, ale vela to nepomohlo...
Citila som to a sranda to nebola. Aj ked to nebolo vela. Ale umrtvovala mi to iba potretim niecim, nedostala som injekciu...
Bolo to neprijemne, ale dalo sa to vydrzat a mne sa vsetko velmi rychlo a dobre zahojilo.

bajana
17. júl 2015

ja by som celkom brala radsej sitie s bilestami, ako to co sa mi stalo - neodlucila sa mi placenta, musela som pod narkozu (tak ma aj sili), stratila som vela krvi a na druhy den som sa nevladala starat o mimi....takze stale moze byt horsie...ale k otazke - ano, nieco na umrtvenie pri siti davaju

marcah
17. júl 2015

@bajana ako by si pisala o mne, presne ten isty scenar 🙂. Akurat ze mne cast vysla, nastastie si porodna asistentka vsimla ze kusok chyba . . .

bibiana26
17. júl 2015

Porodila som obe deti bez epi. Bolesť sa dala zniesť. Ak si o ňu požiadaš a nestihnú ti ju podať, tak sestričky sa snažia podať do infúzie aspoň lieky na utlmenie bolesti,keď sú kontrakcie neznesiteľné. Myslím,že najhoršie z celého pôrodu (pokiaľ je fyziologický a všetko ide ako má) je strach z neho,strach z toho,aké to bude hlavne vtedy,keď rodí žena 1x. Aj tá najhoršia bolesť je zabudnutá,keď po 1x počuješ, uvidíš a pocítiš ten malý poklad,ktorý v sebe nosíš.

lunedi
17. júl 2015

Juuj tak mna ani tak nebolel porod ale presne som citila kedy ma narezala skalpelom,a to sitie bolo uplne najhorsie.A popri siti mi oznamila ze ma ani nebolo treba narezavat 😂 ze super 😠

eri150
17. júl 2015

@janluk29051 Prvu dcerku som rodila s epi, citila som aj sitie a pri druhej mi nestihli pichnut, ale potom mi to umrtvili pri siti. ale aj to som citila 😕

adka_pajerska
17. júl 2015

Ahoj sitie som vobec necitila mala som super rychly porod 20min uplne so vsetkym a sitie je balada necitila som nic.

wegab
17. júl 2015

Pri obidvoch porodoch mi pichli neskoro epidural také niečo ako nastrihnutie a sitie som istym sposobom ani necítila v porovnání s bolestou co bola pri kontrakciach. Ale aspoň má tolko nebolelo stahovanie maternice po porode

althejka
17. júl 2015

Ja som epi nechcela,ale pri kontrakciach,tych poslednych som sa sama seba pytala ze precooooo 😀 😀 😀 😀 takze som porodila normalka so vsetkou paradou,sitie stipalo,ale dalo sa. teraz by som isla zas bez epi. pretoze sa to dalo zvladnut, sestricka mi poradila ze si mam pri bolesti najst jeden bod v miestnosti,na ktory sa vzdy zacumim. doteraz si pamatam toho medvedika na paplone v postielke, co bola na boxe 😀 ale pomohlo

luckahh
17. júl 2015

Mne nemohli dať epi kvoli fraxiparinu. Ľutujem to bola to šialená bolesť, ale nadruhej strane kedysi ženy rodili úplne normálne prirodzene... Tá bolesť nieje večná a dá sa zniesť 🙂 Hlavu hore

cerez
17. júl 2015

Tak to bolo aj u mňa. Prekvapilo ma, že pri tlačení ma nič nebolelo a pri šití mi trocha znecitliveli. Ale šila ma šikovná zručná doktorka - švadlenka, že šitie prebehlo rýchlo. 🙂

sardinka333
17. júl 2015

Ak nestihnu dať epidural tak porod bude pravdepodobne viac menej rychly, ani mne nedali..koli hodinke sa to neoplati aj ked vo finale by človek aj ,,vraždil,, za ulavu od bolesti. Na šitie davaju injekciu...a počas porodu mi dali No spu, nejake infuzky vraj proti bolesti ale efekt ziadny to je slabota na take bolesti. A samozrejm evratia peniaze ak bolo potrebne dopredu si to zaplatiť.

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre