Ahojte, som prvorodička a zaujimalo by ma, či bol pre vás lepší prirodzený alebo cisársky. Mala by som jednu indikáciu na plánovaný cisársky takže by som si to vedela vybaviť.
Ďakujem za vaše názory
Napriek tomu, ze som sa po cisarskom zotavovala rychlo, by som don nikdy dobrovolne nesla. Je to zlozita operacia,kde ti prerezu vsetky vrstvy brucha...
A aj pre dieta je prirodzeny porod lepsi.
(Mam za sebou aj prirodzeny porod 😉 )
Ja som tiež toho názoru, že prirodzený pôrod je lepší. Tiež som zažila oba pôrody, ale dobrovoľne by som určite ani ja nešla na cisársky.
Ja som mala prvy akutnu sekciu a druhy uz planovanu sekciu kvoli KP ale aj tak by som isla sekciou. Zotavenie u kazdeho inak,kazde telo je ine ja som fungovala v pohode po par dnoch kamoska po prirodzenom tri mesiace sa davala dokopy druha v pohode. Takze darmo kazde telo je ine a ide hlavne o to naco sa ty citis. 🩷dolezite je to aby si ty bola stym v pohode a reci ze vbc ci sc co je lepsie co nie neries kazde telo je ine.
Mala som oba a oba boli hrozne co sa tyka bolesti. Vybrala by som si prirodzeny ak by som mohla, lebo po porode ta babo potrebuje a ty sa nevies po sekcii pohnut dost dlho. Po prirodzenom som hned vstala a fungovala
Ako pisu je to indi vindi ja som po sekcii po 24 hodinach normal fungovala, po tyzdni som ani nevedela, ze som bola na operacii
Nezazila som klasicky, ale cisarsky za mna jedna pohoda lahoda. Neviem co to je jedina kontrakcia..a po 14 hod od cisarskeho som uz behala. Bolesti len ak som sa dvihala z postele, inak nic. Dnes ani neviem ze tam nejaku jazvu mam. Takze ak sa chces vyhnut porodnym bolestiam, tak cisarsky. Avsak to co pride potom ti nikto nezaruci. Mozes mat bezbolestne zotavovanie sa ako ja, ale mozes to mat aj komplikovane.
Mam aj aj, za mna lepšie prirodzený, rýchlo si fit.
Kazda to ma inak. Ty sa musis rozhodnut, co je lepsie pre teba. Citaj pre a proti a rozhodni sa
No rozhodnutie je na tebe... mozno budes mat porod s kozmetickym stichom alebo aj ziadnym... a budes fit uz do par hodin po porode... a mozno ako ja sa budes hojit este tyzdne po sestonedeli... na druhej strane su aj zeny co po cisaraku smelo rozchodia vsetko a funguju hned a su take co povedia, ze to skoro nerozchodili.
Uprimne, keby som vedela co ma caka isla by som na cisarsky.
Ak nie si sebecká, tak pre dieťa je určite lepší prirodzený pôrod
Ja som mala indikovany cisarsky kvoli polohe KP. Za mna - prvy tyzden masaker, mala som pocit, ze sa mi cele sitie potrha, nebolo to ani tak kvoli bolesti ako skor velmi neprijemny, neprirodzeny pocit, ze je clovek zosity ako Frankenstein krizom cez brucho. Dalsie tyzdne uz bolo vcelku v pohode, akoby som ani nerodila. Neviem, ako by to dopadlo s prirodzenym porodom, kedze mam uzku panvu. Ja som verila lekarom a v konecnom dosledku som rada.
@belllinka To vobec nie je pravda, ze pre dieta musi nutne prirodzeny porod byt lepsou volbou. A co psychicke zdravie matky? Len si v nej chcela vyvolat vycitky, ze je zla matka a nemysli na dobro dietata. Take jak ty fakt milujem. Ked ty si chcela prirodzeny, tvoja vec. Ale nepretlacaj svoj nazor inym zenam ako maju priviest SVOJE dieta na svet. Je to ich volba, nie tvoja. Ty si si uz vybrala, tak nechaj tu moznost aj inym
Ja som do dna porodu nevedela ako pojdem rodit, kedze som cakala jednovajecne dvojicky a na kazdej poradni boli inac otocene, chodila som do rizikovej poradne a kazdy mal iny nazor. Este v den porodu sa mi jedna stihla otocit KP. Rano mi odtiekla plodova voda a uz som bola otvorena na 5 palcov, okrem bolesti hlavy som necitila nic, no aj tak doktor po porade s primarom zvolili sekciu, ale teda u mna po sekcii to bolo otrasne, dva tyzdne strasne bolesti, od bolesti mi az dych vyrazalo. Jazvu som mala skaredu dva roky, teraz uz neni ani poznat kde je. No napriek tomu nelutujem, ze som isla sekciou.
Nečítam všetko.Pri cisárskom môžeš mať zrasty, pri ďalšom tehotenstve rupturu.Prirodzeny je dobrý aj kvôli mikrobiomu cez ktorý dieťa prejde
Ak je nutný cisársky tak je, ale ak si mám vybrať tak prirodzene
kazda zena je ina kazdy porod iny. bez vesteckej gule sa radit neda
Pre mna bol cisarsky najhorsi zazitok, zle mi pichli spinal (alebo neviem preco plne neucinkoval), citila som, ako sa vo mne hrabu, akoby ma trhali na kusy, nemohla som dychat.. aj zotavovanie bolo horsie, ako po troch prirodzenych, na ktore naopak rada spominam
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
Skus si pozriet mozno diskusiu vbac. Teda zienky ktore rodili po sekcii prirodzene. A mohli zazit aj jedno aj druhe.
Ja som mala prvu akutnu sekciu. Dalsie dva porody prirodzene. A…. Za mna prirodzene.