Mala som preeklampsiu a tak po neúspešnom vyvolávaní pristúpili k cisárskemu rezu v spinálke. Je to už pár týždňov, no odvtedy mi to vŕta hlavou. Stretli ste sa s tým, že cisársky vykonávali dvaja operatéri? Mňa rezala moja doktorka a aj primár, každý mal “svoju polovicu” rany.
Teraz neviem, či to bolo naliehavosťou situácie (malého vytiahli doslova za 2 minúty), alebo moja doktorka nemala “atestáciu” na cisárske a musel byť pri tom primár ako zodpovedná osoba…? Alebo dačo iné..?
Mala ste to niektorá tiež tak?
Mala som 3 sekcie a pri každej som mala dvoch ( pri druhej až troch ) lekárov. Jeden z nich bol vždy sekundárny lekár . Zhodov okolností som pri sekciách mala vždy tú istú lekárku ako sekundára.
Vzdy su dvaja lekari gynekologovia porodnici pri sekcii. To ti kto povedal taku hlupost, ze kazdy mal polovicu rany 😳 . Proste primar asistoval tvojej lekarke, resp dohliadal skusenejsi.
Vždy sú dvaja operáteri. A tiež neviem ako si prišla na to, že každý mal svoju polovicu rany. Či máš rontgenove oči? Alebo to komentovali: "na Anička, teraz si rozrez brucho na tvojej strane ..." 🤦♀️🙈🙊
@deninka233 operateri sú obvykle dvaja, niekedy traja.
Niekedy sa mladší učí od staršieho, starší je podpisany pod operáciu ale časť výkonu nechá spraviť mladšieho. Inak by sa to nenaučil...
@huxy komentovali to dosť. Anesteziológ ma rozptyloval a žartoval so mnou, aby som nepočúvala, ale minimálne trikrát som počula “na tej tvojej časti…” tak som si to domyslela a vidíš, zle. 🤷♀️
Ja som sekciu nečakala a nikdy som si o nej viacej nezisťovala, preto ma to zaskočilo. Teraz vidím podľa reakcií, že je to bežné. Človek sa holt celý život učí, keby som sa neopýtala, tak vlastne ani doteraz neviem.
@deninka233 hej to si identifikujú akože "moja a tvoja strana..." Resp možno jej určil ktorú bude rezať alebo šiť ona aby si to skúsila....alebo len potrebovali nejako nazvať priestor v ktorom pracujú. To je normálne a vôbec sa nemusíš nad tým zamýšľať. Spôsobov a postupov vedenia operácie je x. A mohlo byt ďalších X možností ako to mali dohodnuté. Kľudne sa tej tvojej lekárky spýtaj, keď ťa to zaujíma. Podľa mňa v pohode s tebou o tom pokeca.
Vždy sú dvaja
pri operacii akejkolvek /brusnej / su dvaja lekari , hlavny operater a asistent...treba aj drzat háky, odsávat atd...na ruky jedneho dr by to bolo privela manipulacii a tak...a atestacia na cisarske rezy neexistuje, ak raz je gynekolog, tak je atestovana
@deninka233 Mne by bolo jedno, kolko ich tam je, hlavne je, ze ja a dieta sme ok.. to je za mna podstatnejsie, nez pocet operaterov.
@nahodnemeno súhlasím, pri akejkoľvek operácii sú aspoň dvaja, nielen brušnej. Akurát pri krcnych/nosnych býva 1
@siska53 mne to tiež bolo jedno až teraz keď sme ja a dieťa už zaručene ok, tak uvažujem nad blbosťami…
Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu
Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.
@deninka233 ja som mala 2 plánované sekcie a vždy boli dvaja