Cisársky rez verzus prirodzený pôrod

23. jan 2024

Ahojte, mam 46 rokov som tretorodicka /deti su uz dospele rodene prirodzene/, momentalne po ivf 7 vklad embrya 33tt, mam tehotensku cukrovku, trpnu mi ruky, picham clexan kazdy den. 2x kyretaz pre MA a 1x spontanny potrat. Na poradni som sa pytala ako vidi moj porod, ze vaginalne no ja s tym po tom vsetkom co mam za sebou velmi stotoznena nie som, bojim sa aby sa nieco nestalo. Myslite, ze moj strach je opodstatneny a su tieto moje problemy indikaciou na cisarsky rez? Dakujem krasne za odpovede pripadne zdielanie vasich skusenosti.

sunshine_18
23. jan 2024

Minimalne lvoli vyssiemu veku, plus dalsie dovody co si vymenovala urcite by som si stala za tym.. ja by som sa bala aby sa nieco nestalo aj pri tych silnych tlakoch ..

janinah
23. jan 2024

Skoro v 43 r.treti pôrod.Bola som nachystané na spontánny.ale malý mal 2x otočený šnúru okolo krku takže sekcia v spinalnej anestézii.Dieta krásne.neotlacene.ružovučke...ja zmordovana na asi mesiac.čo som sa len vliekla a nemohla dať dokopy .Predsa len je to brušná operácia.brucho site v 7 nich vrstvách .Ale určite by som sa riadila tým.co povie dr aktuálne pred pôrodom.

cookie29
23. jan 2024

nevidim preco by vyssi vek mal byt indikaciou na cisarsky rez. Skor tehotenska cukrovka, deticky byvaju vyssie. Pri Clexane je problem so zrazanlivostou krvi, mne tiekla aj po obycajnom odbere, takze tam by som tiez moc na rez nesla... neviem.

martinkatinka
23. jan 2024

Vek nie je indikáciou na ČR. Tvoj lekár vie zhodnotiť tvoj stav.

jaga18
23. jan 2024

Rodila som tretie po štyridsiatke prirodzene. Starší bol uz dospelý a stredná mala 16. Ja som ani na sekciu nepomyslela a dr tiez hovorili, že vek nie je indikáciou na sekciu. Ešte ma aj dosť dlho nechali prenášať , kým mi vyvolali pôrod.

barborachors
23. jan 2024

Ja by som si vybavila cr. Je to bezpečnejšie a rychlejsie . A vybav si dobre lieky na bolest. Nechapem naco sa trápiť a stresovať, tu na mk sa budu dušovať biomatky ze neni nic lepsie ako ist vaginou.

martinkatinka
23. jan 2024

@barborachors je to operácia. Vôbec to nemusí byť bezpečnejšie

marcellka32
23. jan 2024

@martinkatinka zažila si oba pôrody?
Mám za sebou aj taký aj taký.... cisársky bol pre mňa prechádzka ružovou záhradou oproti normálu...a zotavenie ani nehovorím

martinkatinka
23. jan 2024

@marcellka32 iba ČR a veru, som rada, že som tu, pretože to tak nemuselo byť. Bol veľmi komplikovaný.

marcellka32
23. jan 2024

@martinkatinka vidíš, a ja presne naopak...takže sa nedá radiť aby išla tak alebo tak...nech dr rozhodne

cookie29
24. jan 2024

@marcellka32 tak si mala nehorazne stastie...

martinkatinka
24. jan 2024

@marcellka32 však Dr rozhodol.

lucia147852
24. jan 2024

@martinkatinka záleží prečo si mala CR a či bol akútny naor. Ja som mala plánovaný pri druhej dcére a teda po týždni som bola fit aj fyzicky aj psychicky. Po prvom prirodzenom som sa dala ako tak do kopy po 3 rokoch a ďalšie 3 trvalo, kým som mala druhu dcéru. Nechápem toto staranie sa do maternic iných žien. Každá nech si rodi ako chce. Jej telo, jej rozhodnutie. Či toto platí len pri potratoch? Ale o pôrode už právo rozhodnúť nemá?

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre