Cisársky rez v celkovej anestézii

lucia0211
29. mar 2022

Ahojte,mala ste niektorá cisársky rez v celkovej anestézii?Ako to všetko prebiehalo..pred cisárskym,po cisárskom? Ďakujem za odpoveď 🙏

barus26
29. mar 2022

@lucia0211 Ahoj mala. Kým som išla na salu dali mi niečo vypiť. Potom som tam prišla, vyšla som si na to kde som ležala.. Potom prišli dr, začali má dezinfikovať, zacievkovali ma a potom už len uspali a hotovo😀 na chodbe som sa rozprávala aj s manželom ale moc si toho nepamätám, potom si už pamätám všetko z JISky 😀 ak máš nejaké otázky tak sa spýtaj

andreagartnerova
29. mar 2022

Zobrali ma na sálu, ale mala som akútnu sekciu, zacievkovali, dezinfikovali a behom chvíle som spala, potom ma zobudili ale to bolo pre mňa zle, mozog mi išiel, bola mi hrozna zima len som nevládala nič povedať. Je to 5 rokov doteraz si pamätám ako má triaslo na posteli. Potom už ok, veľa žien vracalo po anestéze, teraz ma čaká operáciu v úplnej anestéze sa toho aj obávam.

dzulli1980
29. mar 2022

Dostala som klystír, zacievkovali ma, odviezli na sálu ... posledná vec, ktorú si pamätám bola, že som hovorila tej zdravoťáčke, čo ma uspávala, že neverím, že zaspím ... a potom som sa prebrala na izbe na to, ako mi sestrička hovorí, že mám krásnu, zdravú dcéru, že si to určite nebudem pamätať a asi x-krát sa jej na to opýtam ... aj tak bolo ... cisársky som mala o 9-ráno, niekedy večer okolo siedmej mi doniesli dcéru ukázať ... spinkala a pre mňa najsilnejší okamih v živote, keď som ju oslovila Terezka a ona odrazu otvorila tie svoje očká a kukala na mňa ... na druhý deň poobede ma na posteli posadili, mala som teda chvíľu slušný kolotoč v hlave, no po chvíli OK, doniesli dcéru, sestrička mi ukázala, ako ju prikladať ... ja som teda po cisárskom nemala žiadne problémy resp. som nemala čas mať žiadne problémy, musela som jednoducho fungovať 24/7, lebo v tom období mi ocko umieral na rakovinu, takže si myslím, že som to zvládla "bez problémov", lebo som jednoducho musela ... postarať sa o dieťa.

barus26
29. mar 2022

@lucia0211 a teda doplním že nemala som po zobudeni žiadne problémy. Žiadne zimnica, vracanie nič. To prvé postavenie bolo dosť nepríjemne ale zvládla som tak ako musíme každá. Potom uz každé ďalšie bolo lepsie a lepsie. Keď som odchádzala z nemocnice bola som už celkom fit 🙂 a klystir nerobili lebo nestihli 😀 ja som mala plánovaný cisarak na iný deň ale pôrod sa spustil sám takze to boli fofry😀

ikonica
29. mar 2022

Ja som mala prvu sekciu akutnu... Pamatam si len ze sa ma pytali nejake udaje uz ked som lezala na stole, take veci ako cievkovanie si vibec nepamatam .. klystir nerobili lebo mi dali pocas noci predtym cipok, keby sa rozbehol porod.... No a potom uz som len odkvecla jak mi asi pichli nieco do zily a uz som len spala 😁 to bolo o 8 rano, zobudila som sa okolo obeda... Potom mi priniesli malu ukazat... Na druhy den ma postavili z postele, sli so mnou do sprchy a presunuli ma na normalnu izbu... No a uz som nejako pomalicky zacala fungovat.... Teraz vo stvrtok budem mat planovanu sekciu, tak uvidim, aky to bude rozdiel oproti akutnej. . Narkozu som zvladla dobre, bez vracania ci inych neziaducich ucinkov, ani som nemala tocky po prvom vstavani z postele... Hlavne sa treba potom vela hybat, chodit nech to rozchodis co najskor a mozes sa starat o babo....

oblecenie99
29. mar 2022

Aj keď na to celé nemám najlepšie spomienky, tvrdím, že po fyzickej stránke pre mňa bola najhoršia časť cievkovanie a ten pocit tesne po..

tmtm
29. mar 2022

@oblecenie99 aj premňa.Po zacievkovaní som si strašne želala nech už konečne zaspím.

pininka1
30. mar 2022

Celkova bola neporovnatelne horsia pre mna, zobudis sa rovno do tej bolesti, pri spinale postupne zacinas citit a bolo to ovela lahsie. Navyse neviem co sa pri porode stalo,vraj som stratila vela krvi, ale pri druhom sa ma iny lekar pytal, ze co bolo pri prvom, lebo ze tak zasitu maternicu este nevidel. Tak neviem

lucia0211
autor
30. mar 2022

@barus26 a kedy ti prvý krát doniesli babetko, prvý krát ťa postavili? Veľmi bolí prvé postavenie sa?Dlho si mala bolesti?

lucia0211
autor
30. mar 2022

@dzulli1980 a kedy ťa prvý krát postavili?Bolelo veľmi prvé postavenie sa? Dávali ti v nemocnici aj nejaké lieky proti bolesti?

gertys
30. mar 2022

Bolo to fajn. Zacievkovanie nebolelo ani som to necitila. Na stol uspali ma prebrala som sa na izbe. Anesteza odznievala postupne a pomaly takze bolesti prichadzali tiez pomaly ale neboli vobec silne. Take normalne. Ja trpim bolestami roky a beriem silne lieky takze pre mna to nebolo nic strasne. Po 24 hodinach na nohy a chodit. Vela vela. 🙂

barus26
30. mar 2022

@lucia0211 porodila som o 00:46hod, malú mi prvýkrát priniesli ukázať okolo 4:30. Priložili mi ju, sestrička ma aj s ňou pofotila a aj ja som si ju pofotila 😀 ale mala som už aj predtým foto od manzela, on s maličkou bol po pôrode hneď. Mna osobne postavili veľmi neskoro asi po 30hod a to bola chyba podľa mna. No tak sa väčšinou ráno preváža na oddelenie a keďže ráno bolo ešte malo hodín na postavenie tak ma nechali ležať cely deň a celu noc a až to ďalšie ráno ma stavali.. Radšej by som keby sme to skúsili po 12hod. Ja keď som sa postavila neskutočne zle sa mi dýchalo, triasli sa mi nohy, tocila hlava. Ale potom pri ďalšom postavení som to už nemala. Bolelo to ale nie je to nič čo sa nedá vydržať. A bolesti som mala len pri tom postavení vždy inak nie. Prvé 2-3 dni som chodila skrcena čo som sa nevedela ešte vyrovnať ale hovorím ako som odchádzala z nemocnice uz som chodila úplne nornalne aj som zabudla že nejaká sekcia bola. Som si to uvedomila keď som nastupovala manželovi do autá(mame vyššie) a som zdvihala nohu tak som zacítila ranu ale inak som už ani nevedela 🙂

macko1007
30. mar 2022

@lucia0211 ja som mala sice akutny a rodila som v CR no neboj zlvadnes to..zacievkovali mna a valili so mnou na salu..tiekli my slzy od kontrakci tak som ich uz ani nevnimala ,no viem ze sa ma tam nieco urcite pytali :D a potom raz dva tri a spala som…zobudili ma po 20tich minutach mozno aj skor a malu mi hned dali prisat a doniesli za 3h
na druhy den som vstala z postele,vytiahli cievku a zacala som pomaly chodit..musim povedat ze som cakala omnoho horsiu bolest,no. po tych kontralciach ktore ma vytrapili 18h toto bolo nic…vecer som bola schopna cupnut pomaly ku kufru a vybrat si veci… kazda zena je ina a vsetko preziva unak..no ja som chcela mat malu co najskor pri sebe tak som sa snazila ako som vedela,nech som schopna starat sa cim skor sama bez pomoci 🙂

zuzlicek44
6. apr 2022

Žienky nemáte foto vašej jazvy tak cca 2-3 týždne po sekcii? Mne sa moja nevidí,už som bola aj na sone pre istotu lebo tam mám také hrce tvrdé a jazva je akoby prepadnutá v niektorých častiach...ináč že je to ok,jazva nieje zapálená...🤷🤷

barus26
6. apr 2022

@zuzlicek44 20 dni po sekcii

zuzlicek44
6. apr 2022

@barus26 to máš veľmi pekné...ja mám tucne brucho,moje vyzerá hrozne...😩😩 Sama "diera" ...

barus26
6. apr 2022

@zuzlicek44 ja mám tiež tučné brucho😀mne sa len zapálila ta jedna strana, inak sa hojila celkom ok a nemala som ani hrce ani nič podobne. Ale každé telo je iné, inak reaguje. Ak si si to dala skontrolovať a nevidia problém tak bude všetko ok, neboj🙂

zuzlicek44
6. apr 2022

Tehotenský newsletter

Každý týždeň dostaneš najdôležitejšie info do e-mailu

Zisti viac o svojom tehotenstve: Tehotenstvo týždeň po týždni. Nepoznáš týždeň tehotenstva? Vypočítaj si ho v Tehotenskej kalkulačke.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre